The Sims: Superstar

De sims kunnen eindelijk uit hun kleine wereldje stappen. Van een nobody een somebody worden en zelfs prijzen verdienen voor hun goede prestaties. Bereid je voor, want de sims gaan opzoek naar de rode loper. Ze kiezen een nieuwe carrière met als einddoel een superster te worden!

Studio Town

Zoals Hotdate een Downtown heeft en Vacation een Vacation Island, heeft The Sims Superstar een Studio Town. Deze bevat catwalks, filmstudio’s, de pers en natuurlijk fans. Je hebt niet direct toegang tot alle accommodaties. Als je een poging waagt op de catwalk, maar niet voldoende sterren hebt, zul je afgebrand worden en met het schaamrood op je kaken het podium verlaten. Je moet dus eerst sterren verdienen.
Als je een klus goed uitvoert, kun je met een halve ster beloond worden. Verwacht niet dat je bij een halve ster al handtekeningen uit hoeft te delen, want bij twee en halve ster word je pas een beetje interessant. Je krijgt dan zelfs je eigen geobsedeerde fan die je overal volgt en af en toe in je prullenbak snuffelt.
In Studio Town kun je kiezen uit drie verschillende richtingen: de muziekwereld, de filmwereld en de modewereld.
In het begin kun je alleen simpele dingen doen, zoals een jingle opnemen of voor een advertentie poseren. Met voldoende sterren kun je ook liedjes opnemen, videoclips maken, kleding showen en een film maken. Voor de laatste twee heb je een andere sim nodig. Dat is vervelend, want je moet soms erg lang wachten tot er een sim langskomt die met je wil acteren of kleding wil showen.
In Studio Town is het belangrijk om trends te zetten. Voor $249 kun je een high fashion outfit aanschaffen. Het effect vind ik niet overweldigend, maar het is nooit verkeerd om een goede indruk te maken natuurlijk.
Na die intensieve vechtscène of swingende videoclip kun je je behoorlijk oncomfortabel voelen. Geen paniek, ook daaraan is gedacht. In Studio Town heb je gezondheidscentra waar je onder andere een modderbad kunt nemen en kunt genieten van een massage. Deze apparatuur is overigens ook voor in huis aan te schaffen.

Sterren verdienen

De sterren die je moet verdienen, kun je vergelijken met de streepjes van een gewone carrière. Je moet net zo hard werken aan bepaalde eigenschappen (vooral charisma en creativiteit) en ook heb je vrienden nodig. Een groot voordeel is dat het niet gaat om de hoeveelheid vrienden, maar om hoeveel sterren ze hebben. Met vier of vijf vrienden kun je het redden naar de top, mits ze genoeg sterren hebben natuurlijk. Als je kiest voor een showbizz carrière, kun je er geen andere baan op na houden. Daar zou je ook absoluut geen tijd voor hebben.
Net als bij een ‘gewoon’ beroep, moet je regelmatig je gezicht laten zien in Studio Town. Als je een aantal dagen niet gaat, word je gestraft met een degradatie; je verliest een halve ster. Je moet dus (bijna) elke dag de Studio Town bezoeken en dat het liefst met een optimaal humeur.

Eventjes beroemd worden

Je zult al begrepen hebben dat beroemd worden meer vergt dan een leuk koppie. Je moet de juiste eigenschappen bezitten en de juiste mensen kennen. Daarnaast moet je goed kunnen inschatten wat men van je verwacht. Lukt dit dan zul je je sterren vrij makkelijk verdienen. Het begin is stroef, maar als je eenmaal doorhebt hoe het werkt, is een carrière in de showbizz eigenlijk makkelijker dan een gewoon beroep tot het laatste streepje halen, vooral omdat je veel minder vrienden nodig hebt.
Een groot nadeel is dat je vooral in het begin geen vast inkomen hebt. In de karaokebar kun je fooi verdienen, maar dat is in het begin maximaal 20 simoleans per optreden, en je moet wel gewoon je rekeningen betalen. Daarentegen kun je met films maken wel $1200 per klus verdienen. Even doorbijten en dan kun je je wel een butler veroorloven.

En dan ben je een superster..

Nadat ik een sterfscène goed had afgerond, kreeg ik eindelijk die felbegeerde laatste halve ster. Ik werd een superster! Champagne! Confetti! Laat de fotografen maar komen! … Misschien zijn ze vertraagd? Maar helaas, er leek niets veranderd door die ene halve ster. Dat vind ik toch wel tegenvallen. Je hebt je rotgewerkt om de top te bereiken en je wordt niet eens gefeliciteerd. Wel merk je later dat sims hysterisch reageren als ze je zien, zoals ze ook op Marilyn Moroe, Avril Lavigne en Christina Aguilera reageren (waar zijn de mannelijke sterren?).
Als je rond het middaguur thuis bent, zul je eindelijk een verschil merken. Iedere dag komt ‘s middags een tourbus met fans die je huis fotograferen en daarna weer vertrekken. Je hebt er weinig last van. Jammer dat er geen interacties kunnen plaatsvinden. Ik had het leuk gevonden als je deze fans handtekeningen zou kunnen geven.

