Star Trek Voyager: Elite Force Expansion Pack

Het tot nu toe meest succesvolle en eerlijk gezegd ook beste Star Trek spel Elite Force heeft een uitbreiding gekregen, in de vorm van het Expansion Pack. Om maar direct met de deur in huis te vallen: Deze uitbreiding is alleen voor echte fans en multiplayerfanaten. Toch nog geïnteresseerd? Lees dan verder…

Virtual Tour
Al enige tijd wisten wij van de komst van de uitbreiding en we waren daarom ook zeer verheugd. Elite Force was op zich namelijk een ontzettend goede First Person Shooter, waarbij het ook nog eens de slechte naam van op Star Trek gebaseerde games uit het slop wist te halen. Het enige echte nadeel aan het spel was het feit, dat het zo snel uitgespeeld was. Maar nu er dus een uitbreiding is, mag dat niet te erg zijn, want nu kun je verder, toch? Volgens de reclame en de verpakking in ieder geval wel. Want je krijgt een Virtual Voyager tour, een holodeck aflevering van Captain Proton, een aanval op een Klingon basis en een hoop multiplayer extra’s!
De Virtual Voyager Tour begin je, door in het Single Player gedeelte een nieuw toegevoegde knop te selecteren. Hierdoor begin je dus je virtuele rondleiding door de Voyager. Je kunt in totaal 10 van de 15 dekken bezoeken. Dat zijn onder andere: de brug, de kantine, de ziekenboeg en het mysterieuze dek 15! Om je niet helemaal doelloos rond te laten lopen krijg je nog enkele opdrachten voor onderweg mee, zoals het zoeken naar de Elite Force Action Figures, het laten vertrekken van een shuttle en het bereiken van dat mysterieuze dek 15. Door nog beter te zoeken vind je ook nog enkele ‘easter eggs’, zoals de Elite Force poster en de harvester leg, die Neelix blijkbaar nog een keer wil gebruiken. Her en der verspreid in het schip vind je ook persoonlijke logboeken van allerlei personages uit het spel en de serie. Hieruit wordt duidelijk dat de Virtual Tour net voor de aanval op de Forge plaatsvindt. Ook is er een bibliotheek (on-line) van de Federation te vinden. Hierin staan enkele gegevens over de ruimte in het algemeen en wat gebeurtenissen uit bepaalde afleveringen van de Star Trek series en de films. Fans zullen hiervan smullen, andere mensen zullen zich afvragen waar de meeste dingen op slaan…
De extra missies zijn nogal een domper. Dit blijken namelijk wat holodeck belevenisjes te zijn. Beide missies, Captain Proton (in authentiek zwart-en-wit) en de Klingon Assault, zijn nogal fantasieloos en missen een niet direct te beschrijven gevoel dat de de normale Elite Force missies wel hebben.

Multiplayer
In het multiplayer gedeelte van Elite Force is ook het één en ander gebeurd. Je hebt namelijk 16 extra maps, waarvan 7 holomatch en 9 capture the flag gebaseerd zijn. Ook zijn er 5 maps van fans toegevoegd. Ook krijg je na installatie enkele extra models, zoals Captain Janeway als borg en enkele van de Captain Proton figuren. Er zijn zelfs enkele spelsoorten toegevoegd: Assimilation, Action Hero, Desintegration, Elimination en Specialties. Assimilation is een team spelsoort waarbij een wedstrijd tussen de Borg en de Federation wordt uitgevochten. Het Federation team moet de Borg Queen uitschakelen en de Borg proberen Federation leden te assimileren, waar ze dan ook speciale wapens voor hebben.
In het Action Hero spel is één persoon de Action Hero, die met alle wapens en munitie begint en gezondheid regenereert. Degene die de Action Hero fragt krijgt 5 punten en wordt zelf de Action Hero, die maar 1 punt per frag krijgt.
Desintegration is met de Unreal Tournament mutator ‘Insta-gib’ te vergelijken. Iedere speler heeft slechts één wapen waarvan elk schot direct dodelijk is.
Bij Elimintion moet je aan Last Man Standing denken: Als je totaal geëlimineerd bent, dan mag je in die ronde niet meer meedoen, maar moet je wachten tot er uiteindelijk slechts één speler overblijft, die de winnaar is.
Specialties lijkt een beetje op Team Fortress. Je hebt namelijk 6 speler classes, namelijk: Infiltrator, Medic, Technician, Demolitionist, Heavy Weapons en Sniper.
Naast alle genoemde uitbreidingen is er verder nog slechts één ding veranderd: Jeri Ryan’s stem is toch nog toegevoegd aan het spel en dus kun je Seven of Nine met de originele stem horen in het normale single player gedeelte. Dit laatste kan overigens ook met de onlangs verschenen patch, waarmee Elite Force op versie 1.2 komt.

Conclusie
Ben je een echte Star Trek Voyager fan? Dan mag je dit Expansion Pack natuurlijk niet laten liggen. Je kunt er namelijk de hele Voyager mee bekijken. Ben je een echte Elite Force multiplayer fan? Ook dan is de aankoop van dit Expansion Pack zeker het overwegen waard. Ben je geen van beide? Laat het dan liggen en download eventueel de Elite Force 1.2 patch van zo’n 20 MB.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren