Ultimate Ghosts `n Goblins

Ik zal maar heel eerlijk tegen jullie zijn, ik had nog nooit van mijn leven gehoord van de game Ultimate Ghosts ’N Goblins. De game oogt meer als een spel dat je terug zou vinden in een speelhal dan een spel voor je PlayStation Portable. Ze moeten er bij Capcom wel heel veel vertrouwen in hebben om zo’n game uit te brengen…

Lekker simpel

Bij Capcom hebben ze het lekker simpel gehouden toen ze Ultimate Ghosts ‘N Goblins aan het maken waren. Een naam voor een hoofdpersoon bedenken kan natuurlijk eeuwen duren, maar waarom moeilijk doen als hij ook gewoon Arthur kan heten?! Geef Arthur een geile Tarzanslip en stop hem in een harnas en voila, je hoofdpersoon is geboren. Maar wat is een Tarzanslip dragende ridder zonder missie? Maar natuurlijk, hoe origineel! We laten hem een prinses redden! En zo simpel was Ultimate Ghosts ‘N Goblins geboren…

Hopperdehophop

UGNG is een 2D game en dit betekent dus ook dat je hoofddoel is om van blok naar blok te springen en onderweg zoveel mogelijk nuttige dingen mee te pikken. Natuurlijk zou dit te makkelijk zijn zonder tegenstanders en daarom heeft men maar besloten om de hele game vol te gooien met met de meest rare wezens. Dan hebben we het hier niet over af en toe een monstertje, maar de hele game is volgestouwd met de meest irritante wezens en deze blijven gewoon terugkomen als je ze hebt gedood, dus het is weer stressen geblazen!

Frustration all over the place!

Klinkt wel leuk een aardig al die monsters, zo heb je d’r tenminste altijd genoeg om neer te meppen, maar er is zoals altijd een keerzijde… Nog nooit heb ik een game gespeeld die zo frustrerend en deprimerend was als UGNG! Halverwege het level zijn al je levens nog intact en je bent aangekomen bij het volgende elftal monsters. Je doet er alles aan om deze dood te krijgen met je lans, kruisboog of één van de andere vele wapens, maar het zit maar niet mee! Je wordt geraakt en het eerste deel van je harnas verdwijnt als sneeuw voor de zon. Nog een keer word je geraakt en daar sta je dan, helemaal naakt op je Tarzanslipje na tussen de monsters en je enige hoop op overleven is snel een nieuw harnas vinden. Natuurlijk lukt dit niet en daar gaat je eerste leven alweer weg. Natuurlijk heb je dan het ergste nog niet achter de rug, want doordat jij net even iets te hard op springen drukt vlieg jij over het eilandje heen en val je te pletter. Weer een leven weg! Keer op keer blijf je het proberen, maar iedere keer gaat er wel iets fout.

Normaal als ik een game heb waar ik niet verder mee kom en helemaal geflipt van raak, doop ik deze in de benzine, steek hem in de fik en gooi deze naar nietsvermoedende voorbijgangers, maar op de één of andere manier kon ik dat UGNG niet aandoen en bleef ik het maar spelen. Keer op keer doodgaan op hetzelfde punt, keer op keer net niet je PSP stukgooien tegen de muur… het leven van een gamer is hard.

Less is more

Op een gegeven moment begon ik aan mezelf te twijfelen en dacht eens goed na, waarom UGNG nou nog steeds niet stuk was en ik het spel maar bleef spelen. De Graphics zijn 2D, het geluid is net zo goed als bij de eerste pacman, maar die gameplay… Het moest wel de gameplay zijn die me bezig hield. Het kon niet anders dan dat iets in mij zich aangetrokken voelde aan de simpelheid van het spel. Al buttonbashend rondspringend beetje bij beetje verder komen en steeds weer nieuwe vijanden en wapens tegenkomen. Wat kan het leven simpel, maar toch o zo mooi zijn!

De diversiteit

Het mag dan wel een simpel spelletje zijn, maar dat betekend niet dat het een eentonig spelletje is, integendeel zelfs. Ik heb nog nooit een game meegemaakt waarbij de vijanden en wapens zo goed uitgewerkt waren en er zoveel mogelijkeheden zijn om een level tot een goed einde te brengen. Dit, samen met de eenvoudige gameplay, maken Ultimate Ghosts ‘N Goblins een verslavende game die zijn weerga niet kent.

Conclusie

Ik weet het nog steeds niet, maar iets in mij ziet duidelijk een goede game in Ultimate Ghosts ‘N Goblins en zorgt ervoor dat ik dat verdomde spelletje maar blijf spelen. Wat het is kan ik niet eens goed uitleggen, maar ik denk dat de gamer van tegenwoordig misschien wel niet zit te wachten op die ingewikkelde games. Misschien dat wij met zijn allen wel gewoon zitten te wachten op simpele spelletjes, zoals die ook terug te vinden zijn in de speelhallen. Of dat nou zo is of niet, Ultimate Ghosts ‘N Goblins is echt een geweldig verslavend spel en zal voor de nodige frustratie en voldoening zorgen en zal er zeker voor zorgen dat je weer de nodige uurtjes bezig bent.

Meer Ultimate Ghosts `n Goblins

  1.   
    Pimkingetje's avatar

    Ik kijk naar het lezers cijfer! Klopt geen **** van! Is hartstikke leuk! 🙁