2007: Top 50 Jaaroverzicht

Iedereen is het er wel over eens dat 2007 een succesvol gamesjaar kan worden genoemd. Er kwamen vele titels uit, maar wij hebben de allerbeste vijftig voor je op een rijtje gezet. Op volgorde, dus telt u even mee?

ightVoordat we allemaal bakstenen door de ruit krijgen en huilende mensen op onze voicemail hebben, even een disclaimer. Om maar meteen te beginnen, in deze top 50 van 2007 hebben we vijftig goede games staan. Er is maar één game (SKATE, -red.) die bij ons lager dan een acht scoorde. Dit wil dus zeggen dat hier alleen goede games in de lijst staan. Staat jouw game er niet tussen, dan wil dit niet zeggen dat dit een slechte game is, maar dat wij een andere game een notering meer gunden.

Deze lijst is vastgesteld op basis van de subjectieve gevoelens van de redactie en is dus volledig discutabel. Doe dat dan ook gerust. Wij hebben onder andere gekeken naar hoe erg een game leeft binnen onze community (peilen van jullie reacties), gameplay, vernieuwing, singleplayer/multiplayer, maar vooral het gevoel bij een game. En dat kan voor iedereen verschillend zijn.

Discussieer gerust over de volgorde, maar doe dit wel met argumenten. Loze fanboyreacties worden niet op prijs gesteld. Heb jij een andere mening over onze top 50, laat het ons weten.

50. Stuntman: Ignition (PS2/PS3/Xbox 360)

Het langverwachte vervolg op Stuntman deed wat hij moest doen: grotere stunts en vasthouden aan het filmconcept. Leuke gameplay, maar voor sommige te veel trial and error.

49. S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl (PC)

Ondanks dat de game niet geworden is wat er allemaal werd beloofd, is de drukkende sfeer van het verlaten Chernobyl een aparte beleving. Het ratelen van je Geiger-teller brengt je in paniek!

48. Warhawk (PS3)

Battlefield op de PlayStation 3 pakte stukken beter uit dan verwacht. Zeker één van de sleeperhits van 2007 en nog steeds bron van heel, heel veel online knalvermaak.

eft

47. SKATE (PS3/Xbox 360)

Het skategenre opnieuw uitgevonden. Dit wordt de komende jaren de standaard op dit gebied en Tony Hawk… dat is retro.

46. Lost Planet: Extreme Condition (PC/Xbox 360)

Wat global warming?

45. Company of Heroes: Opposing Fronts (PC)

Stand alone uitbreiding die veel goede nieuwe missies brengt, maar iets minder vernieuwing. Desalniettemin blijft Company of Heroes: Opposing Fronts pittige tactiek uit de Tweede Wereldoorlog zoals we dat graag hebben.

44. World of Warcraft: The Burning Crusade (PC)

World of Warcraft is de best verkochte PC-game van de afgelopen jaren en The Burning Crusade de best verkochte add-on. Dat dat vooral te danken is aan het feit dat je deze add-on haast wel móést kopen, wilde je de game blijven spelen, zeggen we er dan ook maar bij.

43. Enemy Territory: Quake Wars (PC)

Hobbyisten die ineens een budget krijgen, dat gaat lang niet altijd goed. Het geld steeg de makers van Quake Wars echter niet naar hun hoofd. Terug aan de absolute top is Quake nog niet, het fundament ligt er al stevig en wel.

42. Virtua Fighter 5 (PS3/Xbox 360)

Kwam met de PlayStation 3-launch naar Nederland en in het najaar ook naar de Xbox 360. Die laatste versie is veruit de beste, met als grootste pluspunt een online mode. De beste Fighter van 2007 is Virtua.

41. Pro Evolution Soccer 2008 (NDS/ PC/PS2/PS3/PSP/Xbox 360)

Ondanks de vernieuwingen in FIFA 08, blijft Pro Evo voorlopig onze voorkeur hebben. Gameplay boven alles. Schijt aan een tergende onlinemode, Pro Evo hoor je te spelen op de bank, incluis vrienden en een krat bier.

ight

40. The Elder Scrolls IV: Shivering Isles (PC/PS3/Xbox 360)

Hoewel de meeste mensen met gemak honderden uren gameplay uit Oblivion hebben weten te persen, deed Bethesda daar met Shivering Isles nog wat bovenop. Een aanrader voor iedereen die nog geen afscheid kon nemen van Oblivion.

39. Command & Conquer 3: Tiberium Wars (PC/Xbox 360)

Hectisch gameplay en cut-scenes waar je van moet houden. Zeer hoge replaywaarde en een ideale multiplayer/LAN-game. Ook de Xbox 360-versie werkt prima.

38. Civilization IV: Beyond the Sword (PC)

Wie zegt dat bordspellen niet cool zijn? Nederlanders en buskruit is echt wel een toffe combinatie!

37. Tomb Raider: Anniversary (PS2/PSP/Wii/Xbox 360)

Tien jaar Lara ging gepaard met topgames en middelmatige niemendalletjes, maar Anniversary was zeker een game om niet snel te vergeten.

eft

36. Overlord (PC/Xbox 360)

Afkomstig uit Nederland en dat kunnen we niet vaak genoeg zeggen. Pikmin in een volwassen jasje dat speelt zoals het hoort.

35. The Witcher (PC)

Keuzes die pas veel later in het verhaal invloed hebben en een zeer bruisende wereld. Of dit nou je eerste of zoveelste RPG is, je zult je ermee vermaken.

34. Crackdown (Xbox 360)

Een gigantische interactieve stad met over de top, wat zeg ik, over the building actie. Crackdown schopt ook op multiplayer gebied kont, maar toch jammer dat het navigeren in de singleplayer soms voor problemen zorgt.

33. Colin McRae: DiRT (PC/PS3/Xbox 360)

Elke keer dat je je record aanscherpt op die final stage, kijkt Colin mee van boven. Colin, rust in vrede…

ight

32. Ninja Gaiden Sigma (PS3)

Een port van een last-gen game op een next-gen console, en dan ook nog eens prachtige graphics. Geen halfbakken werk, vooral aan de tieten van die griet is veel gesleuteld.

31. The Darkness (PS3/Xbox 360)

Gebaseerd op een stripverhaal en mag in die zin zeker onder de betere licentiegames van 2007 gerekend worden. De Darkness-powers zijn heel erg vet, de multiplayer een stuk minder.

30. Rainbow Six Vegas (PS3/PSP)

Zowel in singleplayer als in multiplayer een ontzettend intense shooter, maar staat helaas minder hoog omdat de game al een jaar eerder uit kwam op de Xbox 360 en PC.

29. Gears of War (PC)

Met Marcus Fenix moet je nog steeds geen ruzie krijgen. Dé Xbox 360-game van vorig jaar is dan wel niet dé PC-game van dit jaar, goed is hij echter wel.

28. Unreal Tournament III (PC/PS3)

Goede balans gevonden in de voertuigen en veel wapens zoals we die kennen van Unreal Tournament. Ondanks dat dit een goede game is, blijven wij gek genoeg vasthouden aan het origineel.

eft

27. The Elder Scrolls IV: Oblivion (PS3)

De beste RPG van vorig jaar deed ook de PlayStation 3 nog even aan, en voor begin volgend jaar staat een PSP-versie op de rol. Nog steeds een dijk van een game waar je als gamer gewoon niet omheen kunt.

26. Ghost Recon Advanced Warfighter 2 (PC/PS3/PSP/Xbox 360)

Waarschijnlijk niet de meest originele opvolger, maar een goed spel was het zeker. Een derde deel is nog niet aangekondigd, het is te hopen dat Ubisoft voor de volgende Ghost Recon iets meer vernieuwing brengt.

25. Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar (PC)

De beste MMORPG van 2007 was niet degene met het meeste succes, dat lot was nog steeds toebedeeld aan World of Warcraft. Toch is Lord of the Rings Online een hele sterke nieuwkomer gebleken.

24. MotorStorm (PS3)

Over geen enkele game in deze top 50 waren we het minder eens dan over MotorStorm. De een vond MotorStorm een matige racer en een hype van Sony, de ander waardeerde het raggen in de modder en de spectaculaire physics. Wij hebben dus gekozen voor de middenmoot.

ight

23. Project Gotham Racing 4 (Xbox 360)

Biedt alles voor de gamer die wel van racen houdt, maar niet van autorijden. Snelle gameplay, een orgineel Kudos-systeem, prachtige graphics, een overvol wagenpark en een spetterende online mode. Kudos!

22. World in Conflict (PC)

Niets basis bouwen, je manschappen worden gedropt en gelijk actie. De singpleplayer met de Amerikanen tegen de Russen (en andersom) is aardig, maar de multiplayer maakt World in Conflict tot een goede titel.

