Bomberman Story DS

Bomberman bestaat inmiddels alweer vijfentwintig jaar en in die periode zijn minstens evenveel spellen in deze serie verschenen. Daarom kan er vast nog wel eentje bij. Gewoon, om het af te leren.

Verhaal

Het spelconcept van Bomberman behoeft vandaag de dag waarschijnlijk geen uitleg meer. Iedereen heeft het waarschijnlijk wel een keer gespeeld en je legt immers ook niet uit hoe een Super Mario-game nou precies werkt. De aloude opzet is in grote lijnen nog steeds hetzelfde gebleven. Het nieuwe aan Bomberman Story DS is dat er, inderdaad, een verhaallijn in zit.

Deze story mode speelt zich overigens niet af in dat klassieke, rechthoekige Bomberman-level in een roostervorm, maar in gewone levels die doen denken aan een role playing game. Niet geheel toevallig, want er zit dan ook een aantal elementen van dat genre in het spel verwerkt. In de uitgestrekte levels lopen vijanden rond, waarop jij bommen zult moeten leggen om ze te verslaan. Zodoende verdien je experience points en stijg je in level. Het jammere hieraan is dat je maar sporadisch nieuwe dingen vrijspeelt, zoals nieuwe soorten bommen. In feite komt het er op neer dat je alleen maar wordt beloond met meer hit points.

Multiplayer

Bomberman heeft nooit op alleen zijn singleplayer kunnen berusten en dat is dan ook niet het geval bij Bomberman Story DS. Zelfs de stage mode, waarin je tegen de computer speelt in de klassieke Bomberman-levels, is bij vlagen een stuk leuker dan de verhaalmodus, die al snel behoorlijk begint te vervelen. Het meeste plezier heb ik echter online beleefd, aangezien deze Bomberman, net zoals zijn voorganger, Nintendo Wi-Fi Connection ondersteunt. Dit kan met maximaal acht man en levert zeker leuke momenten op en is, ook niet geheel onbelangrijk, superverslavend.

Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om via download play tegen maximaal zeven vrienden te spelen, terwijl slechts één iemand het spel in bezit heeft. Uiteraard is dit een optie die ik als zuinige Hollander dik aanprijs, want er zijn ook nog wel eens ontwikkelaars die het hem flikken om gewoon iedereen voor een game te laten dokken, terwijl de draadloze verbinding van de Nintendo DS dus blijkbaar goed genoeg is om zeven andere DS’en te voorzien van data en graphics.

Conclusie

Bomberman Story DS is een game uit zovelen. De toegevoegde waarde ten opzichte van Bomberman Land Touch!, dat vorig jaar verscheen, is minimaal. Ook daar zat al een Nintendo Wi-Fi Connection-ondersteuning ingebouwd. Mensen die beide games niet hebben en toch een keer een Bomberman-spel willen spelen, doen er het beste aan om deze editie te kopen, aangezien die toch net iets meer waar voor je geld biedt.

Doorgewinterde Bomberman-spelers hebben hier echter niet veel nieuws te zoeken, of ze moeten zichzelf tot de echte fans regelen. Het spelconcept is in grote lijnen nog altijd hetzelfde gebleven. De één zal dit bestempelen als nostalgie, de ander als ouderwets. Denk daar dus goed aan, voordat je tot aanschaf overgaat.

Meer Bomberman Story DS

  1.   
    Verbeemen's avatar

    lijkt hard op bomberman van vroeger in de tijd van grijs en groen ( gamboy) maar met een super nintendo (snes) en zo iets opm die spelletjes in te steken kon je kleuren hebben daar op 😀

    ik weet het nog goed dat ik moest stoppen, kwas tegen de eindbaas bezig in de laatste level- om 7 uur smorgens begonnen en om 8 s’avonds was ik nog bezig 😆

  2.   
    kelstar's avatar

    is wel een betje nep maar wel cool en grapig echt voor al.
    als je een r4-m3 hebt downlode 😀