F1 2000

F1 2000, het eerste formule 1 game voor het seizoen 2000. Wil je een spel wat er grafisch zeer goed uitziet en waar het niet moeilijk is om een grand prix te winnen, is dit spel zeker een aanrader. EA Sports, toch al bekend om zijn goede sportsgames, heeft een goed spel geleverd. Het schijnt zelfs dat beginnende formule 1 coureurs F1 2000 gebruiken om een circuit te leren kennen.

Het Spel….
Na een spannende training zet je je wagen op pole. Naast en achter je staat een McLaren en daarna komen de beide Ferrari’s. De La Rosa, je teamgenoot had wat problemen en kwam niet verder dan rij 5. De eerste lichten springen op rood. Bij de derde schakel je de eerste versnelling in. Bij de vierde begin je toeren te maken.

Dan springt het licht op groen. Links en rechts schiet een McLaren voorbij. Dit had je verwacht en probeert Schumacher achter je te houden. Dit lukt tot aan het eind van het eerste rechte stuk. Schumacher komt naast je en probeert je uit te remmen. Je remt iets eerder en dat brengt je geluk. Er knapt wat in de Ferrari en Schumacher schiet recht door de grindbak tegen de muur.

Verder met de race, je komt al vlug in de slipstream van de beide McLarens. Je probeert van alles maar komt er nog niet voorbij. Dan houdt je je rustig tot aan de pitstops. Je stopt maar 1 keer en hebt de vermoeden dat McLarens twee keer stoppen.

Dit vermoeden blijkt juist te zijn en je gaat 5 ronden voor het einde riant aan de leiding. Maar dan komt er een achterblijver in het zicht. Je denkt dat je die bij de volgende bocht wel in kunt halen. Maar net voor je ploft de motor van de Jaguar. Je glijdt uit op het oliespoor en komt in de grindbak. Hakkinen haalt je in voordat je uit de grindbak komt.

Je rijdt de rotzooi van je banden en begint een inhaal race. Twee achterblijvers gaan voor je aan de kant en als je over start en finish komt is het verschil 2,5 seconde. Je hebt nu een stuk vrije baan voor je en Hakkinen in zicht. De volgende doorkomst is de achterstand nog maar 1,5 seconde

Met nog 2 ronden te gaan zit je dicht achter de vleugel van de McLaren. Je probeert het aan het eind van het rechte stuk. Het lukt. Je ligt opnieuw eerste. Maar je verremt je en Hakkinen komt weer voorbij.

In het bochtige gedeelte haal je hem weer bij. Je probeert het weer maar nu ter hoogte van start en finish. Je hebt pech. Dan probeer je het aan het eind van het rechte stuk. Je remt later. Het lukt. De laatste kilometers kijk je voortdurend in de spiegels. Hakkinen probeert het werkelijk overal. Bijna komt het tot een ongeluk, maar dat weet je op tijd te voorkomen.

En dan ga je als winnaar over de streep. Je eerste winst van je seizoen en carrière en zelfs de eerste van je team. Je slaat met het team aan feesten en drukt dan op de knop voor de volgende race.

Wordt vervolgd……..

Over Het Spel
Iedereen heeft wel gehoord van formule 1. Ook heeft iedereen een bepaalde voorkeur voor een bepaalde coureur. Vooral de fans van Jos Verstappen zullen blij zijn met dit spel. Hij doet dit jaar weer mee en je kunt meteen wereldkampioen met hem worden. Ook als je een bepaalde rijder niet mag bestaat de mogelijkheid hem er zo hard mogelijk af te rammen…. (Tip van Dennis)

Het racen kun je je zelf zo moeilijk maken als je zelf wilt. Je begint natuurlijk op het makkelijkst. Even de auto leren kennen en werken aan een afstelling. Je kunt hierbij gebruik maken van de standaard afstellingen die al in het spel zitten. Het beste resultaat krijg je als je zelf een afstelling produceert. Je kunt natuurlijk voor de snelste tijd gaan, maar waarom zou je niet op de tijden van de echte kerels letten. Dat maakt het toch iets moeilijker dan je dacht. Als je realiseert dat op Imola een 1:26.523 toch errug snel is.

Het enige nadeel is dat er tijdens een grand prix niet kan worden gesaved. Dat betekend dat je ook de komende anderhalf tot twee uur voor je beeldscherm zit. (Niet dat dit een bezwaar is.) Mocht je toch geen zin meer hebben om een race uit te rijden en dan toch afsluit, heb je die race verloren en ga je verder naar de volgende.

F1 2000 start zonder verdere problemen op. De menu’s zijn duidelijk. Je kunt kiezen tussen training, quick race, grand prix, championship en multiplayer. De training is gewoon het testen. Je kunt dan op je gemak een circuit leren kennen. Quick race zet je op een willekeurige plaats op de grid en je ziet maar om binnen een aantal rondjes de race te winnen. Grand prix en championship behoeven eigenlijk geen verdere uitleg. De multiplayer functie is voor het spelen over een netwerk. Je kunt een ip-adres intikken of er een uitzoeken uit een lijst.

Handig zijn de profiles. Van elke speler wordt de snelste kwalificatieronden en de snelste raceronden bij gehouden. Als mensen je niet geloven, dat je met een Arrows net zo snel gaat als een McLaren of een Ferrari in het echt, kun je dat laten zien.

Technische Gegevens
Wat meteen opvalt is natuurlijk het grafische gedeelte. Deze zijn zeer realistisch te noemen. Hiermee bedoel ik natuurlijk de omgeving. Als je over een bepaald circuit rijdt weet je niet wat je meemaakt. Helaas zit er wel een nadeel aan. De systeem eisen zijn zwaar. Ik moet jullie toch aanraden om het spel met een nieuwere beeldkaart te spelen. (De systeemeisen staan onderaan.)

Aan het geluid van de wagens mocht van mij wel wat meer aandacht aan worden besteedt. Het lijkt wel op het echte geluid van een formule 1 auto, alleen wat nichteriger. Het klinkt niet zo als een naaimachine of een opgevoerde scooter. Het lijkt er wel op, maar het is het net niet.

Als je met een keyboard of een gamepad speelt is de drivability minder. F1 2000 is zeker zo goed te doen, en met alle hulpfuncties uit wordt het erg realistisch spelen. Beter is nog met een force feedback stuurwiel. Dit wordt door F1 2000 ondersteund. Met hulpfuncties bedoel ik onder andere de steering help, braking help, traction control en onverwoestbaar. Het is verstandig om als beginneling deze functies aan te laten staan, omdat het erg lastig om zonder te rijden.

Conclusie
F1 2000 zit goed in elkaar. Naar mijn mening is het zelfs beste formule 1 game tot nu toe. Je hebt alle auto’s en circuits van het seizoen 2000. Het grafische is zelfs zeer goed te noemen, maar de bespeelbaarheid en het geluid hebben meer aandacht van de ontwerpers verdiend. Zeker met GP3 op komst.

Vooral omdat dit spel door beginnende formule 1 coureurs wordt gebruikt om bepaalde circuits te leren kennen is F1 2000 voor de liefhebbers zeker een aanrader.

Meer F1 Championship 2000

  1.   
    nfsgek's avatar

    zooooooooooooooooooo 3D