21. Supreme Commander (PC)

Inhoudelijke strategiegame met zeer chaotisch slagveld en toch overzicht. Prima AI en grafische ziet het er allemaal tip top uit. Supreme Commander is de beste strategiegame die dit jaar te koop was. Wel een beest van een PC vereist.

20. Resident Evil 4 (Wii)

De beste game van de vorige generatie spelconsoles kreeg een succesvolle verzorgde port naar de Wii. Een overzetting zoals een klassieker dat verdiend. eftAan geloofwaardigheid heeft deze game nog altijd niks ingeboet, de beste griezelgame en daarnaast ook de beste niet-Nintendo game voor de Wii.

19. Ratchet and Clank: Size Matters (PSP)

Deze game bewijst maar weer eens dat Sony en alleen Sony weet hoe je topplatformers voor de PSP uit moet brengen. Daxter was al een schot in de roos, Ratchet and Clank: Size Matters doet daar nog een schepje bovenop. Speelt heerlijk weg en doet niet onder voor zijn console-broers.

18. Forza Motorsport 2 (Xbox 360)

Dé racesimulator voor de Xbox 360 en daarbij ook nog eens de beste racegame van het afgelopen jaar. Belangrijk is wel dat echt van racen houdt en je Forza Motorsport 2 de tijd geeft. Dit laatste kan wel eens lastig zijn in een druk jaar als 2007.

17. Guitar Hero II/Guitar Hero III: Legends of Rock (PC/PS2/PS3/Wii/Xbox 360)

Voor het gemak zijn beide games maar even op dezelfde plaats gezet, aangezien moeilijk is te zeggen welke van de twee beter is. Het is kiezen tussen goed en goed. Gitaar spelen op je console blijft ontzettend leuk, maar de opvolgers slaan uiteraard niet in als een bom zoals het eerste deel deed.

16. Rachet & Clank: Tools of Destruction (PS3)

Fantastische kleuren en scherpe humor. Door de andere toppers is de notering wat lager uitgevallen, maar dat wil niet zeggen dat Ratchet and Clank: Tools of Destruction een mindere platformer is. Integendeel!

ight

15. Super Paper Mario (Wii)

De iets diepere variant in Mario-franchise gooide ook dit jaar weer hoge ogen. Het switchen naar de derde dimensie brengt nieuwe waardevolle gameplay met zich mee en met het schrappen van de turn-based aanvallen wordt de actie een stuk levendiger. Hoewel het ‘flippen’ naar 3D zeer leuke gameplay oplevert, is de aankleding in drie dimensies soms wat karig.

14. Okami (PS2)

Waarschijnlijk de minst verkochte game uit deze lijst, wat hartstikke onterecht is. Okami is een origineel avontuur dat iets weg heeft van Zelda, maar toch zijn eigen ding doet.

13. Final Fantasy XII (PS2)

Een sprookje dat zijn gelijke niet kent. Een ontzettend goede RPG die dat ietwat mislukte online-avontuurtje van deel XI zeker goed maakt. Het design, zowel van de omgevingen als de personages, het verhaal, het nieuwe gevechtssysteem, alles klopt. XIII laat nog wel even op zich wachten maar gelukkig neemt deze game een dikke vijftig uur in beslag.

12. The Legend of Zelda: Phantom Hourglass (NDS)

Eindelijk een echte opvolger voor The Wind Waker en hoe. De keuze om Link en Navi volledig door middel van de stylus te laten besturen is gewaagd, maar speelt uiteindelijk heerlijk vlot weg. Jammer dat het verhaal naar Zelda-standaarden ietwat dunnetjes is, maar dat doet niets af aan het feit dat The Legend of Zelda: Phantom Hourglass dit jaar de beste handheld-titel is.

eft

11. Uncharted: Drake’s Fortune (PS3)

In een schitterende omgeving met aan je zijde een goedgevormde journaliste een waanzinnig avontuur beleven. Als je in één zin Uncharted: Drake’s Fortune zou moeten samenvatten, kom je hiermee aardig in de buurt. De actie is goed uitgewerkt en het klimmen misschien nog wel beter. Uncharted: Drake’s Fortune is absoluut een topgame, maar mist helaas een paar vernieuwende features voor een top tien notering.

10. Metroid Prime 3 : Corruption (Wii)

Het vergt de eerste paar uurtjes wat gewenning en frustratie, maar daarna beleef je met Metroid Prime 3: Corruption een hele andere manier van schieten. Het is dat deze game misschien een beetje ondergesneeuwd wordt door Super Mario Galaxy, maar heb je na het aanschaffen van dat spel nog ruimte in je budget? Metroid Prime 3 is een onverbiddelijke tweede keus.

