Rayman Raving Rabbids TV Party

De konijnen van Rayman Raving Rabbids zijn bij de gemiddelde casual gamer inmiddels bekender dan Rayman zelf. Ook deze winter zijn de knotsgekke konijnen weer van de partij en ze hebben een nieuw speeltje achter de hand: het Balance Board.

Zoals ook bij de vorige Rayman Raving Rabbids games het geval was is ook Rayman Raving Rabbids: TV Party een verzameling minigames die bij elkaar wordt gehouden door een verhaal en een centraal thema: televisieprogramma’s. Zoals je misschien al had verwacht geven de konijnen in dit spel hun geheel eigen, doldwaze wending aan bestaande typen tv-programma’s zoals de bekende Tell Sell programma’s, talentenjachten en allerlei andere bekende formats die de revue passeren.

eft20

Mini-games

Naast bekende minigames die terugkeren uit de vorige delen, zoals de mini-game waarin je op de maat van de muziek met je Wiimote en nunchuk moet slaan, zijn er uiteraard ook veel andere, nieuwe minigames. Sommige van deze minigames kom je vaker tegen, maar dan wel telkens net iets anders. Zo is er een minigame waarin je met je Wiimote zo snel mogelijk de vorm van een bepaald tetrisblokje na moet tekenen, iets dat makkelijker lijkt dan het is. In het begin gaat het allemaal nog om vrij gemakkelijke vormen zoals horizontale en verticale balken, maar later krijg je ook L-vormige, S-vormige en U-vormige blokjes voor de kiezen waardoor deze minigame aardig pittig kan zijn. Wat het nog pittiger maakt is dat het af en toe lijkt alsof een goede tekening niet als goed wordt geregistreerd.

Zoals eerder al gezegd krijg je een bepaalde minigame soms meerdere keren voorgeschoteld. Bij de eerder genoemde minigame moet je bijvoorbeeld de ene keer stukken rotsen vernietigen met je ruimteschip en de andere keer moet je als inbreker acrobatische toeren uithalen om je in de vorm van een tetrisblokje te vouwen, zodat je niet tegen obstakels opbotst. Hoewel het bij deze twee mini-games dus eigenlijk om dezelfde minigame gaat stoort dit niet aangezien het niet gaat om een minigame met telkens een andere skin eroverheen gegooid, maar om dezelfde minigame in telkens een andere, doldwaze situatie.

ight

Wiebelkont

Een aantal van de minigames maakt gebruik van het Balance Board en bij andere minigames kun je kiezen of je het Balance Board wel of niet gebruikt, zelfs al heb je van tevoren het Balance Board al aangesloten. Dit laatste is nog wel even een kleine klus aangezien je het Balance Board voor elk spel opnieuw met de Wii moet synchroniseren, wat erop neerkomt dat je het het Balance Board om moet draaien, het batterijklepje eraf moet halen, een knopje in moet drukken en vervolgens ook alle Wiimotes weer opnieuw in moet stellen. Dit is niet heel erg hinderlijk en het is ook niet iets waar Rayman Raving Rabbids iets aan kan doen, maar hier veroorzaakte het aardige paniek (Help, het Balance Board is stuk!!!) en een telefoontje naar de Nintendo helpdesk.

De minigames met het Balance Board zijn leuk uitgewerkt, maar niet heel erg vernieuwend. Met je kont een gnoe besturen terwijl je van een helling afglijdt is natuurlijk wel origineel, maar het idee van iets besturen met je Balance Board is dit zeker niet. Origineler is de minigame waarbij je de Wiimote horizontaal houdt en deze gebruikt als stuur terwijl je, al zittende op een stoel, met het Balance Board gas geeft en remt.

Aan de multiplayer is er in Rayman Raving Rabbids: TV Party niet erg veel veranderd en jammer genoeg kun je het nog steeds niet online tegen iemand opnemen. Er is echter wel een klein nieuw element toegevoegd aan de multiplayer: je kunt nu jezelf in de Party Mode een voordeeltje geven, of je tegenstanders een nadeel. Soms verschijnt er namelijk opeens een reclame met in de hoofdrol de bekende konijnen, en aan het einde van deze reclame moet je een bepaald beweging maken met je Wiimote. Degene die dit het eerste doet krijgt hierdoor een voordeel ten opzichte van zijn tegenstanders.

Grafisch gezien is Rayman Raving Rabbids: TV Party iets veranderd ten opzichte van zijn voorgangers, want in plaats van volledig in 3D zijn de menu’s en de filmpjes nu in een 2D, cartoony stijl waardoor het geheel net iets moderner aanvoelt. De bekende popmuziekjes die je tegenkomt in de mini-games zorgen voor een leuke sfeer en ook het alom bekende geschreeuw van de knotsgekke konijnen blijft leuk.

Conclusie

Rayman Raving Rabbids: TV Party is weer een leuke partygame geworden die weer net zo doldwaas is als de vorige delen. Met het grote aantal minigames kun je zeker wel een tijdje zoet zijn, hoewel je daarbij eigenlijk wel een stel vrienden nodig hebt aangezien de lol er anders te snel vanaf is. De mogelijkheid om van het Balance Board gebruik te maken is leuk, maar maakt sommige minigames een stuk moeilijker. Rayman Raving Rabbids: TV Party zal echter zeker garant staan voor leuke, gezellige maar vooral ook doldwaze avonden en is een waardig opvolger van de andere Rayman Raving Rabbids games.

 1.   
  Machtaman's avatar

  leuk spel net als de andere reacties te zien is dit dus een leuk spel

 2.   
  Chainsaw Pwn4g3's avatar

  Uhhh ik heb eigelijk een vraagje heb je die wii fittness mat erbij nodig of niet? 😳

 3.   
  Teunb's avatar

  Ik stak laatst mn Rayman 2 van meer dan 4 jaar oud in mn pc, vroeger best mooi spel maar nu ist echt vreselijk 😛 en die konijntjes had je daar ook niet. Dit ziet er opzich best leuk uit voor op de Wii idd

 4.   
  woetoef's avatar

  wow.. ziet er echt super gaaf uit 😀
  het lijkt me vooral leuk om met een grote groep een avondje Raving Rabits te spelen!

 5.   
  Majo's avatar

  ”Chainsaw Pwn4g3″ schreef, "Uhhh ik heb eigelijk een vraagje heb je die wii fittness mat erbij nodig of niet? 😳 "

  Het Wii Balance Board heb je er niet per se bij nodig, hoewel het de mini-games vaak wel leuker(vaak ook moeilijker overigens) maakt.

 6.   
  Overload14's avatar

  ik heb dit spel net bij een vriend gespeeld dit spel is gwn droog xD

 7.   
  Zay's avatar

  geen online spul = onzin argument. Spellen als dit zijn juist bedoeld om met mensen in een kamer te spelen, zodat ze tegen je kunnen vloeken en wii-motes naar je hoofd kunnen slingeren als je weer eens met ze aan het zieken bent. 🙂

  Ik ga deze denk ik ook maar eens kopen. Deel een was geweldig, deel twee viel me zeer tegen. Deze lijkt me dan wel weer cool. 🙂

 8.   
  veronja's avatar

  Echt fantastisch spel! als je zoek naar een spel met minigames en heeel veeel humor moet je dit kopen de eerste keer dat je die konijnen ziet lach je je dood de vijftiende keer is het al wat minder maar nog steeds heel grappig een echte aanrader 🙂 😛