Diner Dash

Diner Dash is een vrij simpel spelletje dat al jarenlang gratis als webgame te spelen valt. In Diner Dash draait het erom dat je in de rol van serveerster klanten moet bedienen en de klanten tevreden weet te houden. Diner Dash heeft zich al bewezen als webgame voor de PC, maar hoe brengt de game het er van af op de PSP?

Het leven is hard

In Diner Dash speel je de lieftallige serveerster Flo. Flo heeft dringend geld nodig en ziet een eigen restaurant starten als enige optie om uit de schulden te komen. Voor personeel heeft ze geen geld dus gaat zij zelf de meeste taken in het restaurant vervullen. Mensen naar tafeltjes brengen, bestellingen opnemen, tafels opruimen, het hoort allemaal bij de vuile klusjes die je als serveerster op moet zien te knappen. Hoe saai dit ook mag klinken, het heeft toch wel iets.

Veel mensen zullen net als ik beginnen bij de Career Mode om het spel een beetje door te krijgen en alles stapje voor stapje uitgelegd te krijgen. Het begint allemaal vrij standaard, klant A komt binnen, klant A wilt bestellen, je neemt de bestelling op en brengt ze niet veel later het eten, zodra ze klaar zijn reken je af en ruimt de borden weg en vervolgens kan klant B aanschuiven. Dit is zo ongeveer waaruit de eerste paar levels bestaan. Het doel van Diner Dash is om je klanten tevreden te houden en ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk punten weet te scoren door de mensen snel en goed te helpen. Mocht je aan het einde van het level genoeg punten hebben verdiend, dan ga je verder naar het volgende level en krijg je een bonus ‘item’. Dit kan bestaan uit bijvoorbeeld een nieuwe vloer, een nieuw behangetje of een jukebox om de sfeer in je restaurant te verbeteren. Op deze manier bouw je je restaurant steeds meer uit en kun je het restaurant je eigen persoonlijke smaak en stijl meegeven.

Chaos

Nadat je de eerste paar levels gehaald hebt zal ook de moeilijkheidsgraad een stuk hoger worden. Baby’s gaan huilen, families gooien eten op de grond, mensen moeten te lang wachten op hun eten, het begint uit te draaien op een complete chaos. Om toch nog aan de benodigde hoeveelheid punten te komen is het daarom belangrijk dat je goed oplet voor jezelf welke tafel in welk stadium zit en dat je ervoor zorgt dat al je klanten tevreden blijven. Iedere tafel heeft een balkje in de vorm van een hartje dat aangeeft of de klanten nog wel tevreden zijn. Mocht het balkje leeglopen dan is het aan jou om er snel voor te zorgen dat het balkje weer vol komt. Dit kun je voor elkaar krijgen door ze snel verder te helpen met hun bestelling of door ze bijvoorbeeld koffie van de zaak aan te bieden. Het is erg belangrijk dat je tevreden klanten hebt, want zijn ze dit niet dan zullen ze weggaan en verlies je een hoop waardevolle punten.

Om het overzicht in de chaos toch een beetje te kunnen bewaren is het van groot belang dat de game lekker vloeiend verloopt en dat de besturing snel en soepel werkt. Ondanks dat dit een flinke uitdaging moet zijn geweest zijn is Eidos er toch zeer goed in geslaagd om een goed en duidelijk overzicht te creëren en de game soepel te laten verlopen. Tijdens het spelen is het gehele restaurant op het beeld te zien waardoor je duidelijk ziet wat waar gebeurt. Weinig poespas, geen lastige graphics, nee gewoon een simpele overzichtelijke 2D werkvloer waar je alle overzicht vindt die je nodig hebt. Deze goede overzichtelijkheid en de handige controls zorgen ervoor dat je in de chaos van het spel toch nog goed kunt functioneren en je Flo goed kunt aansturen om te doen wat nodig is om de klanten tevreden te houden.

Conclusie

Diner Dash heeft als webgame al bewezen erg succesvol te zijn, maar doet het ook op de PSP erg goed. Het spelletje is niet extreem moeilijk, niet enorm uitgebreid maar het is wel heel erg leuk om zo af en toe een keer te spelen. Diner Dash is zeker geen game die je uren achter elkaar moet gaan spelen, maar voor een paar potjes tussendoor is het spel uitermate geschikt. Diner Dash is een zeer verslavende game geworden waarvan de gameplay erg goed is uitgewerkt. Toch is het jammer dat je voor de game die altijd al als gratis webgame te spelen was nu ineens de volle mep moet gaan betalen om deze ook op de DS of PSP te kunnen spelen.

Meer Diner Dash

  1.   
    Ranzaap's avatar

    Net zoals ze zeggen leuk voor af en toe tussen door.

  2.   
    Mrn.'s avatar

    Het ziet er slecht uit voor de Playstation Portable 😕 .

  3.   
    Koen's avatar

    Ik vind het wel leuk op de pc 😀

  4.   
    marieke456's avatar

    hallo 😀
    ik ben marieke 😳
    wie wil er vrienden worden
    ik ben 14 jaar 8)
    dat was het (L)(L)P:

  5.   
    Pimkingetje's avatar

    Is deze hetzelfde als die internetgame MCdonalds? O.a. op funnygames? 🙁

  6.   
    Dotz's avatar

    Nee! Dit is veel leuker! Echt een leuke game, ook als je ff rustig wat weg wilt klikken..