PixelJunk Shooter

Q-games heeft een enorm succes gehad met haar PixelJunk-serie. De games zijn vaak simpel, uitdagend en ontzettend verslavend. Kan PixelJunk Shooter je ook aan je tv kluisteren of gaat deze PSN-game de prullenbak in? Lees het in deze review…

In simpliciteit ligt genialiteit

PixelJunk heeft de stijl om een simpel idee te pakken en het om te vormen tot een meeslepende en verslavende game. Zo ook Shooter, die draait om een een reddingsvliegtuig dat gestrande werkers moet redden van een planeet. De mensen graven in willekeurige planeten om te zien of er bruikbare mineralen of grondstoffen aanwezig zijn. Het gaat echter niet altijd even goed en op een planeet wordt er een duistere kracht gewekt.

De game is in 2D en het is enorm makkelijk om te spelen. Met de linkerstick beweeg je en met de rechterstick beweeg je de neus van het vliegtuigje een kant op. Je beweegt je voort in de aarde met alle gevolgen van dien. Je wordt in sommige delen omringd door lava en hier ligt dan ook het gevaar. Je schip kan overhit raken en uiteindelijk ook ontploffen. Op een later punt in de game zijn de elementen omgedraaid en zul je juist voor ijs moeten waken.

Let’s Fly Away!

PixelJunk Shooter draait niet alleen om het schieten, maar voelt voornamelijk aan als een puzzelgame. Je moet namelijk in een level kleine delen uitspelen, terwijl je werkers blijft redden. Je wordt echter vaak tegengehouden door lava of, zoals eerder genoemd, ijs. Gelukkig is er ook nog water dat ondergronds regelmatig te vinden is. Hierdoor moet je steeds nadenken hoe je, zonder dat je de werker laat sterven in een heet bad, een stroom lava hard laat worden door het water.

Terwijl je druk bezig ben met water, lava, ijs en andere elementen, moet je ook nog diamanten zoeken. Deze diamanten geven je toegang tot nieuwe delen van de planeet. Hierdoor delf je steeds dieper in de gewelven van deze steeds gewelddadiger worden planeet.

Klein maar fijn

De diamanten, waar ik het net over had, geven een groot replaywaarde aan de game. Dit is maar goed ook, want in beginsels is de game vrij kort. De game heeft drie delen van de wereld en in elk deel zitten vijf levels, met aan het einde van elk deel een groot level met een boss fight. Je moet wel over voldoende diamanten beschikken om dit level te spelen, maar gelukkig zijn de diamanten niet moeilijk te vinden. Hierdoor zul je sneller besluiten om een aantal levels nogmaals te spelen tot je ze allemaal hebt.

Conclusie

PixelJunk Shooter is een simpele game die, zoals we gewend zijn van de PixelJunk-reeks, alle verwachtingen voorbij gaat. Het concept is makkelijk maar zeer vermakelijk. De game zal soms lastig zijn, maar het is eigenlijk nooit te moeilijk. Hierdoor gaat de fun-factor niet verloren en in combinatie met de replaywaarde levert dit een zeer leuke en verslavende game op. Hoewel de game heel kort is, is PixelJunk Shooter zeker de moeite waard om van het PlayStation Network te halen.

 1.   
  nickykolkie's avatar

  lijkt me wel een grappig spel ๐Ÿ˜›

 2.   
  b00m666's avatar

  nooit van gehoord

 3.   
  )GN(-Erik's avatar

  Volgens mij wel een originele game met leuke physics effecten ๐Ÿ˜†

 4.   
  NightHawk's avatar

  Een korte maar leuke review ๐Ÿ˜‰

 5.   
  Dotz's avatar

  mooie review, mooie game!