EA Sports Active

Als Wii Sports en Wii Fit één ding hebben bewezen, dan is het wel dat games met actieve mini-games op veel fans kunnen rekenen. EA komt nu met EA Sports Active en opnieuw blijkt een sportieve game ontzettend leuk…

Er is al veel over games als Wii Fit gesproken. “Is het eigenlijk wel een game“ en “zou je het doen om af te vallen” zijn vraagstukken die regelmatig aan bod komen. Wat mij betreft is het duidelijk: natuurlijk is het een game en nee, je doet dit nog altijd voor het plezier en niet om doelbewust van wat kilo’s af te komen. Ook EA Sports Active plaatst plezier hoog in het vaandel en ik was ook aangenaam verrast om te ontdekken dat het allemaal bijzonder goed werkt.

Een personal trainer

EA Sports Active doet vanaf het begin best veel denken aan concurrent Wii Fit. Je maakt een eigen personage aan, vult wat gegevens in over je leeftijd, lengte en gewicht en een personal trainer is er om je aan te sporen om wat te gaan doen. Het grote verschil tussen de twee games is dat EA Sports Active veel meer ‘westers’ is en het niet moet hebben van flauwe spelletjes of joga-oefeningen. Deze keer dus meer normale sporten en oefeningen, in plaats van wiebelen op een ijsschots met een pinguïn of in een zeepbel over een rivier wandelen.

Active wordt geleverd met een elastische band, waarmee je diverse spiergroepen kunt trainen, en een beenriem met klittenband, die je moet gebruiken om de nunchuk in op te bergen bij bepaalde oefeningen. Hierbij valt wel op dat de game meer op een vrouwelijke doelgroep is gericht, aangezien de band niet heel veel weerstand biedt voor de wat sterkere personen onder ons en het snoer tussen de Wii-afstandsbediening en nunchuck is ook niet oneindig groot, wat bij sommige oefeneningen even lastig kan zijn.

Een stuk leuker

Deze mindere punten daar gelaten is EA Sports Active gewoon een hele leuke vorm van vermaak. Je kunt zoals gezegd spiergroepen trainen, zowel voor je boven- als onderlichaam, maar uiteraard mogen ook de bekende sporten niet ontbreken. Zo kun je volleybaloefeningen doen, zoals serveren, passen en blokkeren, of ga aan de slag met inline skaten, boksen, honkbal en nog veel meer. Samen met de atletische oefeningen vormen deze sporten en leuk en afwisselend geheel.

Daar komt nog bij dat het spel ook het Balance Board ondersteunt. Bij sommige oefeningen zorgt het Balance Board ervoor dat het ook een stuk leuker wordt, maar daarnaast is de registratie van bewegingen niet altijd even sterk, waardoor het Balance Board in enkele gevallen ook een mooie uitkomst biedt.

Wat me vooral bij blijft van EA Sports Active is dat je ook echt fanatiek bezig kunt zijn. Wii Fit had maar enkele oefeningen waar je echt wat vermoeid van kon raken en in Active ligt de nadruk toch veel meer op stevig inspannen. Misschien doet dit iets af aan het ‘game-gevoel’, maar dat is wat mij betreft geen enkel probleem.

Conclusie

Electronic Arts speelt met EA Sports Active in op een bekende hype en doet dit ook nog eens bijzonder goed. Deze keer geen flauwe spelletjes, maar vooral stevige oefeningen om de diverse onderdelen van je lichaam te benutten. Daarnaast zijn er diverse echte sporten in verwerkt, die goed uit de verf komen en voor de nodige afwisseling zorgen.

De registratie van bewegingen laat het af en toe iets afweten, maar in de meeste gevallen werkt het gewoon naar behoren. Je kunt ook zelfs gebruik maken van je Balance Board, zien hoeveel calorieën je hebt verbrand en een eigen schema aanhouden, waarop je progressie te zien is, dus zelfs voor de echte Wii Fit-expert is het zeker een aanrader.

  1.   
    nurie's avatar

    —————-

  2.   
    Spam-Fischer's avatar

    ik ben het met je eens maar je reactie is overdreven

  3.   
    Lode's avatar

    Dit ziet er super uit. Eigenlijk heb ik al spijt dat ik mijn Wii heb weggedaan :(. Bij de release waren er zo weinig goede titels en nu zoveel. Maja na een tijdje kom ik dat toch beu. 😛

  4.   
    Dotz's avatar

    Lode schreef, "Dit ziet er super uit. Eigenlijk heb ik al spijt dat ik mijn Wii heb weggedaan :(. Bij de release waren er zo weinig goede titels en nu zoveel. Maja na een tijdje kom ik dat toch beu. :P"

    Bij de release zijn er sowieso weinig titels?