Secret Agent Clank

Net zoals Daxter van het beruchte duo Jak & Daxter krijgt nu ook Clank, van het minstens zo bekende duo Ratchet & Clank, zijn eigen game op Sony’s handheld. In tegenstelling tot Daxter, die zich een weg door de levels heen mept en springt, moet Clank zo geruisloos mogelijk door de levels heen kruipen en sluipen.

eft

Niet hakken maar sneaken

Secret Agent Clank begint vrij verrassend, met name voor fans van de serie: Ratchet, de ene helft van het duo, wordt op heterdaad betrapt als hij inbreekt in een museum. Terwijl Clank verbijsterd toekijkt wordt Ratchet in de boeien geslagen en afgevoerd, maar het voorwerp dat Ratchet probeerde te stelen, de Eye of Infinity, is reeds op mysterieuze wijze verdwenen… Om erachter te komen wat er is gebeurd en Ratchet’s eventuele onschuld te bewijzen zal Clank het gestolen voorwerp terug moeten zien te vinden. Dit is uiteraard echter makkelijker gezegd dan gedaan.

Zoals eerder al gezegd moet je je bij Secret Agent Clank niet door een level heen zien te werken door alles neer te meppen wat ook maar enigszins beweegt, maar door langs je vijanden heen te sneaken en ze zo stilletjes mogelijk uit te schakelen. Hiervoor heb je enkele ‘moves’ tot je beschikking waarmee je je kan vermommen als bijvoorbeeld een plant, of waarmee je een vijand van achteren uit kan schakelen. Om dit te doen moet je binnen een bepaalde (zeer korte) tijd heel snel op vier willekeurig geselecteerde knoppen drukken. Als je echter faalt mislukt je hele move en ga je dood. Dit betekent meestal dat je een flink stuk van het level opnieuw moet doen. Als je echter tóch voor de brute aanpak gaat word je daar niet voor gestraft: soms is het zelfs handiger, omdat er dan meer vijanden op je af komen waardoor je meer ‘geld’ kan verzamelen. Kies je er echter voor om door de levels heen te sneaken, dan krijg je ook weer extra bonussen. Hierdoor heb je dus de keuze om de levels met Clank te doorlopen op de manier waarop jij dat wilt.

ight

Titelheld

Hoewel Clank de titelheld van dit spel is is hij zeker niet het enige personage waar je mee speelt. Ook met Ratchet, Captain Quark en de Gadgetbots breng je je tijd door. Helaas zijn deze levels lang niet altijd even leuk om te doen. Met name enkele van Ratchet’s levels zijn saai, aangezien je daarin een eindeloze stroom vijanden moet zien te verslaan. Helaas kun je dit soort bij-levels, die afleiden van het echte verhaal, niet overslaan en heb je ze zelfs nodig om verder te gaan met het hoofdverhaal. Dit leverde bij mij een klein probleem op: ik ging telkens dood in ronde vier van een van Ratchet’s levels, terwijl ik het minimaal tot en met de negende ronde uit moest zien te houden.

De graphics van Secret Agent Clank zijn redelijk, maar sommige levels springen er uit in zowel positieve als negatieve zin. Sommige levels zijn ietwat kaal, maar bijvoorbeeld een van de eerste levels, het museum, ziet er juist weer heel erg mooi uit, met name vanwege de kleurige kristallen. In dit level moet je je, geheel in de stijl van een échte spion, langs een stel laserstralen bewegen en langs robotbewakers sneaken om zo aan de de andere kant van het level te komen. Hierbij krijg je een Guitar Hero achtige mini-game voorgeschoteld, waarbij je op het juiste moment op een bepaalde knop moet drukken, wat min of meer betekent dat je dit op de maat van de muziek moet doen. Dit muziekje is echter, net zoals het geluid in de rest van het spel, niet bepaald spetterend en wordt na een tijdje enigszins saai.

Conclusie

Al met al is Secret Agent Clank wel een aardige game, maar zeker niet de game die het had kunnen zijn. Het James Bond parodieachtige sfeertje is erg leuk, en dat je zelf kunt kiezen hoe je een level aanpakt is ook zeker een pluspunt. Helaas zijn de graphics niet altijd even denderend, en ook is het geluid vaak wat saai. Ook is het jammer dat de verplichte levels die je speelt met personages zoals Ratchet eigenlijk teveel afleiden van het echte verhaal.

  1.   
    MauriceV's avatar

    Nah, ik vind clank beter in gezelschap met ratchet 🙂

  2.   
    mitchelltje9's avatar

    haha ratchet een crimineel 😆

  3.   
    GameAC's avatar

    Niet de game die het had kunnen zijn…

  4.   
    Erikgame's avatar

    3 keer niks.

  5.   
    Erikgame's avatar

    Gamer_addict schreef, "

    ”Cheatnow11″ schreef, "3 keer niks."

    leugeneur, verader, deserteur, 👿 👿 👿 het spel is ZALIG 👿 "

    Als je naar de psychiater moet wel ja.

  6.   
    Gamer_addict's avatar

    dit is mijn mening, gasten

  7.   
    generalwarstar's avatar

    bwaaaah 😕 clank alleen 😡 SAAI
    ratched is COOL want die gooit er de beuk in
    ik hou niet van die stille types 🙁 jammer van het spel

  8.   
    Chikin's avatar

    Iedereen zegt het al Ratchet is beter tja dat vind ik ook ja 😆

  9.   
    Pimkingetje's avatar

    Jeez, dit is niet lomp knallen! STEALTH zeg ik u! Verrasend moeilijk ook!! 😀

  10.   
    TheHulk0183's avatar

    gewoon weer een leuke game en het is wat moelijke maaaar er had wel iets meer pit in moeten zitten maar voor de rest een vet reeks games ! 😀

  11.   
    PaNNa's avatar

    De splitting vind ik niet goed, liever met Ratchet erbij.

  12.   
    xizaaR's avatar

    Ratchet is ook een vermakelijk game character. 🙂 Maar zoals Marjolein al zegt is het ook weer eens wat anders dan gewoon lomp( is eigenlijk best wel leuk^^) in de ronde schieten. 😉

  13.   
    Dy-88's avatar

    het lijkt me leuk, maar aan de andere kant ook weer niet. met ratchet is het wel leuker, maar alleen met een james bond- achtige clank…. ik weet nie

  14.   
    -050- Critical's avatar

    ik heb hem even gespeeld bij mn neefje en ik vond hem leuk 😆

  15.   
    jorryboy's avatar

    Rachet en Clank vin ik leuker.
    Daxter vond ik ook leuker.
    Verder vind ik het een beetje ”saai” omdat ik wel genoeg heb van ratchet en clank

  16.   
    terrordogy's avatar

    Clank is kaal zonder ratchet