LEGO Indiana Jones: The Original Adventures

Flashbacks naar een ver verleden: dozen LEGO staan om mij heen op de grond. Uren en dagen bouwen aan de meest fantasierijke projecten. Hijskranen, vorkheftrucks, tractoren… Die tijd is helaas voorbij, maar het verzamelen gelukkig niet want in het tijdperk waarin echte LEGO-blokjes steeds minder te zien zijn, kunnen we aan de slag met LEGO Indiana Jones: The Original Adventures. Net zo verslavend, maar ook net zo leuk?

eft

Indiana Jones

De gameswereld lijkt de laatste tijd te worden overspoeld met games waarin oude helden een hoofdrol spelen. Ik hoef bijvoorbeeld alleen maar Solid Snake, de Hulk of Indiana Jones te noemen en we zien weer nieuw licht door oude ramen schijnen. Het gekke is dat het lijkt of gamers er nog op zitten te wachten ook. Neem nou deze Indiana Jones-game. In de bioscopen draait momenteel, uiteraard zeer succesvol, de laatste Indiana Jones film, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, maar deze game heeft daar niets mee te maken. De subtitel The Original Adventures verwijst namelijk naar drie vroegere rolprenten van deze avonturier: Raiders of the Lost Ark, The Temple of Doom en The Last Crusade. De eerste van deze films kwam al begin jaren tachtig uit dus er zullen zeer veel gamers in de doelgroep voor een nieuwe videogame zitten. In combinatie met, al dan niet nostalgische, liefde voor de bekende LEGO blokjes, moet deze game de haast perfecte mix zijn voor een geslaagd gamefeestje.

De meeste mensen zullen Indiana Jones kennen van zijn bekende hoed, leren jack, zweep en de haast karakteristieke angst voor slangen. De bekende acteur Harrison Ford tekende voor de hoofdrol in al de films, maar zal in de game LEGO Indiana Jones: The Original Adventures niet als zodanig herkenbaar zijn, maar met een beetje fantasie heb je wel het idee dat je met mister Jones aan het spelen bent. De hoed is namelijk aanwezig, de zweep ook en het LEGO mannetje is zelfs voorzien van de nodige stoere baardstoppels.

LEGO Indiana Jones: The Original Adventures komt uit op vrijwel alle gangbare platformen. Dit riekt in eerste instantie eerlijk gezegd naar een onbewingbare cashdrang, ook omdat de nieuwste film nog maar kort in de bioscopen draait en een filmgame vaak genoeg ‘Kwalitatief Uitermate Teleurstellend’ is. Als we echter het succes van ‘die andere’ LEGO game, LEGO Star Wars, in ons achterhoofd houden, dan houden we de moed er op voorhand nog maar even in. LEGO Star Wars, was namelijk succesvol, verslavend Γ©n zat goed in elkaar. Maar naast het LEGO thema en de gebruikelijke spot met een apart soort humor die gedreven wordt met de originele films, is LEGO Indiana Jones: The Original Adventures een hele andere game geworden. Puzzelen staat namelijk centraal in deze game.

ight

Verzamelen

Op het eerste gezicht lijkt LEGO Indiana Jones: The Original Adventures een beetje een kindergame en dat is het misschien stiekem ook wel. Maar dan wel een zeer volwassen kindergame want als je de game opstart heb je al gauw in de gaten dat alles er top en gelikt uitziet. Van statische LEGO-poppetjes is geen sprake en je hebt LEGO nog nooit zo soepel zien bewegen, laat staan dat je iets dergelijks op zo’n eenvoudige en makkelijk wijze bestuurd hebt.

De omgevingen worden dan ook zelden saai, en dat komt omdat er overal wel wat te zien is in LEGO stijl. LEGO krokodillen, LEGO meubilair, letterlijk bijna alles is van LEGO gemaakt en de omgevingen zijn ook voor een groot gedeelte vernietigbaar waarna er weer LEGO blokjes tevoorschijn komen. En daar openbaart zich een van de grootste verslavingselementen van deze game: het verzamelen van LEGO steentjes. Aan het begin van ieder level, waarvan er van iedere film in de game zes zijn, zulk je alleen de Story-mode kunnen spelen, maar heb je het level eenmaal uitgespeeld, dan kun je terecht in de Free-mode om volledig los te gaan met het verzamelen van allerlei LEGO objecten en het vervullen van opdrachten waaraan je in de Story-mode niet bent toegekomen.

eft

Co-op

De levels die je zult gaan spelen zijn nooit echt lang en dus goed te doen. Vervelen doet de game ook niet snel en daar is het zeer aantrekkelijke leveldesign verantwoordelijk voor. Het startpunt voor alle levels is de universiteit waarin je drie deuren zult vinden die de drie films vertegenwoordigen. Zo rol je op een zeer makkelijke en prettige manier door de levels heen, want het wordt je nooit echt heel erg moeilijk gemaakt. Sommige eindbazen zijn lastig maar nooit onoverkomelijk, in tegenstelling tot sommige non-playing characters die als een sidekick met je meedoen door heel de game heen. De A.I. van sommige van deze gasten is af en toe maar matig te noemen, maar dat is heel eenvoudig op te lossen door de meest vette mode van deze game te benutten: de Co-op-mode.

Je hebt zoals gezegd in LEGO Indiana Jones: The Original Adventures altijd een maatje aan je zijde. Vaak zijn dit bekende personages zoals Marion Ravenwood, Jock of Sallah en deze hebben ook hun eigen kwaliteiten, waarvan je driftig gebruik moet gaan maken. Vrouwelijke personages kunnen namelijk bijvoorbeeld hoger springen en Jock heeft altijd zijn gereedschap bij zich om de boel te repareren. Sallah heeft zijn eeuwige schep bij zich om bijvoorbeeld verborgen LEGO items of schatten op te graven die weer zeer waardevol of zelfs noodzakelijk zijn om door te gaan. Als je alleen speelt krijgt je medespeler een computerbrein, maar je kunt op ieder gewenst moment een controller in laten loggen en met z’n tweetjes het level verder spelen. Deze co-op werkt perfect en is de meest aantrekkelijke manier om de game te spelen.

ight

Conclusie

LEGO Indiana Jones: The Original Adventures is een hele leuke game geworden die met name in co-op mode heel erg prettig te spelen is. Ondanks dat er geen online mogelijkheden in de game verwerkt zitten, hebben we hier te maken met een game die, ondanks dat hij niet al te moeilijk en ingewikkeld is, toch zeer uitdagende gameplay biedt die eigenlijk zelden verveelt. Of dit nu komt door de zeer tot de verbeelding sprekende poppetjes, door de grappige eindbazen of doordat je haast oneindig veel levens te verspelen hebt, maakt niet zo veel uit. LEGO Indiana Jones: The Original Adventures levert je heel veel platformfun op waarbij er driftig gepuzzeld en samengewerkt moet worden. Daarnaast krijg je heel veel herkenbare filmmomenten voorgeschoteld, zoals de rollende steen, die in dit geval in LEGO steentjes is uitgedost. In combinatie met de originele soundtrack met bijbehorende titeltrack krijg je dus een zeer prettig platform-pretpakket voor je kiezen.

 1.   
  nickykolkie's avatar

  lijkt me echt grappig πŸ˜€

 2.   
  Leon 2.0's avatar

  lego star wars was best leuk, met name de co-op was vermakelijk, dus ik ga deze game wel eens proberen πŸ™‚

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Lego Indiana Jones is leuk voor kinderen maar niet voor een ouwe als ik πŸ˜› vooral de slecht grappen
  (leuk voor de jongeren) en de rare gespreken heb ik beslote even geen Lego games meer te spelen πŸ™‚ maar overal geen zeer slechte game!

 4.   
  )GN(-Erik's avatar

  Deze game heb ik al gespeeld en hij is vet πŸ˜† Ik heb hem alleen nog niet uitgespeeld omdat sommige levels echt best wel lastig zijn πŸ˜‰

 5.   
  Broodbeleg's avatar

  Ik vind LEGO Indiana Jones: The Originial Adventures echt super. Het enige minpunt vind ik dat er niet veel verschillende characters zijn. Zo heb je stuk of 10 verschillende indiana Jones’es, maar veel variatie zit daar niet bij (dat had je wel bij Star Wars). Wel is de “ready room” veel beter uitgewerkt, met zelfs daar puzzels. Echt een game die het spelen waard is. πŸ˜€

 6.   
  Silverblade's avatar

  Echt een leuke game! πŸ˜€ Toch vrij lange gameplay, duurt ff voor je er doorheen bent πŸ˜› Tis ook niet al te makkelijk, dan heb je weer een uitdaging πŸ™‚

 7.   
  GameAC's avatar

  dit is sh**

 8.   
  JonsoN's avatar

  Niet geschoten is altijd mis, dus ga m zeker spelen.. πŸ™‚

 9.   
  DeAdSeYe's avatar

  Lego blijft altijd in zowel jong als oud πŸ˜‰

 10.   
  Tollos's avatar

  Silverblade schreef, "Echt een leuke game! πŸ˜€ Toch vrij lange gameplay, duurt ff voor je er doorheen bent πŸ˜› Tis ook niet al te makkelijk, dan heb je weer een uitdaging πŸ™‚ "

  al kijk ik naar jou beoordeling vraag ik me af wat voor cijfers jij gta 4, AC en cod 4 gaf πŸ˜› , veel te hoge cijfers.

