Return to Castle Wolfenstein

Return to Castle Wolfenstein is het nieuwe deel en vervolg op het aloude en wereldbekende Wolfenstein 3D. Hoewel experts anders beweren, wordt Wolfenstein nog wel als een van de eerst verschenen first person shooters beschouwd. Het werd een overweldigend succes en al gauw kreeg het genre een enorme aandacht in de gamewereld. We hebben er bijna tien jaar op moeten wachten, maar eindelijk is het dan bijna zover: Return to Castle Wolfenstein is druk in de maak.

Het verhaal
Opnieuw stap je in de schoenen van Kapitein William J. Blazkowicz, Nazi jager en super agent. Het verhaal is ongeveer hetzelfde als de laatste keer: Net als in Wolfenstein 3D heb je te kampen met een volksliefhebber, Himmler, die zichzelf ziet als een reïncarnatie van een wel heel vervelende god. Deze onplezierige persoon zou niet onplezierig zijn als hij niet ook nog eens zou proberen de wereld te veroveren met behulp van zijn Nazi super leger. Met behulp van zwarte magie en bizarre wetenschappelijk experimenten stelt Himmler een leger van super soldaten samen. Uiteraard is het weer aan jou de taak om dit tegen te gaan en te voorkomen dat Himmler de wereld verovert met zijn kunstmatig superleger.

De gameplay
Het genre is uiteraard hetzelfde gebleven, waardoor Return to Castle Wolfenstein weer vanuit het eerste persoons perspectief gespeeld zal worden. We tellen het jaar 1940 (WO-II), de tijd dat de Nazi’s vol aan de macht waren. Als Blazkowicz ben je in ieder geval weer voorzien van een uitgebreid wapenarsenaal om het op te nemen tegen de kwaadaardige creaties van Himmler. Het meest ben je op jezelf aangewezen, maar net als in Half-Life komt het soms wel eens voor dat een bondgenoot met jou de wapens opneemt.

De omgeving waarin alles zich zal gaan afspelen, zal bestaan uit kastelen (zie titel), kerkers, mooie omgevingen buitenshuis, dorpen, enzovoorts. Hoewel kastelen door al dat grijze steen nogal grauw aandoen, hebben de levelmakers hier rekening mee gehouden door het geheel wat verder aan te kleden met kleurrijke wandtapijten, decoraties en meubels. Men is er zelfs speciaal voor naar Duitsland gereisd waar men op hoge resoluties foto’s heeft verzameld.

Technologie
Aan de Arteficial Intelligence wordt tegenwoordig ook heel veel aandacht aan besteed. Er moet sprake zijn van een goede balans tussen makkelijke en moeilijke tegenstanders. In Wolfenstein zullen Duitse soldaten niet alleen gebruik maken van hun wapens, maar zullen zij gebruik maken van granaten, wegrennen wanneer er niks meer anders op zit en in goed gecoordineerde teams weer terugkomen. Maar wees niet bang: Er loopt nog genoeg ander kannonvoer rond die zich wat minder slim en snel zullen bewegen.

Over de grafische kwaliteiten van het spel hoeft men zich echt geen zorgen te maken. Gamers die zich wel eens hebben bezig gehouden met Quake III, F.A.K.K.2 of Star Trek Voyager Elite Force zullen diezelfde kwaliteiten tegenkomen in de nieuwe Wolfenstein. De ontwikkelaars hebben er namelijk voor gekozen om misschien wel de beste 3D engine van dit moment te gebruiken, namelijk die van Quake III Arena. Gecombineerd met de special effects speciaal voor Wolfenstein zal ook deze game zich tussen de 3D toppers mogen bevinden.

Meer Return to Castle Wolfenstein

  1.   
    eddietje's avatar

    Ik heb de single mode uitgespeeld en laat ons zeggen het is echt wel het kopen waard maar het is niet zo gemakkelijk als schieten in het rond je moet zeer op je hoede zijn of je bent eraan. Ik zou zeggen zeker eens spelen. 😉

  2.   
    gejrgr34t's avatar

    mmooi spel