9. God of War II (PS2)

De beste PlayStation-exclusive van dit jaar kwam uit voor het zeven jaar oud platform dat de PlayStation 2 heet. ightGod of War II is een tijdloze game op een verouderd apparaat. Ongekende actie, geweldige graphics en een gigantische hoeveelheid aan blood en gore maakt dat je twintig uur lang op het puntje van je stoel zit. Een onvergetelijke achtbaanrit.

8. Assassin’s Creed (PS3/Xbox 360)

Wellicht hadden velen van jullie hier graag een hogere rank aan verbonden willen zien, wij vinden het goed zo. Assassin’s Creed is toch een ontzettend goede game gebleken en een uitermate goede start van een nieuwe franchise. De graphics en het verhaal behoren absoluut tot de pluspunten, het gebrek aan afwisselende gameplay en meer diepgang houden de game van de hoogste plekken op deze ranglijst weg. Desondanks een echte publiekslieveling, zo bleek wel op de GamePlay 2007.

7. Crysis (PC)

Waarschijnlijk de duurste game van dit jaar. Niets eens in aanschaf of maandelijkse kosten, maar wel een rib uit je lijf wanneer je een pc wilt hebben die de game op volle kracht kan draaien. Dan krijg je er ook wel waanzinnige physics en adembenemende vegetatie bij. Crysis heeft bovendien de beste A.I. van dit jaar, maar dat kan het dunne verhaal net niet verbloemen.

6. Halo 3 (Xbox 360)

Waarschijnlijk de meest geanticipeerde game van 2007. Niet alle verwachtingen kwamen uit, maar de verkopen overstegen alle verwachtingen. De meeste omzet op de openingsdag kwam dit jaar niet ten goede aan een boek, een cd of een film, maar aan een game. Halo 3 biedt een weergaloos singleplayeravontuur met een nog weergalozere multiplayerervaring. Bungie levert wederom topwerk af.

5. Call of Duty 4: Modern Warfare (NDS/PC/PS3/Xbox 360)

Een kolfje naar de hand van iedereen. Call of Duty 4 is makkelijk oppikbaar en tegelijkertijd een hele diepe game. Rondvliegende kogels, exploderende granaten en huilen om je moeder. Met afstand de meest spectaculaire shooter van 2007, die het online ook nog eens ontzettend goed doet. Het wachten is op het vijfde deel, dat zich hopelijk ook in de moderne tijd afspeelt.

eft

4. Mass Effect (Xbox 360)

De zeer diepe verhaallijn en het ongelofelijke oog voor detail is nog maar de helft van de kracht van Mass Effect. De andere helft bestaat uit het uitgebreide schietgedeelte. De ruime keuze uit biotische krachten of conventioneel schietgerei biedt veel vrijheid om een eigen strategie van aanvallen te ontwikkelen. Toch is het jammer dat de free-roaming en de afwisseling een beetje tegenvalt.

3. The Orange Box (PC/PS3/Xbox 360)

Zonder enige twijfel de game met de beste prijs/kwaliteit-verhouding. Team Fortress 2 voor de razendsnelle komische multiplayer, Portal voor misschien wel het beste puzzelspel sinds het begin van de jaartelling en het epische verhaal met zeer verschillende delen van Half-Life (origineel, Episode 1 en 2). De eerste episode en het feit dat niet alle games nieuw zijn, doen de game echter de das om voor een nummer één positie.

2. BioShock (PC/Xbox 360)

Door overlappende actie en een bizar sfeervolle verzonken stad is BioShock een onvergetelijke roes die je als gamer dit jaar gespeeld moet hebben. Het ontwerp, de afstemming in de omgeving en ambiance zijn letterlijk kunstwerkjes. De game doet op bepaalde punten wat je verwacht van een goede game, terwijl een moment later met je intuïtie wordt gefuckt. Het niveau voor shooters in de komende jaren is door BioShock bij deze vastgesteld.

ight

1. Super Mario Galaxy (Wii)

De eerste game die op GamersNet op alle gebieden een tien scoorde. De galactische wereld straalt een al vrolijkheid uit, ondanks dat Mario emotioneel zware tijden doormaakt met de ontvoering van Peach. De besturing klopt, de werelden wisselen elkaar af en vullen elkaar toch aan, de uitstraling is zoals het hoort. Alles klopt en Super Mario Galaxy mag met recht een instant klassieker worden genoemd en zich daarmee voegen tussen Mario 64, Super Mario World en Super Mario Bros. Kortom, deze game weten we ons over een paar jaar nog te herinneren en is daarom volgens ons de Game of the Year.

