Gamecube Games van Oktober

Tiger Woods PGA Tour 2004
Platform: Xbox/Playstation 2/Gamecube/PC
Release: 2 Oktober

Naast NHL en Fifa brengt EA Sports deze maand een nieuwe game uit van Tiger Woods, golfen dus. Dit jaar zijn we vanzelfsprekend bij editie 2004 uitgekomen, en er zijn weer een paar verbeteringen doorgevoerd. Zo is bijvoorbeeld de ‘swing’ veranderd, je kunt nu met je analoge stick je golfstick besturen, en zo de bal een mep geven. Het golfen zelf is erg realistisch gebleven, en de minigames zijn lekker arcade.
Er zijn twee nieuwe modes in het spel gekomen, te weten het PGA Tour Season, waarmee je een heel seizoen afwerkt, en World Tour, die ook voor zichzelf spreekt. Ook kan je weer multiplayeren, en proberen met minder slagen dan je vrienden een hole af te werken.

·    Ontwikkeld en uitgegeven door EA Sports
·    Verwachtingen:

Remco


NHL 2004
Platform: Xbox/Playstation 2/Gamecube/PC
Release: 3 Oktober

Naast ESPN Hockey 2004 komt er ook EA’s jaarlijkse ijshockeygame, dit keer dus NHL 2004. Zoals alle EA Sports games is de gameplay een beetje arcade, en behoorlijk snel. Daar is in dit deel vrijwel niks aan veranderd, maar de tegenstand is wel verbeterd. De andere club stelt zich strategisch en tactisch op, en het scoren zal een stuk moeilijker worden.
Ook zijn er meer clubs, spelers en landenteams dan in de vorige editie. Natuurlijk ziet alles er weer ietsje pietsje mooier uit, en vooral de stadions en de spelers hebben een poetsbeurt gekregen. Op de Playstation 2 en de PC zal deze game online te spelen zijn.

·    Ontwikkeld en uitgegeven door EA Sports
·    Verwachtingen:

Remco


F-Zero GX
Platform: Gamecube
Release: 17 Oktober

De nieuwe F-Zero game belooft fantastisch te worden. Met nieuwe race-voertuigen en splinternieuwe banen is dit weer een goeie stap naar een topper. Captain Falcon en zijn maten zullen er deze keer ook weer van de partij zijn, net als het bekende circuit Mute City. De graphics liegen er ook niet om, de banen zijn uitermate strak weergeven en de voertuigen bewegen zich erg soepel.
Ook zijn er veel gamemodes, zoals de Grandprix mode; Zorg dat je eerste wordt en alle andere 30 amateurs achter je laat. Wordt je eerste? Dan ontvang je een prachtige beker. Uitdagend genoeg zo te horen!
Practice mode; Leer hier het spel voor het eerst kennen, zodat je even voor jezelf de tijd neemt de controls goed onder de knie te kunnen krijgen.
Time attack; Leg zo snel als je kan de baan af, en haal het uiterste uit je “driving skills”.
In SEGA’s nieuwe pareltje zul je ook je eigen voertuig kunnen ontwerpen voor nog meer variatie. Tevens komt er ook een arcade-kast voor F-Zero uit namelijk: F-Zero AX, als je je eigen memorycard meeneemt en deze in de F-Zero AX zet kun je weer rustig verder waar je gebleven was. Kortom, zeker een game die je eigenlijk als Gamecube-bezitter niet mag missen!

·    Ontwikkeld door Sega en uitgegeven door Sega.
·    Verwachtingen:

Nils


Judge Dredd: Dredd vs. Death   
Platform: Playstation 2/Xbox/Gamecube/PC
Release: 17 oktober

Als je een beetje een filmkenner bent heb je waarschijnlijk al een keer van Judge Dredd gehoord, met onder andere Sly ‘Rambo’ Stallone. Veel mensen weten echter niet dat dit een comic-reeks was, net als Spiderman en Batman. Het verhaal is dat je een politieagentje bent, maar tegelijkertijd ben je ook rechter. Je arresteert iemand en bepaald gelijk hoe lang hij of zijn de bajes indraait, scheelt weer een heleboel tijd. In deze game begin met de wetten te leren om Judge te zijn, je zult natuurlijk ook lood moeten gaan schieten. Helaas is een van de kritieken dat de wapens niet altijd het gewilde resultaat brengen.

Kan een leuk shootertje worden, maar misschien wat overbodig aangezien de vele topshooters die er aankomen de komende maanden.

