Windosill

Windosill is de meest excentrieke puzzel-game die ik in een lange tijd heb mogen spelen. Het valt eigenlijk alleen maar te beschrijven als een bizarre, fantastische trip, en dan één die je nog lang zal heugen. Hoe dit zo mag komen? Dat lees je in deze review…

Overweldigend

Al vanaf het openingslevel zul je gepakt worden door een charmant, fantasierijk avontuur. Deze is helaas alleen erg kort, want om maar meteen met de deur in huis te vallen: na één uur is Windosill al voorbij. Toch is dit een uur om nooit meer te vergeten, want de game is alleen maar te beschrijven als een hele vette mindtrip. Zo zul je tien levels lang diverse raadsels moeten oplossen om voortgang te boeken en uiteindelijk het werkelijk spirituele einde te bereiken. Wees bereid om je manier van denken volledig aan te passen, want de geniale puzzels die Windosill in huis heeft, blijven simpelweg geweldig.

De leercurve is dan ook werkelijk perfect en naarmate je vordert krijg je een paar behoorlijk pittige puzzels voorgeschoteld. Het mooie van Windosill is daarentegen dat deze nooit frustrerend of tergend langzaam wordt. Het is als een perfecte mix van sfeer en charme. Dit komt mede door de vloeiende Flash-animaties en koddige presentatie. Dit zorgt er ook voor dat de systeemeisen laag uitvallen en dat iedereen van deze game mag genieten. Nog niet overtuigd? Lees dan verder…

Prachtig

Het doel binnen elk level is om de deur aan de rechterzijde te openen, zodat het locomotiefje dat je bestuurt verder kan. Om dit voor elkaar te krijgen, moet je in het slot boven de deur een wit blokje invoeren. Dit blokje is in elk level verborgen en pas na het oplossen van alle raadsels komt deze tevoorschijn. Het blokje kan ook werkelijk overal verstopt zijn: onder een hoed, in de lucht of misschien zelfs helemaal niet. Dit maakt dat Windosill een reeks uitdagende puzzels aanbied die daadwerkelijk leuk zijn om te ervaren. Als je geen plezier weet te beleven met deze game, dan raad ik aan om eens flink aan de Prozac te beginnen.

Conclusie

Is Windosill werkelijk zo goed? Is Windosill een puzzel-game die je wereld op z’n kop kan zetten? Dat is om zelf te ervaren, want zoals je wellicht al hebt ondervonden, ben ik niet diep ingegaan op de puzzels zelf. Waarom? Omdat deze persoonlijk ervaren moeten worden en met geen 1000 woorden te beschrijven zijn. De humor spat van de game af en het detail dat men erin heeft verwerkt, is werkelijk ongelooflijk. Mocht je nog twijfels hebben, dan kun je altijd nog de demo proberen. Anders raad ik je van harte aan om Steam op te starten en de game voor 2,09 euro aan te schaffen.

 1.   
  )GN(-Erik's avatar

  Is in 5 minuten uit te spelen 😕

 2.   
  LouisvanGaal's avatar

  )GN(-Erik schreef, "Is in 5 minuten uit te spelen 😕 "

  ja en hoogt cijfers ook:P niet te gelooven.

 3.   
  HeroWulf's avatar

  1 uur? is dit een voledig spel?? moet je hier 60 euro voor betalen?? belachelijk

 4.   
  Mattmerize's avatar

  HeroWulf schreef, "1 uur? is dit een voledig spel?? moet je hier 60 euro voor betalen?? belachelijk"

  Ehm, dit is een spel met de prijs van een colaatje en een saucijzenbroodje. Dan is het inderdaad niet zo heel lang. Trouwens wel heel voorspelbaar dat de GN-gangers hier niks aan vinden. Zegt nogal wat over het publiek hier.

 5.   
  Pimvanderlinde's avatar

  Ik heb het spel ook aangekocht op steam.
  Ook al kost het spel 2,09, 2 zakken Lays chips het is het waard.

  Het puzzelen is zo een geniale opzet in deze game.
  Het wordt zo leuk en vormgevend naar voren gebracht.
  Dat maakt deze game geniaal op zijn gebied van “gewoon een puzzel game”.

  Windosill is een korte game maar om een dood uurtje te doden is het 2,09 zeker waard.

 6.   
  new kids's avatar

  )GN(-Erik schreef, "Is in 5 minuten uit te spelen 😕 "

  zeg maar gerust 3 minuten 😉