  1.   
    gappower's avatar

    volledig met eens! 😛

  2.   
    Kaassouffl3's avatar

    Echt de top 15 games zijn zoooo goed:p is toch nie normaal?!

    Vette column or 😉

    maar het moet er toch uit .. draai halo3 en cod4 om xD
    En cysis 30 plaatsen agteruit.. want op normale eisen ist gewoon niks

  3.   
    Gerjann's avatar

    waarom toch Mario Galaxy op 1 egt snap ik egt niej!! Vidn ook dat world in conflict iets hoger mog zijn en company of heroes ook! Voor de rest mooie lijst maar vind CoD 4 beste game van 2007!!!

  4.   
    Darkknight's avatar

    the orange box ????? beter cod 4

  5.   
    jungler's avatar

    ik had assasins creed beter verwacht

    mar vo de rest
    ziet het er goed uit

  6.   
    meatball's avatar

    op nmmr 2 staat bioshock, maar der staat alleen x360 achter, maar hij is er ook voor de PC

  7.   
    johnthebest's avatar

    De gasten die het er niet mee eens zijn, natuurlijk zijn jullie het er niet helemaal mee eens.
    Tenslotte hebben hun de lijst gemaakt niet jullie, meningen zijn er altijd wel.

    Als jij van vette shooters houdt dan zie je natuurlijk liever een shooter op nummer 1, maar dat is nou eenmaal niet zo 😆

  8.   
    Design's avatar

    Volgens mij krijgt de GN-crew erg veel bankbiljetten van Nintendo om die Mario games zo verdacht hoog te laten eindigen. Ik bedoel maar, mooi werk GN. 😉

  9.   
    simmity's avatar

    ik had eigenlijk ook wel een iets hogere plaats verwacht van Company of Heroes, met de rest ben ik het mee eens.

  10.   
    Tom's avatar

    Design schreef, "Volgens mij krijgt de GN-crew erg veel bankbiljetten van Nintendo om die Mario games zo verdacht hoog te laten eindigen. Ik bedoel maar, mooi werk GN. 😉 "

    Ja hoor, we zitten hier allen dikke flappen te tappen. Bedankt Mario!
    j/k, Super Mario Galaxy was gewoon de game van het jaar, punt uit. En nu gaat Teun taart eten. 😉

  11.   
    Tha Destiny's avatar

    Best grappig dat er geen enkele ps3 excluisve in de top 10 staat xD

  12.   
    pertie's avatar

    super mario galaxy is gwn dé game !

  13.   
    Gold_Thunder's avatar

    Mass Effect 4de. Hoera! Dik verdient.

  14.   
    NL Very Lazy's avatar

    ”GerJan 15″ schreef, "waarom toch Mario Galaxy op 1 egt snap ik egt niej!! Vidn ook dat world in conflict iets hoger mog zijn en company of heroes ook! Voor de rest mooie lijst maar vind CoD 4 beste game van 2007!!!"

    het lijkt me idd wel kut spel maar 1 ding ik heb gelezen dat mario betere grapichs heeft dan de meeste spellen mabey wel alle spellen.. dus denk drm nr 1…

  15.   
    The Chef's avatar

    ”GerJan 15″ schreef, "waarom toch Mario Galaxy op 1 egt snap ik egt niej!! Vidn ook dat world in conflict iets hoger mog zijn en company of heroes ook! Voor de rest mooie lijst maar vind CoD 4 beste game van 2007!!!"

    [oftopic] Tering, 15 en niet beter kunnen typen dan dit……………[oftopic]

    Is het geen idee om de top 50(of minder) van slechte games samen te stellen? Dat lijkt me simpeler dan dit…. 😆

  16.   
    Wesseltje1's avatar

    Niet mee eens, maarja wat kan je er aan doen.

  17.   
    Chielh's avatar

    tja, ieder zn meug

  18.   
    Scuderia's avatar

    Zijn zeker nog dingen die me echt niet aanstaan. AC te laag Crysis te laag COD4 te laag en S.T.A.L.K.E.R Shadow of Chernobyl te laag.

  19.   
    nielz's avatar

    super column, Helemaal mee eens 🙂

  20.   
    arie de beuker's avatar

    Yeah! Okami staat erin! helemaals mee eens 😉

  21.   
    blackhawk1's avatar

    nou iedereen zegt dat super mario galaxy helemaal geweldig is ik weet het niet ik heb geen wii maar het zal wel lache zijn

  22.   
    Tom's avatar

    ReFlex schreef, "Persoonlijk niet echt mee eens. Ik vind Bioshock en Halo veel te hoog staan, Mario heb ik nooit gespeeld, maar overal een 10 voor… 🙄 Halo is niet vernieuwend, graphics zijn niet hoogstaand enz. Skate. vind ik weer veel te laag staan. Echt een top game. Verder wel eens met CoD4 en Assassin’s Creed."

    Skate is inderdaad een van de weinige underdogs die in onze lijst staat. Prima spel, bijna top zoals je het al beschreef. Alleen om te kunnen relativeren met Menno’s review kon de game niet veel hoger staan.

  23.   
    Kilerden's avatar

    HALO 3 en Mass Effect omdraaien, ik vind mass effect echt ’n vage game, 😛

    Gr, Kilerden

  24.   
    Neolite's avatar

    sorry hoor maar mario galaxy op 1 :-?, een 10 voor originaliteit 😕 . voor de rest klopt de lijst wel aardig. 😉

  25.   
    Wouter's avatar

    Mwjah, redelijk mee eens. Vind alleen dat skate. hoger had moeten staan! 😮

  26.   
    Pimkingetje's avatar

    Stoere column. mOET ELK JAAR ZIJN! 😀

  27.   
    Tollos's avatar

    Ik vind het toch raar, jullie bekijken naar de volgende punten bij een game:‘community (peilen van jullie reacties), gameplay, vernieuwing, singleplayer/multiplayer, maar vooral het gevoel bij een game.’
    Als je naar een spel zoals Cod4, die had goeie reacties gekregen van bijna alle mensen op GN, de gamplay is goed, COD4 heb de beste singelplayer en multiplayer vind ik, al kijk je naar cod4 de multiplayer, hebben ze dat heel uitgebreid gedaan met ranking enzo dat je weer nieuwe wapens krijg enzo. Ik had ook een heel goed gevoel bij deze game. Als jullie zeggen dat je naar singleplayer en multiplayer kijken waarom staat bioshock daan op nummer 2, de game zal wel goed zijn maar je moet je wel aan de punten houden 😉 .
    gr. JEZzz 8)

  28.   
    martijn901's avatar

    oke
    god of war 2 negende toch best knap

    mario wie had we vewacht

    bioschok niet ergt

  29.   
    Rock-in's avatar

    iig bedankt voor het column.

    Maarrrr, Ik ben het er ook niet helemaal mee eens. Overlord had veel hoger mogen staan, zeker in de top 20. Het is een top-game en van Nederlandse bodem, dat zie je niet vaak. Naar wat ik gezien en gehoord heb, valt Halo 3 redelijk tegen, terwijl CoD4 en WiC weer geweldig zijn. Als je naar de originaliteit gaat kijken, doet Bioshock het zeer goed. Hoe vaak kom je zo een bijzondere shooter tegen in een onderwater wereld. Verder snap ik niet wat er zo geweldig is aan Super Mario Galaxy, lijkt er wederom op dat het fenomeen “Super Mario” uitgemolken word. Nintendo mag weleens wat nieuws gaan verzinnen.

  30.   
    lord ian's avatar

    spijtig dat medieval 2 niet in de top 50 staat
    ik vind supreme commander niet zo leuk

  31.   
    slceel's avatar

    Tha Duck schreef, "Mario is absoluut de meest originele platformer eh… ooit misschien? Daarbij, als de game Harige Harry Galaxy had geheten zou het dus origineler zijn… nah, dan doe mij toch maar Mario."

    Ik zou anders Harige Harry Galaxy ook wel eens willen proberen 😀 Ik hoef alleen niet te weten op welke plekken Harry overal haar heeft…..

    Verder ben ik het redelijk eens met de lijst, Super Mario Galaxy terecht nummer 1

    Sorry voor de dubbel post

  32.   
    LazyFreak's avatar

    Orange Box en Halo 3 mochten wel wat lager staan naar mijn mening. Orange Box is super game, maar is eigenlijk grootendeels een post van vroeger, enkel Episode Two en portal en TF2 zijn nieuw erbij. Halo 3 is echt amper iets aan veranderd sinds vorige delen, niet echt een top 10 plek voor mij hoor :/

  33.   
    JonsoN's avatar

    super mario gaat al 20 jaar mee, weinig vernieuwing, , had nummer 1 en 2 omgedraaid, , zou beter staan 😀