 11.   
  nickykolkie's avatar

  jezzz schreef, "

  ”Silverblade” schreef, "Echt een leuke game! πŸ˜€ Toch vrij lange gameplay, duurt ff voor je er doorheen bent πŸ˜› Tis ook niet al te makkelijk, dan heb je weer een uitdaging πŸ™‚ "

  al kijk ik naar jou beoordeling vraag ik me af wat voor cijfers jij gta 4, AC en cod 4 gaf πŸ˜› , veel te hoge cijfers."

  lol πŸ˜†

 12.   
  .Legolas.'s avatar

  GraveDevil schreef, "Gewoon puur omdat er LEGO voorstaat, zal ik deze nooit kopen/spelen.. Ik geef het niet eens een kans eigenlijk :lol:"

  Ik heb een keer lego star wars gespeeld en dat is zo nep

 13.   
  .Legolas.'s avatar

  srry voor de dp
  review

  Genre:
  Actie
  Ontwikkelaar:
  Traveller’s Tales
  Uitgever:
  LucasArts
  Distributeur:
  Contact Data

  OfficiΓ«le Site
  De uitgever is lucasarts: de makers van de star wars games

 14.   
  mstr of gaming's avatar

  echt een verschikkelijke kut game alleen de originalteit is goed

 15.   
  Skeeter NL's avatar

  mstr of gaming schreef, "echt een verschikkelijke kut game alleen de originalteit is goed"

  Ik denk dat jij het blijkbaar niet hebt gespeeld vriend. Btw, een geweldige game met geweldige cut-scenes erin

 16.   
  Pimkingetje's avatar

  Ik ben erg onder de indruk van deze game. Dit verdient een hoog cijfer πŸ˜€

 17.   
  jipjan's avatar

  Soms egt humor πŸ˜€

 18.   
  jipjan's avatar

  Skeeter NL schreef, "

  ”mstr of gaming” schreef, "echt een verschikkelijke kut game alleen de originalteit is goed"

  Ik denk dat jij het blijkbaar niet hebt gespeeld vriend. Btw, een geweldige game met geweldige cut-scenes erin"

  Groot gelijk.
  Niet goed gespeeld of hij is een doorgedraaide gamer πŸ˜†

 19.   
  loepert's avatar

  Mooie game, heb hem op de PS2 πŸ˜€

 20.   
  Β°GNΒ° Nyiri_001's avatar

  Normaal zou ik deze niet kopen, maar hij zit gratis bij mijn Xbox:D

 21.   
  Dotz's avatar

  Ik heb hem voor de Ps2 is echt héél leuk! Vooral met 2 spelers 😳 .. Nadeel: Als je een stoel ‘f iets dergelijks kapot slaat krijg je geld.. Je moet een heleboel geld bij elkaar schrapen om alles te unlocken.. Ik denk dat je aan $2.000.000,- net genoeg hebt(?).. Maar hΓ©el leuk hoor πŸ˜† ..

  (Als je voor ’t zelfde geld Lego Batman kan kopen zou ik die toch aanraden.. πŸ˜‰ )

 22.   
  medieval2=cool's avatar

  vind het een goeie game maar ben dan ook een indiana jones fan!! πŸ˜›

 23.   
  Dotz's avatar

  Tollos schreef, "

  ”Silverblade” schreef, "Echt een leuke game! πŸ˜€ Toch vrij lange gameplay, duurt ff voor je er doorheen bent πŸ˜› Tis ook niet al te makkelijk, dan heb je weer een uitdaging πŸ™‚ "

  al kijk ik naar jou beoordeling vraag ik me af wat voor cijfers jij gta 4, AC en cod 4 gaf πŸ˜› , veel te hoge cijfers."

  Dit is gewoon een keigoede game die niet de erkenning krijgt die hij verdient hoor! Waarschijnlijk heb je hem zelf niet gespeeld en de review niet eens gelezen?