·    Ontwikkeld door Rebellion en uitgegeven door Vivendi Universal.
·    Verwachtingen:

Gerard


Fifa 2004
Platform: Xbox/Playstation 2/Gamecube/PC
Release: 31 Oktober

Het voetbal seizoen is internationaal weer begonnen en dat betekent dat we ons borst nat kunnen gaan maken voor allemaal nieuwe versies van voetbalgames. Zo ook dus weer van het enige echte officiële voetbalspel, FIFA Football. We zijn inmiddels aanbeland bij FIFA Football 2004 en nog steeds blijft het boeien. Om de cover te sieren worden elke versie maar weer sterren ingehuurd. Dit keer kunnen we de Franse topvoetballer Thierry Henry, de Italiaan Allesandro Del Piero en de Braziliaanse Ronaldinho verwachten.
Vaak wordt FIFA Football verweten dat het niet vernieuwend genoeg zou zij. Deze verwijten worden blijkbaar erg serieus genomen omdat we al enkele vernieuwingen in de game-play hebben gezien. Dit keer komt er een heus ‘Off the Ball-systeem’ de game verrijken. Dit houdt in dat je niet alleen de man achter de bal bestuurd, maar ook de andere spelers rondom tot je beschikking hebt. Kortom, in FIFA Football 2004 wordt positiespel belangrijker!

·    Ontwikkeld en uitgegeven door EA Sports.
·    Verwachtingen:

Lars


SSX3
Platform: Xbox/Playstation 2/Gamecube
Release: 31 Oktober

Eind deze maand komt het derde deel uit van Supreme Snowboarding Xtreme, oftewel SSX3, EA Big’s snowboardfranchise. De game is door en door arcade, en draait geheel om snelheid en over-the-top stunts. Wat dacht je bijvoorbeeld van een radslag op je snowboard, er een saltootje omheen en daarna nog een stuk of 3 rondjes om je as draaien.
De game bestaat uit één grote berg, met 3 verschillende pieken. Op de pistes zul je zoveel mogelijk stunts uit moeten halen, om zoveel mogelijk punten te vergaren, waarmee je dan skiliftkaartjes kunt kopen. Vanzelfsprekend zijn de hogere skiliften duurder, en wanneer je van de hoogste piek helemaal naar beneden te snowboard, ben je inmiddels wel een half uurtje verder. Gigantische sneeuwgebieden dus met erg mooie graphics en leuke gameplay. De soundtrack wordt ook top met nummers van Junkie XL, The X-Ecutioners, Red Hot Chilli Peppers en Fat Boy Slim.

· Ontwikkeld en uitgegeven door EA Big
· Verwachtingen:

Remco


Worms 3D
Platform: Xbox/Playstation 2/Gamecube/PC
Release: 31 Oktober

Met Worms Armageddon leek het voergoed einde verhaal met Team 17’s wormen. De game werd al voor de derde keer in toch vrijwel hetzelfde jasje uitgegeven. Tussendoor hadden we dan nog even een totaal andere game dat veel weg had van Bust-a-move: Worms Blast. Het spel leek aan een stille dood te gaan sterven, maar nu is er een totaal vernieuwende gameplay! Jawel, zoals de naam al zegt: Worms 3D. We krijgen de onschuldige ogende wormpjes nu in het driedimensionaal te zien. Dat betekent wel dat sommige wapens uit het wapenarsenaal vallen omdat het gewoon weg te moeilijk is omdat te realiseren in 3D. Daar tegen over staat dan weer dat er enkele nieuwe wapens toegevoegd zijn waardoor het gemis ruimschoots gecompenseerd wordt. Wat zeker blijft (en vermoedelijk alleen nog maar meer wordt) is de kenmerkende droge humor.
Alleen op de computer is het mogelijk om via GameSpy online te spelen. Met je netwerk adapter kom je dus niet zo ver.

· Ontwikkeld door Team 17 en uitgegeven door SEGA
· Verwachtingen:

Lars


XIII
Platform: Xbox/Playstation 2/Gamecube/PC
Release: 31 Oktober

00height=236

Je spoelt aan op een strand met alleen een kluissleutel in je hand. Voor de rest weet je niets, je geheugen is helemaal leeg, de FBI, een stel gangsters én een huurmoordenaar zitten achter je aan, en je besluit op onderzoek uit te gaan. Zo begint het in de wel erg opvallende game XIII. Het verhaal klinkt als een goedkoop stripboek en het zit er dan ook niet ver van af. De game ís namelijk ook gebaseerd op de Franse strip XIII, en de cellshaded graphics zorgen ervoor dat je echt in een strip speelt.
De vorming van de game staat geheel in het teken van strips en ook de geluiden die je hoort zijn niet meer dan ‘boom’ en ‘tap-tap’. Die geluiden verschijnen overigens wel in cartoonletters op je beeld. Boven in je beeld zijn kleine tekeningen, in de vorm van pop-upjes die speciale acties laten zien, en die je door het hele spel door weer aan een stripverhaal herinneren. Erg origineel dus, al is wel een groot gebrek dat bij de PS2-versie de multiplayer ontbreekt. Bij de PC en Xbox versie, zijn deze gewoon aanwezig.

·  Ontwikkeld en uitgegeven door Ubi Soft
·  Verwachtingen:

Lars

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren