Secret Flirts

Games voor jonge meisjes blijven regelmatig hangen in het gebied tussen dikke onvoldoendes en magere zesjes. Weet Secret Flirts uit deze zone te kruipen en zich te onderscheiden van de rest? Dat lees je in deze review.

Mocht je ooit meidenblaadjes lezen, waar ik niet echt vanuit ga, is het je wellicht wel opgevallen dat een belangrijk onderwerp dat regelmatig terugkomt toch wel het onderwerp ‘jongens’ is. Rubrieken met ingezonden vragen, verhalen over vakantievriendjes en rubrieken met allerlei vragen over jongens en seksualiteit… Minstens 50% van een gemiddeld meidenblad staat er vol mee. Een game omtrent dit lastige onderwerp lijkt dan ook niet eens zo’n heel slechte gedachte.

Educatieve waarde

Naast vermaak heeft Secret Flirts dan ook een soort van ‘educatieve waarde’, aangezien je door het hele spel heen allerlei tips krijgt op het gebied van zowel jongens als je uiterlijk, aangezien je er uiteraard wel een beetje verzorgd en leuk uit moet zien als je een jongen aan de haak wilt slaan. In het begin van de game zie je er nog min of meer uit als een lelijke trol, maar al snel zie je er beter uit door wat make-up en betere kleren. Later verbetert je uiterlijk ook aanzienlijk doordat het uiterlijk-balkje zich verder vult.

In Secret Flirts hoef je niet echt, zoals in de Sims, constant te letten op behoeften zoals eten, hygiëne en rust. In plaats daarvan moet je vier metertjes vullen die staan voor onder andere uiterlijk, sportiviteit en slimheid, wat je doet door te sporten, naar films te gaan en lessen bij te wonen. Het is erg belangrijk dat je deze metertjes opvult, aangezien sommige jongens vallen op knappe meisjes en andere weer op slimme meisjes. In het begin van het spel zul je dan ook wel eens de deprimerende opmerking krijgen dat je niet knap of slim genoeg bent. Ach ja, mannen…

Geld voor kleren en cadeautjes

Het vullen van je metertjes doe je, niet geheel verrassend, door het spelen van mini-games. Deze mini-games zijn niet heel erg diepgaand en komen eigenlijk gewoon neer op op het juiste moment in het midden van het scherm tikken. Slaag je, dan vult het bijbehorende metertje zich of je krijgt er wat geld bij als het gaat om een bijbaan mini-game. Dit geld heb je hard nodig om nieuwe kleren te kopen, want meerdere dagen achter elkaar in dezelfde kleren lopen kan natuurlijk echt niet als je een jongen aan de haak wilt slaan.

Dat geld heb je niet alleen nodig voor kleren, maar ook voor cadeautjes voor je potentiële nieuwe vriendje. Hierbij moet je er natuurlijk wel op letten wat je koopt, want elke jongen in het spel heeft zijn eigen interesses. Een mangaboek kopen voor de sportfanaat is dus geen goed idee en hieruit blijkt wel weer hoe belangrijk keuzes zijn in dit spel. De gesprekken met jongens, waardoor je vriendschap met hun hechter wordt, bestaan dan ook vooral uit het maken van de juiste keuzes, gebaseerd op de karaktereigenschappen van de jongen in kwestie.

Conclusie

Secret Flirts is voor jonge meisjes die niks van jongens weten wellicht wel leuk, maar voor iets oudere meisjes is deze game niet echt interessant. Dit komt met name doordat de game vrij oppervlakkig is. Ook onzekere meisjes raad ik deze game niet bepaald aan, aangezien je vooral in het begin een aantal keer te horen krijgt dat je niet knap of slim genoeg bent. Als je al ietwat onzeker bent dan is dit niet bepaald leuk om te horen, helemaal niet als je op zoek bent naar een leuk vriendje.

De graphics en het geluid krijgen simpelweg een onvoldoende en de rest is dusdanig oppervlakkig dat het cijfer de beoordeling ‘matig’ krijgt. Conclusie: Secret Flirts blijft hangen in het gebied tussen onvoldoende en matig, jammer genoeg.

  1.   
    C_Justine's avatar

    Lol, ik denk dat ik een beetje té oud ben voor dit spel..
    Maar ik vind het wel leuk gevonden! 🙂

  2.   
    ExtremeDotCom's avatar

    meiden game 🙄