In the Mix featuring Armin van Buuren

We hebben al Singstar, Guitar Hero, Rock Band en ook DJ Hero voorbij zien komen en ik ben dus al een virtuele drumkoning, gitaarheld, super zanger en zelfs een professionele DJ. Dit lijstje wordt straks aangevuld met In the Mix featuring Armin van Buuren, een game die specifiek op het dance- en trance genre mikt.

De vraag is of we al niet genoeg muziekgames voor onze kiezen hebben gehad en we onze mixtalenten niet al in DJ Hero hebben kunnen uitproberen? Na het spelen van de game vind ik deze vraag echter wat irrelevant, want In the Mix featuring Armin van Buuren is heel iets anders dan de goede knopjes op het juiste moment indrukken. Vincent van Diemen, producer van de game, durft het zelfs een DJ-simulator te noemen. Hier ben ik het echter niet geheel mee eens.

Het zijn van een DJ is namelijk meer dan alleen aan wat knopjes draaien en in je handen klappen. De meeste bezigheden van een DJ zijn juist helemaal niet leuk of geschikt voor een game. Het spel is naar mijn mening daarom veel beter in het simuleren van het dance- en trance-gevoel. Ik vind het namelijk geweldig om aan te horen hoe de beste DJ’s van de wereld de leukste platen in en door elkaar weten te mixen. Op een evenement als Sensation ga ik uit mijn dak als ik ‘Relight My Fire’ en ‘Flight 643’ in elkaar over hoor gaan.

Decks, tubes en maten tellen

Dit is dan ook hetgene wat jij als DJ in In the Mix featuring Armin van Buuren klaar moet spelen. Het draait erom dat jij platen door elkaar mixt, leuke effecten gebruikt en hierdoor het publiek gek weet te krijgen. Het mixen en het toevoegen van effecten en samples doe je door middel van decks, waarvan je er op elke hoek van je scherm één hebt. Op de onderste twee decks staan de nummers die je moet mixen en op de bovenste twee decks kun je naar eigen wens effecten en samples plaatsen.

Er is ook nog een zogenaamde tube op het scherm te vinden. Hiermee kun je de maten tellen om vervolgens op de juiste tijd een geluid in te starten, maar je gebruikt deze ook om het deck aan te wijzen dat je wilt aanpassen. Als je bijvoorbeeld het volume van je bongo sample wil verhogen of een leuke stem wilt toevoegen, wijs je één van de bovenste twee decks aan en selecteer je in een menu hetgeen dat je aan wilt passen. Het deck zal daarna het door jou ingestelde werk blijven doen, zodat jij verder kan gaan met de andere drie decks en er dus zelf voor zorgt dat er een lekker muziekje te horen is.

Mixen wat een feest…

De gameplay zal de meesten waarschijnlijk allemaal wat vaag in de oren klinken, maar als je er eenmaal mee aan de gang bent spreekt het voor zichzelf. Het spel is kort gezegd een soort DJ-programma waar je met gelimiteerde muziek en effecten jouw eigen mix kunt maken. Er is zelfs een modus waar je jouw eigen tracks kunt creëren, maar hier moet je niet veel van verwachten. Het is namelijk niet meer dan enkele samples aan elkaar plakken, zodat je een tof deuntje krijgt. Tenslotte wil ik het nog even over de Party-modus hebben. Deze modus is bedoeld om één lange mix te creëren die ook daadwerkelijk tof klinkt en bijvoorbeeld op een feestje gedraaid kan worden. In de party-modus kun je dan ook geen fouten maken en is het spel meer een soort jukebox die je kunt manipuleren. Als je niks doet zal de game automatisch een mix maken, maar je kunt ook zelf je mix maken en deze bijvoorbeeld met vrienden ‘on the fly’ aanpassen.

Voorlopige conclusie

Ik ben na het spelen van In the Mix featuring Armin van Buuren veel positiever dan ik op voorhand dacht. Ik verwachtte namelijk een DJ Hero-kloon die je door wat gezwaai met de Wii-Mote kon besturen. Wat ik echter te zien kreeg was een spel waarmee je lekker met muziek kunt klooien en de muziekgek in mij vond dit best tof. Verwacht geen super uitgebreide effecten en een ellenlange tracklist. Je kunt echter wel met ongeveer 60 tot 70 verschillende tracks, waarvan veel van de nummer één DJ Armin van Buuren, aan de gang en hier een lekkere mix mee maken. Voor tussen het gamen door is dat hartstikke leuk.

In the Mix featuring Armin van Buuren verschijnt in het tweede kwartaal van 2010 exclusief voor de Nintendo Wii.

Meer In the Mix featuring Armin van Buuren

  1.   
    killingdj0's avatar

    hoeveelste music game is dit al

  2.   
    Magana's avatar

    Graphics zien er tof uit, Maar net als mijn voorganger (in de comments) vind ik het ook WEER zo’n music-game… ik word er een beetje ziek van! 😕

  3.   
    Fox's avatar

    wie niet? 😆

  4.   
    R1chardTM's avatar

    Dit is echter wel iets heel anders dan we van muziekgames gewend zijn. Als je de preview leest zul je dat wel merken.

  5.   
    soulzx3's avatar

    banjo hero FTW

  6.   
    Appie Wappie's avatar

    Ik wacht anders nog steeds op een Hardcore (Gabber) Game 😛

  7.   
    game-gast's avatar

    verzin eens iets nieuws

  8.   
    lucasthebest's avatar

    speel dit soort games tog niet 😀

  9.   
    Killafist's avatar

    dit lijkt mij nog best wel een vet spel