Rocky Balboa

Na al die jaren doet Sylvester Stallone het nog steeds als de beste. Zowel op het witte doek als in de nieuwe gelijknamige game weet de 59-jarige bokser nog flink van zich af te slaan. Rocky Balboa is een PSP-exclusive game en zou dé standaard moeten worden voor boksgames op de PSP. Maar zitten we wel te wachten op een 59-jarige acteur in een boksgame?

Even wennen

Het is altijd wennen, een nieuwe game, maar met boksgames al helemaal. Op de één of andere manier lopen deze games nooit zo heel goed en het is daarom waarschijnlijk ook een bewuste keuze geweest van Ubisoft om de game alleen te laten verschijnen op de PSP. In Rocky Balboa speel je natuurlijk met Rocky Balboa en is het de bedoeling om jezelf weer terug aan de top te boksen. Dit doe je niet door een verhaallijn te volgen, maar door gewoon verschillende tegenstanders te verslaan. Met Rocky neem je het dan bijvoorbeeld op tegen bekende tegenstanders als Captain Ivan Drago, Tommy Gun en Apollo Creed. Natuurlijk is het niet zo dat alle tegenstanders en characters direct beschikbaar zijn, deze moet je natuurlijk vrij spelen door tegenstanders te verslaan en meerdere gevechten op je naam te zetten.

Naarmate je meerdere duels hebt gewonnen en nieuwe characters hebt vrijgespeeld zal ook de Fast Lane-mode beschikbaar komen. In deze mode is het de bedoeling om bepaalde opdrachten te behalen binnen een bepaalde tijd, denk hierbij aan het knock-out slaan van je tegenstanders of het gebruiken van een speciale move. Voor de meeste opdrachten krijg je één minuut de tijd en dus speelt het lekker snel weg. Het enige probleem is echter dat het laden van de opdrachten nog langer duurt dan het spelen zelf en op den duur is dat om van te flippen. Het laden van een gevecht lijkt eeuwen te duren en zeker wanneer het boksen niet zo lekker gaat en je steeds aan het verliezen bent is dit een factor die er voor zorgt dat je de game al snel opzij zal schuiven.

In de ring

Na minutenlang wachten op die hinderlijke laadschermen, kan het boksen dan eindelijk beginnen. Beide boksers staan in hun hoek, de bel gaat en de strijd kan beginnen. De besturing is voor de basismoves vrij simpel. Een rechtse en een linkse zijn zo uitgedeeld, maar wanneer je je bezig wilt gaan houden met de mooiere combo’s en de spectaculairdere moves zal het een stuk pittiger worden. De knoppen combo’s zijn vaak erg lastig uit te voeren en je ligt vaak al Knock-Out voordat je je de complete knoppencombo in hebt weten te drukken. De gevechten verlopen verder wel redelijk soepeltjes. Wanneer je een klap uitdeelt of incasseert zal je energie afnemen en naarmate je energie afneemt zullen je stoten steeds zachter aankomen en zal het steeds moeilijker worden om de klappen van je tegenstanders te ontwijken. De toevoeging van dit balkje zorgt ervoor dat je goed rekening moet houden met hoe je je krachten verdeelt, zodat je niet na tien seconden in de ring op de grond ligt te hijgen als een hond.

Voor de fans

Rocky Balboa is natuurlijk een game die puur is gemaakt voor de film en voor de fans van de Rocky-serie. De echte fans van de Rocky-serie zullen ondanks de matige gameplay, de ontbrekende verhaallijn en de ontiegelijk lange laadtijden toch wel van Rocky Balboa houden. Rocky Balboa is puur een game voor de fans van de serie, de rest zal moeten wachten op een écht goede boksgame.

  1.   
    Pimkingetje's avatar

    Stomme game! 👿 👿 👿