  34.   
    Capp's avatar

    Ik had Cod4 hoger verwacht en motorstorm lager 8)

  35.   
    r_AW's avatar

    Goeie top 50, ook al had ik Fifa ook wel een plaatsje gegund! 😉

  36.   
    Tollos's avatar

    trouwens: bij de top 5 die alle members van GN gaven stond bioshock niet vaak in de top 5 soms een paar keer 2e of 3e, maar COD 4 stond in elke top5 op een enkeling na dan, en nu staat COD4 op nummer 5. klopt niet helemaal he 😉

  37.   
    Wesseltje1's avatar

    Tha Duck schreef, "

    ”Wesseltje1″ schreef, "[quote=”Tha Duck”]Mario is absoluut de meest originele platformer eh… ooit misschien? Daarbij, als de game Harige Harry Galaxy had geheten zou het dus origineler zijn… nah, dan doe mij toch maar Mario."

    Dus de zoveelste mario game een tien? Ga toch weg. "

    Ja, absoluut. Jammer dat jij alleen de naam ‘Mario’ ziet en de game daarom afkraakt. 😉 Heb je ‘m gespeeld? En dan bedoel ik flink?[/quote]

    Jep, uitgespeeld. En ik vond er geen ruk aan en geen enkele 10 waard op geen enkel front. En ik kraak hem af omdat ik ”Mario” hoor? Ik kraak hem af omdat de gameplay niiet origineel is.

  38.   
    Wesseltje1's avatar

    Tha Duck schreef, "De reden waarom ik dat denk is omdat je het ‘de zoveelste Mario game’ noemt. Terwijl deze game qua stijl wellícht een klein beetje van Mario 64 weg heeft, maar over het algemeen heeft de nieuwste Ratchet & Clank nog meer gemeen met de andere Mario games.

    Dus, de Gameplay niet origineel? Leg uit. :)"

    Dus, de Gameplay origineel? Leg uit!

    Ik vind het niet origineel omdat ik in veel andere games ongeveer hetzelfde heb gespeeld.

  39.   
    RPG-Ridder's avatar

    jezzz schreef, "Ik vind het toch raar, jullie bekijken naar de volgende punten bij een game:‘community (peilen van jullie reacties), gameplay, vernieuwing, singleplayer/multiplayer, maar vooral het gevoel bij een game.’
    Als je naar een spel zoals Cod4, die had goeie reacties gekregen van bijna alle mensen op GN, de gamplay is goed, COD4 heb de beste singelplayer en multiplayer vind ik, al kijk je naar cod4 de multiplayer, hebben ze dat heel uitgebreid gedaan met ranking enzo dat je weer nieuwe wapens krijg enzo. Ik had ook een heel goed gevoel bij deze game. Als jullie zeggen dat je naar singleplayer en multiplayer kijken waarom staat bioshock daan op nummer 2, de game zal wel goed zijn maar je moet je wel aan de punten houden 😉 .
    gr. JEZzz 8) "

    Helemaal mee eens, Bioshock op twee, terwijl het een stom spel is (vind ik dan). CoD 4 is toch veel beter, met bijvoorbeeld het geluid, dat is prachtig! Ook Skate. veel te laag en TESO SI te laag, en mario galaxy op 1, op gamespot ook al, maar dat is ook niet goed. Naar mijn mening.

  40.   
    Uchiha linkz's avatar

    een betere top50 bestaat er denk ik momenteel niet 😀 ben volledig met GN eens 😀

  41.   
    thematter's avatar

    ik zie dingen die ik niet had verwacht 😕

  42.   
    assassin_MKA's avatar

    Ik had assassins creed wat beter verwacht 😮
    En spijtig dat medieval 2 total war niet in top50 staat 😕
    Mah mss graakt empire total war wel volgend jaar in top50 eh 😛
    En verder, ik vind het raar dat super mario galaxy 1ste staat, dat lijkt saai , en een kinderachtig spel 😕 Ik heb het zelf nog niet gespeelt mah…ieder zijn eigen mening..
    Voor de rest is het o.k eh 8)

  43.   
    VanishNL's avatar

    ik snap echt niet wat iedereen zit te zeuren dit is de top 50 volgens GN als die van julie anders is dan zit daar niet over te zeiken 🙁
    ps ik vind hem wel goed zelf zou ik hem iets anders hebben maar ja de helft van die games heb ik ook niet gespeels 😆

  44.   
    Lasso's avatar

    jezzz schreef, "

    Klopt, maar de top 5 is een persoonlijke top. Blijkbaar is een dergelijke shooter dus populair. Deze top 50 is een objectieve afweging binnen de crew.

    @Cyrus: wij zo erg niet in een goed jaar als 2007.
    "

    jij zeg de top 5 is een persoonlijke top, heel GN heb alle games met elkaar vergleken en daar kwam de top 50 uit, de persoonlijke top5 heb er dus wel mee te maken hoe goed ze die game vonden des te hoger hij in de top 50 staat 😉

    Lees eerst maar eens de tekst voor de top 50, daarin wordt verklaard waarom de top 50 afwijkt. Dit is een algemene top 50. 😉

  45.   
    tomiie007's avatar

    volgens mij mocht cod4 wel op 3 staan maar super mario galaxy is wel de top zeker als je hem al is hebt gespeeld en je hebt hem voor de rest ben ik wel te vreden 😛

  46.   
    pertie's avatar

    eigenlijk boeit die l jst toch niet,wtf maakt het uit wat een paar GN crewleden een lijsje samenstellen dat volgens hun de beste game’s zijn.
    Assuakt had ergens een topic gemaakt met jou top 5 game’s (of top 10 /care).
    Als je gaat janken omdat iemand anders Een game niet zo leuk vind terwijl jij wel vind,Get-A)Life then ?
    Smaken verschillen… 🙄

  47.   
    Wesseltje1's avatar

    vlokon schreef, "eigenlijk boeit die l jst toch niet,wtf maakt het uit wat een paar GN crewleden een lijsje samenstellen dat volgens hun de beste game’s zijn.
    Assuakt had ergens een topic gemaakt met jou top 5 game’s (of top 10 /care).
    Als je gaat janken omdat iemand anders Een game niet zo leuk vind terwijl jij wel vind,Get-A)Life then ?
    Smaken verschillen… 🙄 "

    Je mag het er toch niet mee eens zijn …. 🙄

  48.   
    stormtrooper's avatar

    mijn favorite op nummer 2!!!!! 😛 😛 🙂 😉

  49.   
    pertie's avatar

    Wesseltje1″]

    ”vlokon schreef, "eigenlijk boeit die l jst toch niet,wtf maakt het uit wat een paar GN crewleden een lijsje samenstellen dat volgens [b schreef, "hun[/b] de beste game’s zijn.
    Assuakt had ergens een topic gemaakt met jou top 5 game’s (of top 10 /care).
    Als je gaat janken omdat iemand anders Een game niet zo leuk vind terwijl jij wel vind,Get-A)Life then ?
    Smaken verschillen… 🙄 "

    Je mag het er toch niet mee eens zijn …. 🙄 "

    Ja dat mag,maar als sommige eroplos gaan flaimen :/

  50.   
    Tharz.'s avatar

    Hell yea, Nintendo wint 8)

  51.   
    Czone's avatar

    Mijn top drie:
    4. Assassins Creed; niet gespeeld heb geen geld vanwege pc upgrade maar ziet er erg gaaf uit
    3. Mass effect; nog niet binnen maar erg gaaf en lijkt op kotor dus dan is ie zowiezo goed
    2. Medieval 2:total war(kingdoms); beste rts ever en uitbreiding is erg ja ehm uitgebreid 😆
    1. Call of Duty 4:modern warfare; geen twijfel mogelijk

  52.   
    tinusjeh's avatar

    MET DE NR 1 DIE MARIO DING GEVVAL VOOR DE WII BEN IK HET DUSS HELEMAAL NIET MEE EENS 👿 👿 😡 😡

  53.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    super mario ????!!!!!!!! 😮 😮

    Ik dacht COD4 of Halo 3.

  54.   
    kasper1221's avatar

    mee eens voral mario 😉

  55.   
    gamerboyke's avatar

    helemaal waar da zijn de beste games die er zijn van 2007 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

  56.   
    Xtremie's avatar

    Van mij mocht crysis wel op NR1 hij is dan wel moeilijk te spelen op very high maar als je em op very high heb dan zijn dat gelijk ook de beste graphics die je heel 2007 hebt gezien! 😆
    verder is het een geweldige lijst 😉

  57.   
    rharry's avatar

    Ik vind 25 Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar best leuk.

  58.   
    amine98324's avatar

    De top 25is wel super leuk
    Ik had Firtua Fighter 5 wel hoger verwacht

  59.   
    OkkieBOOMER's avatar

    Wtf, Super Mario Galaxy?? Just forget it!
    Bioshock of Call of Duty 4 hoort op nummer 1!