Project Ego

Regisseer je eigen leven van jeugd tot de dood. Groei van een onervaren jongen uit tot het machtigste wezen in de wereld. Kies het pad van het goede of juist die van het kwade. Elke persoon die je geneest, elke bloem die je plet, elk beest dat je verslaat, het zal deze wereld voor altijd veranderen. Fable: Wie zal jij zijn?

De game
Peter Molyneux, bekend van Black & White, is momenteel bezig met zijn nieuwste meesterwerk genaamd Fable. Deze game die onder de “working title” Project Ego door het leven gaat zal echt een enorme revolutie moeten worden op het gebied van Role Playing Games. Deze game is niet zomaar een RPG, maar zal een unieke in zijn soort zijn! Alles wat je doet heeft gevolgen, maar dan ook echt alles! Alle karakters in het spel die je tegenkomt zullen een eigen “geheugen” hebben en alles onthouden wat jij ooit tegen hun hebt verteld of gedaan. Zo kun je dus persoonlijke vrienden maken, maar ook net zo makkelijk vijanden die jou het leven zeur kunnen maken.

De wereld past zich aan het spelgedrag aan
Ook omgevingen en je eigen karakter zullen zich aanpassen aan jou spelgedrag. Ben jij een grote slechterik die al moordend door het leven gaat dan zullen de omgevingen grauwer, donkerder en veel mysterieuzer worden. Je karakter wordt een donker gestalte met vele tatoe’s op het lichaam. Ben jij juist de nobele ridder dan ontstaan er groote mooie bomen, groene graslanden en schijnt de zon de gehele dag. Je karakter zal een zeer mooi uiterlijk krijgen en groot charisma uitstralen.

Voor de X-Box
Er is nog niet heel veel bekend van dit spel, maar wel dat het voor de X-Box uit zal komen. Deze game zal dus grafisch ook zeer prachtig worden. Tot nu toe zal de game het beste vergelijkt kunnen worden met bijvoorbeeld The Elder Scrolls 3: Morrowind, vooral wat omvang van de wereld betreft en ook qua omgevingen. Het speelt zich dus af in een enorme fantasy-wereld.

Voor de oudere gamer
Ook is al bekend dat deze game uitsluitend geschikt zal zijn voor de wat oudere gamer. In deze game kun je zoveel dingen doen, zoals: vechten, doodslag, grof moorden en ga zo maar door, dat het niet geschikt zal zijn voor de jeugdige gamer.

Fable 2
Of deze game voor X-Box Live geschikt zal zijn is niet zeker. Uit enkele geruchten vanuit Big Blue Box en interviews met Peter Molyneux is naar voren gekomen dat de opvolger, Fable 2, dit zeker zalk ondersteunen. Omdat deze game waarschijnlijk pas uit zal komen op de 2e X-Box console van Microsoft duurt het wachten hierop ook nog wel een tijdje.

Nog een jaar wachten
Ook het wachten op het eerste deel zal nog wel even duren. Dean Carter (de andere grote baas van het bedrijf) en Peter Molyneux hebben bevestigd dat de game rond de winter 2003(!) pas uit zal komen. Ze zullen dus alle tijd hebben deze game te perfectioneren, ook voor de X-Box.

Voorlopig moeten we nog dus even geduld hebben, tot dan kun je altijd screenshots (zie de rechter zeide van de pagina) en de trailer bekijken:

Fable Trailer

Create your life story from childhood to death.
Grow from an inexperienced adolescent into the most powerful being in the world.

Choose the path of righteousness or dedicate your life to evil.
Muscles expand with each feat of strength; force of will increases with each work of wit.

Obesity follows gluttony, skin tans with exposure to sunlight and bleaches bone-white by moonlight.
Earn scars in battle and lines of experience with age.

Each person you aid
each flower you crush
each creature you slay
it will change this world forever

Fable: Who will you be?

Meer Project Ego

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren