Gore

Gore…de titel klinkt alvast stoer, maar wat kunnen we precies gaan verwachten van deze first person 3D action shooter? Is het in het wilde weg schieten met een monsterachtig kanon totdat je er dood bij neerdropt, of zit er ook nog een beetje vernuft in? De makers van Gore, het Amerikaanse bedrijfje 4D Rulers, spreken in ieder geval al over een state-of-the-art-werkje, dus wat dat betreft lijkt het allemaal veelbelovend.

Gore speelt zich af in 3 episoden: Het postapocalyptische aarde, de middeleeuwen en een door aliens omgeven wereldje. Iedere omgeving heeft zo zijn eigen stijl, met nieuwe angstaanjagende monsters en niet echt gebruikersvriendelijke wapens. De levels spelen zich zowel indoor als outdoor af en de lage zwaartekrachtpraktijken van spellen als Unreal Tournament en Quake 3, komen ook in dit spel aan de orde.

Waar ik me vooral veel van voorstel, is de AI (Artificial Intelligence) van Gore. Gore maakt namelijk gebruik van het door 4d Rulers ontworpen ART (acquired recalled tactics), een geavanceerd AI-systeem. Het zaakje komt hierdoor meer tot leven. Karakters hebben ieder hun eigen manier van doen en ook de karakters die jij zelf niet speelt, zijn stuk voor stuk anders. Ze staan er dus niet bij als achtergrondopvulling, maar zullen ook echt aan het spel deelnemen. Je kan interactie hebben met ieder karakter uit het spel en ze dingen opdragen of vragen. Misbruik van menselijke karakters kan tegen je gaan werken, dus ben aardig tegen ze. Daarentegen kun je iets of wat harder zijn tegen de vijanden, omdat ze er zelf bar weinig moeite mee hebben, om jou te pijnigen.

Een ander pluspunt moeten straks de animaties gaan worden. Gore maakt namelijk gebruik van een engine, die veel meer animaties toe staat dan nu een beetje standaard is. Hierdoor zal het realisme van het spel een stuk hoger liggen. 4D Rulers spreekt zelfs al over de beste animaties in een 3d action game ooit, maar dat lijkt me een beetje voorbarig. Hoewel, ik moet wel toegeven dat de eerste screenshots er gewoon strak uitzien.

Wat betreft de manier van spelen kunnen we kort zijn. Het bevat namelijk de gebruikelijke zaken als deathmatch, capture the flag en ondersteunt zowel teamplay als andere playmodes. Het spelen over een LAN of internet zal ook worden ondersteund, dus wat dat betreft ziet het er allemaal prima uit. Het is nu nog wachten op het uitkomen van een demo, alvorens we echt kunnen bekijken of 4D Rulers haar woorden hard kan maken.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren