Need for Speed: Porsche Unleashed

Een Porsche, een droom van veel mensen. Met dit spel wordt een gedeelte van die droom werkelijkheid. Voor de liefhebber van Porsche is dit spel een must-have. Dit spel is zeker een spel dat de naam Need For Speed waardig is.
Het principe is het zelfde als de voorgaande Need For Speed games. Alleen is deze gemaakt met alleen Porsche’s. Met medewerking van de fabriek zelf. Dit is ook te merken, want het design en het interieur van de wagens komen erg realistisch over.

Over het spel
Bij het opstarten krijg je een aardig filmpje te zien over een Porsche testrijder en zijn dagelijkse werkzaamheden. Daarna volgt het menu. In het midden loopt een filmpje dat zeker de moeite waard is om te bekijken. Het menu bestaat uit een aantal keuzes. Om te spelen heb je Singleplayer, Multiplayer, Factory Testdriver en Evolution.

Onder Singleplayer zijn de volgende mogelijkheden: Quickrace, Quick Knock-out en Knock-out. Je kunt hier onder andere de moeilijkheid en het aantal deelnemers instellen.

Quickrace is gewoon racen op verschillende race tracks.

Het Knock-out principe werkt als volgt: Je begint met maximaal 8 tegenstanders en degene die als laatst finisht mag de volgende race niet meer mee doen.

Met Testdriver solliciteer je bij de Porsche fabriek. Je wordt met een aantal legendarische auto’s over een test circuit gestuurd. Het gaat daarbij vooral om wagenbeheersing. Ook mag je af en toe een nieuwe Porsche zo snel mogelijk bij een klant afleveren. De auto moet dan zonder schrammetje worden afgeleverd. En dit wordt je erg moeilijk gemaakt door de politie en andere weggebruikers. En reken maar dat je chef niet zo blij zal zijn als je een nieuwe Boxer in de soep rijdt.

Evolution vind ik het mooiste van Need For Speed Porsche Unleashed (NFS PU). Alle auto’s zijn ingedeeld in drie tijdperken, namelijk Classic Era, Golden Era en Modern Era. Een tijdperk bestaat uit een aantal toernooien. Hoe hoger je in zo’n toernooi eindigt des te meer geld zul je verdienen. En dat heb je weer nodig om je auto te repareren of om nieuwe onderdelen te kopen. Voor de toernooien gelden restricties. Je moet dan een bepaald type wagen of een wagen uit een bepaald era hebben om mee te doen. De wagens kun je nieuw of tweedehands kopen. De tweedehands heeft altijd restauratie werkzaamheden nodig. En een slimme handelaar weet hier ook geld mee te verdienen.

In het begin zijn er maar een paar race tracks. Dit wordt meer naarmate je verder komt in de Evolution. De eerste race tracks zijn wat aan de makkelijke kant, maar als je wint komen er vanzelf meer circuits bij die toch moeilijker worden. Ook komen er steeds meer wagens bij en deze rijden allemaal anders. Erg leuk is dat je de kleuren van je auto kunt wijzigen en de auto bepaalde strepen kunt geven.

Technische Gegevens
Grafisch is NFS PU overweldigend. Dat waren we al gewend van de vorige NFS, maar de makers hebben het toch weer weten te verbeteren. Als voorbeeld verwijs ik naar Corsica, waar je langs een waterval rijdt.

Het geluid is goed te noemen. Zo klinkt de 356 (de voorloper van de 911) als een Volkswagen Kever. Dat is vrij logisch aangezien er de zelfde motor in zit als bij een Volkswagen Kever. Ook bij de overige modellen die in het spel zitten, is het geluid goed te noemen.

Nu wordt het tijd om te gaan rijden. Je stapt natuurlijk eerst voor een proefritje in je favoriete Porsche. Maar probeer er zo veel mogelijk uit. Je zult merken dat elke Porsche weer anders rijdt. Zo heeft de 314 veel overeenkomsten met een trekker. En de 911 Carrera RS is lastig te beheersen. Mocht je het heerlijk vinden om met een wagen te gooien en te driften, dan is een 356 wat voor jou.

Op de medeweggebruikers valt wat aan te merken. Het kan zijn dat je een nieuwe Porsche zonder een schrammetje ergens moet afleveren. En het wil wel eens voorkomen dat je door de politie achtervolgd wordt. En dan willen je medeweggebruikers nog wel eens hun voertuig voor die van jou gooien. Tijdens een testrit in de Alpen was dit heel erg. Elke keer als je een auto, vrachtwagen of zelfs een sneeuwschuiver wilt inhalen weet je niet wat ze gaan doen.

Conclusie
Al met al is dit spel zeker de moeite waard om te kopen. Je moet natuurlijk wel van dit soort spellen houden. Ben je een Porsche-fan dan is er geen twijfel mogelijk en moet je NFS PU hebben. Alle modellen die Porsche tot nu toe heeft gebouwd zitten er in of kunnen worden gedownload op de site van NFS PU. Zelfs de laatste die in januari aan de pers is gepresenteerd.

Andere reden om dit spel te kopen is de goede kwaliteit van het geluid en beeld. Vooral op de race track Corsica is het heerlijk rijden. En dan met name het gedeelte dat je langs een waterval rijdt.

Ik hoop dat ze ook met een versie komen met alleen maar Mini’s!

  1.   
    Dotz's avatar

    ehm.. niet mijn game..

  2.   
    THE-DUTCH-GUY's avatar

    is dit soms een free spel?