Lego Racers

Passie voor bouwen
Het is misschien een beetje een standaard vraag, maar wie heeft er nou vroeger niet gespeeld met LEGO? Uren van zwoegen en zweten op een hete zolder staan mij in ieder geval nog goed voor de ogen. Echter, de smaak van voldoening na de zoveelste onmogelijke creatie hangt me ook nog steeds bij. LEGO Media heeft een poging ondernomen om op deze gedachte in te spelen met het uitbrengen van hun racegame LEGO Racers! Joeghee…

Jeugd?
Dat deze game bedoeld is voor jeugdige spelers, lijkt me duidelijk. Eenvoud speelt immers een hoofdrol in deze game, zodat de jongere gamers onder ons ook een lekker potje kunnen racen. De vraag is echter of de makers de game niet té eenvoudig hebben gehouden?

De hedendaagse jeugd weet immers maar al te goed de moeilijkste acties uit te voeren bij een spel als Quake 3, maar zou niet weten hoe ze moeten racen? Dat lijkt me stug, te meer ook doordat mijn kleine nichtjes de weg naar en op de pc zelfs beter lijken te kennen dan ik zelf. Maar goed, voordat er een oordeel geveld gaat worden over deze game, eerst de gegevens.

Racen is simpel
Lego racers is gebaseerd op 4 verschillende LEGO System thema’s; Piraten, Kasteel, Avonturiers en de Ruimte. De vele verschillende racetracks zijn op deze thema’s gebaseerd en zien er dan ook verrassend leuk uit.

Wat betreft het racen, dit speel je in een soort toernooivorm. Je moet in totaal tegen 5 LEGO kampioenen racen, waarbij het telkens gaat om 4 verschillende heats. Val je in de prijzen aan het einde van de 4 heats, dan kun je verder in het toernooi en moet je het opnemen tegen de volgende LEGO kampioen. Een leuk principe, waarbij het steeds krijgen van een nieuwe tegenstander echte strijdgevoelens opwekt. Die gevoelens verdwijnen echter weer als sneeuw voor de zon, als je de moeilijkheidsgraad van de races bekijkt. Deze ligt gewoon te laag (zelfs voor de jongste kinderen) en zonder enige vorm van oefening blijf je makkelijk constant in de prijzen rijden.
Een leuk verschijnsel zijn de verschillende power-ups die je in elke race aantreft. Zo heb je de keuze uit onder andere turbo-boosts, gebruikersvriendelijke raketten en beschermvelden. Opsparen van power-ups bleek helaas onmogelijk, maar mogelijkheden tot het verkrijgen van krachtigere power-ups waren er wel.

Lang, lang geleden…
Het leukste deel aan de game is zondermeer het zelf bouwen van een racewagen. Hier komt dan toch echt weer de bouwermentaliteit uit lang vervlogen tijden bovendrijven. Met de precisie van een bouwvakker knutsel je in deze optie een wagen in elkaar, die eigenlijk gewoon te mooi is om mee te racen. Maar goed dat de racers dan ook niet te veel van jouw auto eisen. Dat je daarbij ook nog een eigen racer in elkaar mag zetten, is natuurlijk ook een leuke bijkomstigheid

Conclusie
Op zich zit LEGO Racers best redelijk in elkaar. Leuke graphics, matige parcours en een leuke bouwoptie. Ik ben er niet kapot van. Een spel als bijvoorbeeld het hilarische Wacky Wheels van een paar jaar terug vind ik namelijk stukken beter dan deze game. Misschien niet qua graphics, maar toch zeker qua spelplezier. Het woordje humor komt waarschijnlijk niet in het woordenboek voor van de makers van deze game, want dit is over het algeheel een saai spel.

Wat betreft de moeilijkheidsgraad van dit spel blijf ik nog steeds mijn twijfels houden. Voor de allerjongsten onder ons is het misschien goed te doen, maar voor de basisschoolgangers onder ons raad ik toch liever een echt racespel aan als bijvoorbeeld Need for Speed. Dan kunnen ze vast wennen aan het echte werk…

 1.   
  kipevel's avatar

  😥 😥

 2.   
  kipevel's avatar

  kan niet instraliren 😥 😥

 3.   
  kipevel's avatar

  [quote][u][i][b]

   [list=][url]
 4.   
  Dotz's avatar

  Ze (de kleintjes) kunnen beter Nfsu2 kopen kunnen ze vast wennnen aan het echte werk.. desalniettemin een leuk spelletje..

 5.   
  kelstar's avatar

  is echt wel grappig 😉

 6.   
  Coldkiller_NL's avatar

  Mijn beste spel toen ik nog jong was 🙂