The Sims: Livin’ Large

Met The Sims heeft Electronic Arts een wereldspel op de markt gebracht. The Sims heeft dan ook vele verslaafde spelers onder ons. Duizenden mensen spelen elke dag nog het spel, proberen om een goed leven te creëren en zoveel mogelijk geld te verdienen wat je vervolgens weer in je huis kunt steken. Dankzij de vele extra downloads die je op de The Sims homepage kan vinden is het spel eigenlijk erg lang houdbaar. Met The Sims: Living Large probeert Electronic Arts de speler weer iets extra’s te geven.

Upgrade per CD?
Eigenlijk is Living Large niet meer dan een upgrade van het spel, het wordt verkocht als uitbreiding. Maar toch, de teleurstelling was groot bij mij. Vol verlangen installeerde ik de uitbreiding, om hem vervolgens volledig de mist in te zien gaan. Ik kreeg wel een nieuw filmpje te zien maar verder was het spel hetzelfde gebleven. Wat bleek, een kleine bug. Snel naar de homepagina van The Sims gesurfd om een patch te downloaden en het spel draaide eindelijk. Voor mensen die hetzelfde probleem hebben, klik hier om de patch te gaan halen. Jammer genoeg heeft de Nederlandstalige site al sinds februari geen update meer gehad. Dus het zal in het Engels moeten. Minpuntje voor EA wat mij betreft. Zoals ik al eerder aanhaalde is het dus een upgrade, sommige elementen van Living Large zijn gewoon te downloaden van de homepage. Valt het dan echt tegen? Is het de moeite waard?

Ow wat leuk?
Na de ellende om het spel aan de praat te krijgen start ik vol verlangen een nieuw spel op. Je hebt nu de keuze uit verschillende wijken. De standaard wijk met de gezinnen die je al had, bestaat gewoon nog. Daarnaast heb je de nieuwe wijken. In die andere wijken staan voornamelijk grote huizen. Nou ja, huizen? Eigenlijk zijn het meer uit de kluiten gewassen vakantiehuisjes die je nog niet kan kopen als je met een nieuw spel begint. Eerst beginnen met zelf bouwen dus.

Tijdens het bouwen merk je pas de verschillen, er zijn wat nieuwe dingetjes te koop om je huis beter aan te kleden. Nieuwe likjes verf voor je buitenmuur, een nieuwe tegel voor in je tuin. Wat nieuwe plantjes en bomen om in je tuin te zetten en nog wat meer. Eénmaal klaar met bouwen blijft de rest hetzelfde. In Living Large zijn ook weer wat nieuwe beroepen te vinden, waaronder de baan als Webmaster, Rockster, Hacker, Journalist of een paranormaal begaafd iemand. Daarnaast zijn er nog wat minder intensieve baantjes als een Caddy. Keuze genoeg nu uit de banen. Dit heeft zeker een pluspunt.

Kom maar op!
Tijdens het spel kan je weer wat nieuwe items kopen om het leven van je Sim wat makkelijker te maken. Die extra spullen zijn geinig, het eerste wat me opviel was toch wel een bed met een heel groot hart erboven. Na het gekocht te hebben blijkt het een vibrerend bed te zijn waarin de Sims lekker gaan liggen rommelen. Allemaal gecensureerd uiteraard. Dit was de wens van vele Sims spelers, dat ze de liefde konden bedrijven in een bed. Naast het bed kan je ook een oude olielamp kopen. Je weet wel, zo’n lampje dat Aladin ook had, een keer wrijven en er komt zo’n grote blauwe geest uit. Als een Sim deze lamp oppoetst komt er zo’n geest. Jammer genoeg hoeft deze niet altijd goedaardig te zijn. De Sim kan wat wensen doen en deze worden dan ook vervuld. Krijg je een kwade geest dan kan het mooie gezinsleven van je Sims hopeloos in de knoop raken. Oppassen dus.

Een uiterst handig apparaatje is de robot, deze kost slechts 15.000 en doet het huishouden voor je, kookt voor je en ruimt de bende op die gemaakt is na een feestje. Het is een flink bedrag, maar o wat handig. Je Sim hoeft zelf helemaal niets meer te doen, ook geen keukenbrandjes meer dus.

Conclusie
Eigenlijk is Living Large niet meer dan een grote patch op CD-Rom. Ikzelf beleefde met deze uitbreiding niet meer plezier aan The Sims. Ben je een absolute Sims freak dan kan je hem kopen, heb je zoiets van “… mwah… tis wel een geinig spel”, laten liggen! Zonde van je centjes. De meeste extras zijn van het internet te dowloaden. Neem daarbij de rottige installatieprocedure en je hebt een gigantisch stukje *****

Meer The Sims: Het Rijke Leven

 1.   
  loverofthis's avatar

  Heel goed spel

  ik heb geluk dat ik het kocht in deluxe edition 😉

 2.   
  matthijs 2088's avatar

  LEUK SPEL. 😉

 3.   
  i7 Grendel's avatar

  Maar het is gewoon inbegrepen bij “The Sims: Deluxe Edition” die, als je een modern systeem hebt, net zo handig is plus de 25 extra voorwerpen die alleen in Deluxe Edition zitten. 8)