Midtown Madness 2

Op mijn dooie gemak zit ik rustig de Times te lezen, drink een lekker kopje thee en heb de radio zacht aanstaan. Dan stapt er plots een stel in mijn taxi en vertellen me dat ik een auto moet volgen die net wegrijd! Vol gas scheur ik erachteraan, straal tegen het verkeer in, erop lettend dat ik niet al te langzaam door de bochten ga en met moeite probeer ik alle tegenliggers te ontwijken die me allerlei verbaal geweld toeschreeuwen. Gelukkig heb ik bij de cursus Londen Cabbie goed opgelet, een thuiscursus, dat wel, maar wel van Microsoft. Dus ik mag me rustig een taxi chauffeur met talent noemen.

Opvolger
Inderdaad, we hebben het over de opvolger van Midtown Madness. Deel twee, allemaal weer beter en vooral (het belangrijkste!) het verveelt iets minder snel. Microsoft heeft er goed aan gedaan om Angel Studio’s in te zetten om een vervolg uit te brengen. En ze hebben het zeker goed gedaan, het spel heeft op de E3 een prijs gewonnen omdat het het beste racespel was dat daar vertegenwoordigd werd. In deel twee heb je zelfs de keuze uit twee verschillende steden, namelijk Londen of San Francisco. De details zijn hoog, maar de voetgangers springen nog steeds op tijd weg.

Speed!
Van een racespel mag je veel snelheid verwachten, MM2 biedt dat zeker. Enige minpuntje hierbij zijn echter de laadtijden. Soms is het even wachten voordat je een stad onveilig kan maken. Maar dat is het wachten toch wel weer waard. In dit deel zijn weer veel nieuwe auto’s gepropt, denk aan een Mini tot aan een heuse brandweerwagen! Elke auto heeft zijn eigen wegligging en om door verschillende levels te komen moet je verstandig kiezen. Soms heb je de lompe snelheid van een race ijzer nodig, dan weer de behendigheid die je van een Mini mag verwachten. Voor het wat ruigere werk is er een leuke Hummer te misbruiken.

Londen? San Francisco? Carrière?
Een leuk extratje in MM2 zijn de crash courses. Hierin kan je kiezen om een cursus tot taxi chauffeur te volgen of om een echte stuntman te worden. Het doel van deze levels mag duidelijk zijn: het onder de knie krijgen van de auto. Stuk voor stuk zijn de levels weer een uitdaging. Ze beginnen lekker simpel, checkpointje pakken, bochtje om, weer een checkpointje, recht stuk, remmen en de bocht om. Simpel, maar na een paar rondes wordt het ineens, gas geven, 180 graden draaien, gas geven, checkpoint, haakse bocht, drempeltje. Ondertussen komt je auto met zo’n rotklap weer terug op de baan dat het weer eens tijd wordt voor een bezoekje aan de Kwikfit. Na een paar levels is het dus echt wel gassen en remmen geblazen. Het rustig rondkijken in de stad is dan voorbij en de frustraties proppen zich steeds verder op als je het weer eens niet hebt gehaald binnen de bepaalde tijd. Regelmatig dat je net een seconde te kort komt, maar dan toch maar weer proberen. Het is dus lichtelijk verslavend.

Normale races
Natuurlijk zijn ook de normale races weer aanwezig, variërend van het cruisen, rustig rondrijden met het halve politiekorps achter je aan, tot het circuit racen tegen andere auto’s. Vooral dat cruisen is handig om de stad te leren kennen. Zodra je een keer teveel gas geeft, zit meteen de politie achter je aan. Al snel word je creatief binnen de stad en gebruik je een bultje als ontsnappingsweg. Wel via een lompgrote sprong, maar het werkt. De politie maakt de sprong ook maar crasht hard tegen de huizen of rijdt je gewoonweg straalhard voorbij.
Tipje dus: Sprong gemaakt? Meteen aan de handrem sjorren tot je stilstaat en vol achteruit, auto 180 graden om weer vervolgens op de normale wettelijke manier deel te nemen aan het verkeer. Een andere mogelijkheid is om gewoon wat stoplichten en lantaarnpalen uit de grond te rijden. De politie rijd er gegarandeerd overheen en wordt daardoor lekker afgeremd.

Extra auto’s en kleurtjes
Zodra je een parcours of een combinatie van races goed heb volbracht wordt er een nieuwe auto vrijgegeven, of een ander leuk kleurtje voor je auto. Al het gescheur is dus toch nog ergens goed voor. Keuze uit auto’s is er in het begin al volop. MM2 bevat alle auto’s die ook in Midtown Madness zaten, voeg er tien nieuwe aan toe en je hebt een leuk wagenpark. Enkele nieuwe auto’s zijn de Londonse taxi en de dubbeldekkerbus. De Mini Cooper Classic en het nieuwe model. Een offroad versie van de VW Beetle en de Rsi is ook aanwezig. Genoeg keuze dus, om al dat mooie geweld te kunnen rijden moet je wel even wat rondes rijden.

Conclusie
Midtown Madness2 is leuk, is anders, is eigenlijk best wel verslavend. Al kon ik me er wel op betrappen dat na een paar uur racen door een stad met een horde zwaailampen achter je aan het wel gaat vervelen. Dus, op GamersNet.nl advies, driemaal daags een uurtje spelen. Kopen die handel als je van Midtown Madness houdt!

 1.   
  nightgamer's avatar

  saaiste racespel die ik ooit speelde

 2.   
  .Legolas.'s avatar

  Leukste!!!!

 3.   
  maikel133's avatar

  supper sonie saai racespel
  😆 😆

 4.   
  Dotz's avatar

  Toen was deze game naar mijn mening al niet alles, en de tand des tijds heeft het er niet beter op gemaakt. Bagger tegenwoordig! Ga maar liever voor midtown madness!