Boom Boom Rocket

Ik zal maar meteen heel eerlijk zijn: muziekgames zijn niet mijn ding. Zelfs in Lego Rock Band met als moelijkheidsgraad Very Easy haal ik slechts een magere 60%. Boom Boom Rocket is voor mij dus een veel aantrekkelijkere game, aangezien deze game is gericht op de gekleurde knopjes op je Xbox 360-controller en niet op die van je plastic gitaartje.

Boom Boom Rocket is geen standaard muziekgame waarin de makers zich hebben gericht op rockmuziek, top 40-nummers of gouwe ouwe platen. De muziek in Boom Boom Rocket bestaat namelijk uit klassieke muziek, maar dan wel met een electro/rock-twist. Een combinatie die bijzonder goed uitpakt en lekker verfrissend is binnen het genre.

Knallen in de duisternis

Boom Boom Rocket maakt, gelukkig, geen gebruik van de eeuwige gitaarhals waarop noten en verschijnen met op de achtergrond beelden van muzikanten. In plaats daarvan zie je op de achtergrond een in duisternis gehulde stad, waar je als het ware boven zweeft. Bovenin het scherm bevindt zich een lijn en vanaf onderin het beeld zweven gekleurde pijltjes naar boven. De bedoeling is om op de knop met dezelfde kleur als het pijltje te drukken op het moment dat deze op de lijn ligt. Hoewel dit redelijk makkelijk klinkt, blijkt dit in de praktijk toch nog wel wat moeilijker te zijn. Zeker op een van de hogere moeilijkheidsgraden of tijdens de wat snellere stukjes, als er opeens een enorme lading aan gekleurde pijltjes op je af komt, is dit behoorlijk pittig. Bovendien varieert de snelheid van de pijltjes onderling, waardoor je van tevoren soms niet helemaal goed kunt inschatten wat de volgorde van de pijltjes zal worden. Opletten geblazen dus!

Wat Boom Boom Rocket zo speciaal maakt, is het vuurwerk. Druk je op het goede moment op de juiste knop, als de gekleurde pijl op de lijn ligt, dan verandert deze pijl namelijk in een vuurpijl die onmiddellijk wordt afgestoken. Gewoonlijk zorgt dit voor wat bescheiden knalletjes, maar met enige regelmaat wordt er ook wat groter vuurwerk in een bepaalde vorm afgestoken. Zo kan het voorkomen dat je vuurwerk in de vorm van een spin of een speelkaart te zien krijgt. Meer speciaal vuurwerk kun je unlocken door levels zo goed mogelijk te voltooien, wat je behoorlijke motiveert om verder te spelen. Het vuurwerk ziet er namelijk erg tof uit en het is een waar genot om het scherm verlicht te zien worden door jouw vuurwerk.

Extra uitdaging

Als je naast de verschillende moeilijkheidsgraden nog wat extra uitdaging wilt, dan kun je naast het verbeteren van je topscore op de leaderboards er ook voor kiezen รฉรฉn van je plastic gitaren uit Guitar Hero of Rock Band te gebruiken. Wil je een avondje echt lol hebben dan kun je zelfs je dansmat gebruiken, wat vrijwel zeker zorgt voor hilariteit. Combineer dit met een multiplayer-modus, een stel vrienden en een krat bier en je hebt gegarandeerd een erg gezellige en melige avond. Het is wel aan te raden om dan van tevoren voor 250 Microsoft Points vijf extra liedjes te downloaden, want slechts tien liedjes is wat weinig om de avond mee door te komen. Helaas blijft het bij deze extra vijf liedjes en zal er niet nog meer downloadable content worden uitgebracht. Erg jammer, want het verkort de levensduur van deze game behoorlijk.

Conclusie

Boom Boom Rocket is binnen het genre van muziekgames een lekker verfrissende game. De electro/rock-uitvoering van klassieke muziek is erg tof in combinatie met het zweven boven een verduisterde stad en het maken van vuurwerk. Het spel biedt door de verschillende niveaus genoeg uitdaging en de mogelijkheid om gitaren en zelfs dansmatten te gebruiken maakt het geheel compleet.

Boom Boom Rocket is voor 800 Microsoft Points te downloaden op de Xbox Live Marketplace. De bundel met vijf extra liedjes is verkrijgbaar voor 250 Microsoft Points. Voor de twijfelaars onder ons is de demo van deze game gratis te downloaden.

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Mooi vuurwerk
 • Goede muziek
 • Ook met gitaar of dansmat!

Wat is NOT

 • Maar tien liedjes
 • Weinig extra DLC

7.8

 1.   
  craz's avatar

  Waarom zetten jullie hier systeemeisen bij. ๐Ÿ˜› Het is toch xbox.

 2.   
  Verluci's avatar

  wat een naam ๐Ÿ™„

 3.   
  i_yell0wi7's avatar

  Heb je ook het liedje Boom Boom pow? ๐Ÿ˜†

 4.   
  Darkknight's avatar

  hij wel fun ik heb hem zelf ook ๐Ÿ˜›

 5.   
  Ika Q's avatar

  Geef mij maar Big Bang Mini voor de DS. Die heeft bijna net hetzelfde setting, alleen is die leuker. 8)

 6.   
  Th3 Click3r's avatar

  JXelGNOSP schreef, "Heb je ook het liedje Boom Boom pow? ๐Ÿ˜† "

  haha dat zou wel lachen zijn idd ๐Ÿ˜†

 7.   
  TotalPicnic's avatar

  ik vond er niet veel aan. zat op een arcade collection disc.