Bitch slapping

Ik noemde al eerder de butler en hij heeft zo’n leuke eigenschap dat ik er iets meer over wil vertellen. Voor $500 per dag kun je een butler huren. De goede man huurt op zijn beurt een schoonmaker en tuinman voor je in, die je ook gewoon moet betalen. Wat heeft die butler dan voor nut? Meer dan je denkt. Hij maakt eten voor je klaar, hoewel je eigen maaltijden voedzamer zijn, en hij laat het bezoek uit als je wilt dat ze gaan. Maar dat kun je ook zelf. Het leuke komt nog. De butler kan namelijk vrij hardhandig uit de hoek komen. Als hij je geobsedeerde fan op jouw terrein bespeurt, loopt bij erop af en mept het ventje recht in zijn gezicht. Alleen daarom al is het leuk om een butler te hebben!

Nieuwe interacties en objecten

Bij Hotdate kun je je dates vragen hoe het met ze gaat, wat voor werk ze doen etc. Superstar voegt hier een aantal leuke vragen aan toe. Zo kun je iemand vragen of hij/zij jou bewondert, maar je kunt ook een publiciteitsstunt opzetten met een andere bekende sim (let wel, bekend betekent een x aantal sterren, het hoeft dus geen superster te zijn). Deze publiciteitsstunts lopen lang niet altijd goed af. Mogen de twee sims elkaar niet dan kun je zelfs een halve ster verliezen. Verder kun je handtekeningen uitdelen, fans kussen en naast interesses kun je nu ook over de showbizz en, natuurlijk het belangrijkste, jezelf praten. Het is van belang om je sociale meter hoog te houden, anders wordt je sim humeurig en zal hij niet goed presteren in Studio Town. Als je ook Unleashed bezit, kun je een hond of kat aanschaffen om je sociale meter hoog te houden.
Ook kun je in gesprekken een naam laten vallen van een bekende sim waar jij bevriend mee bent. Ik heb er zelf geen voordeel van gehad, maar misschien heb ik het gewoon te weinig gebruikt.
Verder zijn er naast nieuwe stoelen, vloeren, lampen etc. ook een aantal opmerkelijke objecten bijgekomen. Je sims kunnen plaatsnemen aan een zuurstofbar, in een watertank gaan duiken of de skydive-simulator uitproberen. Ook kun je je eigen film op televisie terugzien! En als je een satellietschotel aanschaft, kun je uit vier extra kanalen kiezen.

Win een prijs!

Als je regelmatig goede prestaties neerzet, kun je beloond worden met een bronzen, zilveren of gouden beeld. Het kan je ook overkomen dat Marilyn Monroe bij je langskomt en je de Simmy overhandigt. De Simmy is de hoogste prijs die je kunt winnen en staat voor alle goede prestaties die je hebt neergezet. Als je goed bent voor je fans, kun je ook de Sims publieksprijs winnen. Er is een aparte kast te koop waar je al je prijzen in kunt bewaren. Bescherm ze goed, anders loopt je geobsedeerde fan er zo met een prijs vandoor!

Andere beroemdheden

Het enige waar ik echt ontevreden ben, zijn de beroemdheden die rondwandelen in Studio Town. Als je er netjes om vraagt, zijn Marilyn Monroe, Christina Aguilera en Avril Lavigne altijd bereid om je een handtekening te geven. Daar is dan ook alles mee gezegd. Ook als je een superster bent, kunnen er geen andere interacties plaatsvinden. Dat vind ik een minpunt en ook de beroemdheden zelf vind ik niet indrukwekkend. De enige die zich naar mijn mening echt beroemd mag noemen, is Marilyn Monroe. Beetje cru alleen dat ze niet meer leeft.

Het Oordeel

De superster status vind ik niet indrukwekkend en ook over de beroemdheden in het spel ben ik niet tevreden. Daar staat tegenover dat het erg leuk is dat je je sim nu ook op zijn werk kunt volgen en dat hij nu prijzen kan winnen. Er zijn leuke nieuwe objecten en over de butler zijn bitch slapping raak ik niet uitgepraat. Kortom: als je toe bent aan wat nieuws voor je sims, dan is The Sims Superstar zeker een goede aankoop.

 1.   
  Mizz_Crazy's avatar

  Ik heb het spel zelf en ik vind het een super spel.Maar het is wel lastig om een sim met 5 sterren te krijgen. 8)

 2.   
  Damiandewit111's avatar

  hejm

 3.   
  Damiandewit111's avatar

  hej

 4.   
  Gamer441's avatar

  Er is nog een veel snellere manier om snel sterren te krijgen
  Namelijk met spreuken
  spreukenboek pagina 5 spreuk 4
  beroemd tegen elke prijs
  deze spreuk is een makkelijke manier om snel beroemd te worden
  je hebt behalve superstar wel abracadabra nodig
  en de ingredienten: bijenwas diamantpoeder en zwarte rozen
  te halen in magie stad
  veel suc6 met het behalen van de sterren 😀

 5.   
  Gamer441's avatar

  Ook kan je magie gebruiken om vriendschap te sluiten met een beroemdheid
  magie boek pagina 5 spreuk 4 benodigde spullen: honing,clownsconfetti,tovenaarswimpers
  of magie boek pagina 4 spreuk 4 benodigde spullen: honing drakentranen,elfjesstof
  (kijk uit: kijk naar het maken altijd eerst naar de beschrijving van je spreuk want hij kan nog wel eens anders gaan dus het kan ook andersom gaan dus dan haat hij of zij je! 😥 )
  Veel suc6 8)