Flash Me: Alien Hominid

Hoe een bloederig en kei moeilijk Flash spel een volwaardige game werd. Alien Hominid is op verschillende platformen uitgekomen maar wij gaan terug naar de basis, die nog altijd gratis te spelen is.

Je hoort het nog regelmatig: gamers uit het Super Nintendo/Genesis tijdperk die 2D shooters als Contra en Metal Slug nog altijd een warm hart toe dragen. Dit soort games zijn van het toneel verdwenen en de Halo’s en Unreal Tournaments van deze wereld hebben nu de spotlights ingepikt. Het was dan ook een grote verrassing dat old-skool game Alien Hominid door wist te breken en het spotlight wist te stelen van de moderne grootmachten.

Alien Hominid gaat over een kleine Alien die op aarde neerstort en de FBI achter zich aankrijgt. Je schiet, duikt, springt en bijt hoofden af om te overleven en je een weg te banen door de verschillende levels. Alles wordt gepresenteerd in een grafische stijl die erg goed past bij de onthoofdingen en het spuitende bloed. Alien Hominid is gemaakt door fans van old-skool shooters dus moet je geen makkelijke doortocht verwachten: de beruchte β€˜one shot kill’ regel geldt hier en je zult zuinig met je levens moeten omspringen. Toch nodigt Alien Hominid uit om te blijven spelen. Het speelt erg soepel, de stijl en animaties blijven leuk om naar te kijken en als je dood gaat heb je altijd het idee dat het jouw schuld is. Jouw zwakte. Maar je kan het wel. Dus herstart maar snel en speel rustig door.


Je kan de game hier spelen.

Ik raad Xbox 360 bezitters ook aan om de demo van de Live Arcade versie van Live te plukken. Er zijn vele toevoegingen en de graphics zijn in HD! De volledige game kost 800 MS Points en is aanzienlijk langer dan de Flash game die hierboven te spelen is.

 1.   
  Grapjas's avatar

  Te kort, en je gebruikt het woord ik.

 2.   
  PaNNa's avatar

  Korte column , maar goed :).

 3.   
  Kilerden's avatar

  ik heb die al heel erg vaak gespeelt. πŸ˜›

  op de computer zuig ik er in,. maar op de 360 is het wel te doen πŸ˜‰

 4.   
  Broodbeleg's avatar

  Ik kende dit leuke spelletje al. πŸ™‚

 5.   
  gappower's avatar

  leuke collum

 6.   
  Serg1337's avatar

  lol πŸ˜† (ik heb hem om de basisschool gespeeld πŸ˜› )het lijkt nu opeens alsof ik het weer wil spelen en het ook weer ginig vind πŸ˜› πŸ˜† πŸ˜‰