Star Trek Voyager: Elite Force

Op sterrendatum 48315.6 werd (of eigenlijk wordt) de USS Voyager in een enorme strijd, die wel meer dan één aflevering duurt, van het Alpha kwadrant naar het Delta kwadrant verplaatst. Gevolg: het duurt minstens 70 jaar voordat de Voyager en haar bemanning weer op de aarde zullen aankomen. Ze komen in vele avonturen terecht en ze besluiten een elite team van veiligheidspersoneel samen te stellen, die ze het ‘hazard team’ noemen. Tweede commandant van dat team is ensign Munro en met hem mag je dus samen met de rest van het hazard team door een heleboel missies in en om de Voyager begeleiden.

Quake III Elite Force
Over Elite Force kan ik eigenlijk heel kort zijn. Elite Force is gewoon een 3D shooter met een interessante setting en een steengoede engine. Je speelt echt in en om de Voyager en je komt dan ook alle bekende plaatsen tegen: de brug, engineering, en zelfs Cpt Janeway’s ready room. Ook zul je door de benauwde jeffries tubes moeten kruipen en het holodeck wordt ook niet overgeslagen. En natuurlijk is de vaste cast van de serie ook aanwezig. Sterker nog: op Seven of Nine (de ex-borg) na zijn alle stemmen door de acteurs zelf ingesproken! Dat maakt het spel nog echter en het voegt veel aan de sfeer toe. Natuurlijk worden er wel dingen aan toegevoegd, zoals het hazard team zelf. Deze dingen zul je (nog) niet in de tv-serie vinden. Het menusysteem van Elite Force heeft ook de typische Star Trek interfacevorm. Het kan echter niet verbergen wat er achter Elite Force schuilgaat (niet dat het onbekend is): de Quake III engine. Grafisch ziet het er dus allemaal prima uit, hoewel de levels wel klein aandoen, tenminste, in de geteste demo dan.

De besturing van het geheel is ook prima in orde, hoewel je er in het begin wel rekening mee moet houden dat wapens een secondary fire hebben en dat je de toets daarvoor op een gemakkelijk te bereiken plaats instelt. Ook ben ik niet tevreden met de doelentoets. Ik ben namelijk gewend dat de missiedoelen op het scherm blijven staan, ook nadat je de daarvoor bestemde toets loslaat. Dat is bij Elite Force niet het geval. Wat ook erg vervelend is in het spel, is dat je nogal dicht bij knoppen moet staan om ze te activeren.

Wie het single player gedeelte heeft gehad, kan nog even doorgaan met de multiplayer optie, die ook al bij de demo inbegrepen zit. Feitelijk is dit niets anders dan een TC van Quake III Arena met andere wapens, andere skins, andere textures en andere pick ups.

Conclusie
In feite is Elite Force een twaalf-in-een-dozijn 3D shooter: loop van het begin tot het einde van een level, schiet alles neer wat op jou schiet en zoek af en toe een sleutel. Soldier of Fortune (van dezelfde makers) was dat eigenlijk ook al, maar toch hebben deze spellen iets wat ze mooi maakt: een mooie setting en nog mooiere omgevingen.
Ik kan niet wachten!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren