Pinball Heroes

Mijn pinball geschiedenis gaat vrij ver terug, vooral in de jaren ’90 werd het nog redelijk veel gespeeld. Apparaten in overvloed, maar vooral de nodige versies op de PC en verschillende spelcomputers. Wat jaartjes terug op Windows XP, maar mijn nostalgie ligt bij Sonic Spinball voor de Sega MegaDrive. Pinball Heroes voor de PlayStation Portable gaat daar helaas niet overheen, maar is zeker vermakelijk.

Helden van games

Het concept van Pinball Heroes is heel simpel, gij neemt een PSP en wat pinball automaten en je kunt aan de slag. Pinball Heroes heeft echter speciale kasten; deze zijn namelijk omgetoverd naar een thema van een bepaalde game. Tot nu toe kun je op vier verscheidene kasten spelen: Uncharted: Drake’s Fortune, Pain, High Velocity Bowling en Everybody’s Golf.

Elke kast is uniek en in eigen stijl opgebouwd. Speel je pinball in Uncharted-stijl, dan kun je de bal meerdere paden op sturen, bijvoorbeeld een luchtroute of een trip op een waterval. Ook zijn er, zoals bij vrijwel elke pinball automaat, geheime punten te verdienen door de nodige voorwerpen te raken, waardoor je fictieve personages vrij speelt en extra punten verdient. Op het High Velocity Bowling apparaat moet je daarentegen echt gaan bowlen om flink punten te scoren. Door de balk onder de kegels drie keer te raken, kun je aan de slag om een strike te schieten met je bal. Elk thema heeft op die manier unieke en speciale gangen en manieren om punten te scoren.

Veel voor weinig

Pinballen blijft veelal lang boeien, maar in het geval van Pinball Heroes zit er toch een minnetje aan. Punten verdienen gaat namelijk tergend langzaam en multipliers verkrijgen is een pittige bezigheid, vooral omdat bepaalde ‘voorwerpen’ in de kast moeilijk te raken zijn. Dat is uiteraard een uitdaging, maar dan nog loopt de score erg langzaam op. Je zult alle ‘opdrachten’ zeker meerdere keren moeten voltooien voordat je je eindelijk voldaan begint te voelen. Bovendien is het aanbod van vier kasten gering en die automaten hadden tevens wat meer mogelijkheden mogen krijgen. Everybody’s Golf en High Velocity Bowling hebben maar weinig voorwerpen in de kast om op verschillende manieren punten te verdienen. Bij die kasten heb je nogal het idee dat je constant hetzelfde doet. Ook mis ik tijdens het spelen opzwepende muziek of spectaculaire geluiden.

Conclusie

Pinball Heroes is zeker geen slechte pinball game en dit is een heerlijk spel voor onderweg. De vier kasten zijn allen uniek en de opbouw en thema’s zijn erg tof. Wat meer variatie en mogelijkheden per automaat was wenselijk geweest, aangezien je bij sommige kasten constant je handelingen herhaalt. Ook het verdienen van punten en de multipliers gaat iets te langzaam. Pinball Heroes is per kast of in een pakket te downloaden via de PlayStation Store en binnenkort mogen we meer automaten verwachten. Al met al een prima pinball.

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Game thema's
 • Unieke kasten
 • Besturing

Wat is NOT

 • Kasten mochten uitgebreider
 • Score en multiplier te langzaam

7.5

Meer Pinball Heroes

 1.   
  pietersen9's avatar

  lijkt me saai niet iets voor mij

 2.   
  Fox's avatar

  😆 het lijkt op die mini-game van de computer 😳

 3.   
  HardCoreGamer™'s avatar

  foxforgames schreef, " 😆 het lijkt op die mini-game van de computer 😳 "

  Je bedoelt dat het lijkt op een pc die Dos draaide 😛

 4.   
  pietersen9's avatar

  ja lijk een mini game 😛

 5.   
  xHouse's avatar

  Als je echt niet anders te doen hebt. 😀

 6.   
  Dotz's avatar

  Pimball is cool! Maar alleen op zo’n echte kast van vroeger!

 7.   
  Defensie's avatar

  ook al heb ik niks te doen zou ik nog niet dit gaan spellen vind er niet zo veel aan.
  als ik echt ga spellen doe ik het wel gratis op internet ofzo 😉