Piranha 2.4 Ghz Wireless Controllers (PS2/Xbox)

Voor de Gameboy komt het Nederlandse Piranha om de zoveel tijd met accessoires op de markt, ook de Gamecube krijgt voldoende support.
15 september kwam Piranha echter met twee draadloze controllers op te proppen, maar dan voor de PlayStation en voor de Xbox.
Beide platformen hadden al draadloze controllers in hun gamma, maar deze waren vrij duur, de 2.4 Ghz controllers van Piranha zijn door hun scherpere prijs echter aardig interessant.

Piranha Wireless Controller for Xbox

De grootste gemakken van een draadloze controller zijn het ontbreken van draden, en het lange bereik, helaas moet je hiervoor altijd wel wat duiten op tafel leggen, ook het nieuwe snoepje van Piranha voor de Xbox kost ietsje duurder dan een standaard controller, maar als je in je hoofd neemt dat je nooit meer in de knoop zult komen, en van een nog grotere afstand kan gamen zul je toch merken dat er geen steekje los zit bij de uitgever van de accessoire.
Maar voordat je deze som op tafel legt wil je natuurlijk wel weten of het met de kwaliteit goed zit, en hoe het met het gebruiksgemak zit.

De Piranha Extreme MX 6 Wireless RF Dual Shock 2.4 Ghz controller, een hele mond vol, maar zo heet dat ding, ligt lekker in de hand, je zou kunnen zeggen dat hij dezelfde vorm heeft als de officiele Controller S van Microsoft.
De knoppen indeling is echter van de normale Xbox controller over genomen, hier ben ik blij mee, want de indeling van knoppen, en voornamelijk de Zwart, Wit, Start en Back-knop vind ik hierop fijner.
Verder beschikt de controller nog over een Turbo- en Clearknop, en natuurlijk de Aan/Uit schakelaar, doordat de Turboknop een beetje in de weg staat is het moeilijk om snel de Start knop in te drukken, want soms aardig frustrerend is, want deze knop zet meestal de game op pauze, en als je snel een plasje wilt plegen of iets dergelijks is het toch even zoeken.

Om het gebruiksgemak te testen begon ik met een potje Halo, dit omdat je bij deze game gebruik maakt van elke knop in een rap tempo, dit viel erg mee, vooral de L- en R-knoppen bewegen lekker, bij de game heb je deze erg vaak nodig omdat je hiermee schiet en granaten werpt.
Wat ik ook opmerkte is dat de analoge sticks misschien iets te gevoelig zijn ingesteld, dit is vooral bij een race-game aardig lastig.
De verdere knoppen op de Controller van Piranha zijn vrijwel identiek aan de echte knoppen, en die zijn heerlijk, dus waarom hier niet.
Op de gevoeligheid na hebben we dus een toppertje in gebruiksgemak, dus ook hierom zou je ‘m niet kunnen laten liggen.

De Wireless RF Controller wordt geleverd met een ontvangstation en de controller, het ontvangstation is aardig aan de grote kant, maar dit komt omdat de 2 gleuven waar je onder andere je Xbox Live head-set en Memory-cards in kunt steken hier op zitten.
Omdat je geen draden hebt, en dus geen voeding, vraagt de Controller om 4 Batterijen van AAA-grootte, hoewel dit veel lijkt gaan ze wel lang mee.
Ook dit lijkt dus geen problemen te geven, en dat is weer een pluspunt.
Wil je dus een draadloze controller, maar ben je niet bereid om tegen de 100 Euro hiervoor uit te geven, dan lijkt de Wireless Controller van Piranha Extreme een perfecte keuze.

Herman Karper

Piranha Wireless Controller for PlayStation

Voor een gamer is een controller natuurlijk erg belangrijk, zonder controller heb je niks aan je games… Helaas is er ook vaak een nadeel aan al die controllers, namelijk het in de knoop liggen van het draad. Bij mijzelf ligt die namelijk altijd in de knoop, wat erg frustrerend kan zijn. Gelukkig zijn er bepaalde slimme mensen bij Piranha die op het idee kwamen om een draadloze controller op de markt te brengen.

Zoals je in de recensie van Herman kunt lezen heeft Piranha’s nieuwste een erg lange naam, namelijk Piranha Extreme MX 6 Wireless RF Dual Shock 2.4 Ghz Controller. De mensen bij Piranha hebben erg lang over deze naam moeten nadenken, maar je hebt liever een controller met een lange naam dan een controller met slechte controle.

Ik begon met het testen van deze controller met Aggressive Inline, niet omdat ik de game zo fantastisch vindt, maar wel omdat je met skategames veel moves en dergelijke achter elkaar moet plakken. En ik moet zeggen, de controller werkte prima. De knoppen reageren snel en goed, al vind ik de schouderknoppen (R- en L-knoppen) ietwat stroef werken. Dat went echter na een tijdje vanzelf.
Wat verder opvalt, is de opstelling van de knoppen rechts op je controller (groene, blauwe, rode en roze knop), deze zijn namelijk schuin neergezet. Als je goed naar de screens kijkt kun je het misschien zien, maar deze andere manier van het plaatsen van de knoppen werkt goed.

Je hebt met een draadloze controller uiteraard geen draden, wat echter wel als gevolg heeft dat je twee onderdelen in de verpakking krijgt. Een controller, maar da’s logisch, en een ontvanger. Deze ontvanger stop je in de toegang waar je normaal gesproken je controller ook in stopt. Omdat erg geen ‘natuurlijke’ verbinding is tussen de controller en de ontvanger heb je wel batterijen nodig, deze batterijen gaan geruime tijd mee. Dus dat is ook geen probleem, en als de batterijen wel op zijn gooi je ze ‘gewoon’ in de batterijenbak…

Concluderend is dit nieuwe speeltje van Piranha gewoon goed. Wil je geen bakken met geld uitgeven aan een controller, dan is deze van Piranha een goed alternatief. Ook voor mensen die zwaar geirriteerd worden door het in de knoop liggen van het draad is deze controller ook aan te raden. En… je kunt twintig meter van je tv gaan zitten gamen. Ook handig, toch…

Gerard de Wit

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren