Nintendo NX is nu de Nintendo Switch – console en handheld in één

Nintendo heeft zojuist de Nintendo Switch aangekondigd, de nieuwe console en de opvolger van de Wii U. Het apparaat is zowel een handheld als een thuisconsole, waarbij je de handheld daadwerkelijk overal mee naartoe kunt nemen als een los gaming tablet. In de trailer is te zien hoe het nieuwe The Legend of Zelda: Breath of the Wild zowel thuis als onderweg speelbaar is.


Bethesda is als eerste aan boord, want The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition lijkt evenals speelbaar, net zo goed onderweg. De knoppen en pookjes zijn namelijk los te koppelen van het scherm, zodat je overal de beleving van een soort thuisconsole en controller hebt. Ook zien we een kersverse Mario Kart, gevolgd door NBA 2K17 onderweg en zelfs een volledig nieuwe 3D Mario-game, die vooralsnog niet officieel is aangekondigd.

Met meerdere systemen is het mogelijk om offline multiplayer tegen elkaar te spelen, waarbij als voorbeeld een eSports toernooi van Splatoon werd getoond. Het apparaat moet in zijn draagbare tabletvorm dus behoorlijk krachtig zijn, aangezien games als deze ook mobiel lijken te functioneren.


De zogenaamde ‘Joy-Con’-controllers zijn verder in verschillende combinaties te gebruiken, waarbij je er bijvoorbeeld twee losse helften kunt gebruiken in je eentje, maar ook kunt delen met een vriend. Daarnaast is er een handig tussenstuk, die de twee delen aan elkaar verbindt en daarbij meer grip biedt. Voor thuisgebruik is er dan nog de Nintendo Switch Pro-controller, die zich meer opstelt als een traditionele gamepad en waarschijnlijk als losse koop wordt aangeboden.

Deze los te klikken onderdelen van de controller, alsmede het hybride tablet, blijken precies zoals de Nintendo NX geruchten ons al maanden geleden vertelden, maar deze zijn nu dan toch definitief bevestigd door Nintendo.

Ook de grafische chip blijkt precies eentje te zijn waarvan al eerder vermoed werd dat ermee gewerkt zou worden. Een unieke NVIDIA Tegra-processor die naar verluidt high-end gameplay mogelijk maakt voor zowel thuisgebruik als on the road.

De nieuwe console annex handheld verschijnt in maart 2017.

[SCREENSHOTS]

 1.   
  Jeroenb24's avatar

  Ik ben nu al hyped

 2.   
  RikZonderC's avatar

  Wat is die Nintendo Switch een vet ding zeg! Hopelijk heeft het systeem hardware dat krachtig genoeg is en toffe games! Het gebruik van het systeem is in ieder geval heel tof!

 3.   
  jelte23's avatar

  Ik ben zeer benieuwd wat het uiteindelijk gaat brengen!!!

 4.   
  Neolite's avatar

  Concept klinkt heel erg tof, alleen vraag ik mij toch nog een paar dingen af.

 5. Hoe lang gaat de batterij mee?
 6. Hoe krachtig is de hardware?
 7. Wat gaat de verkoopprijs van de normale versie worden?
 8. Gaan de nieuwste games het volledig ondersteunen?
Reageer
 •   
  Sa.'s avatar

  Super vet! Het blijft gewoon gaaf om te zien hoe Nintendo altijd nét iets anders wilt zijn dan de andere grote console fabrikanten. Skyrim in de taxi, hell yeah!! 🙂

 •   
  Tom's avatar

  Ontzettend interessant ding! Maar inderdaad, wat Neolite aanhaalt, daar twijfel ik ook een beetje over. De hardware in het tablet zelf moet dus al flink krachtig zijn en een flinke accu hebben, anders blijft er maar weinig van die handheld-ervaring over. Ben benieuwd hoe Nintendo dat denkt aan te pakken.

 •   
  swklijn1's avatar

  Maar wat nou als je controller kapot gaat… 😳

  In het nieuwsbericht staat verder ook nog:

  De nieuwe console verschijnt in maar 2017.

  kleine aanpassing nodig, neem ik aan?

 •   
  mheiden21's avatar

  Ik voorzie de zoveelste console mislukking van Nintendo, maar we zullen het gaan zien.

 •   
  Bram_M99's avatar

  Ik ben heel benieuwd hoe hij uiteinlijk gaat werken maar dit ziet er heel erg tof uit! Op dit moment ben ik zeker van plan hem te halen.

 •   
  Zeeha's avatar

  Ziet er goeeeed uit!

 •   
  MaTriXX's avatar

  Ziet er verdomd goed uit, Nintendo weet elke keer wel de fans te verassen.

  Als er een nieuwe DK op komt dan zal ik ongetwijfeld wel weer zo`n mongool zijn die voor 1 game dat ding gaat halen :).

 •   
  PaNNa's avatar

  Het concept is erg interessant, maar voor Nintendo niet erg verrassend zal ik maar zeggen. Als ik iemand dit concept zie voorleggen is het wel Nintendo

 •   
  skipnollen's avatar

  Mij lijkt t echt een poep ding

 •   
  nielsiebro's avatar

  Een en al nice! 3rd party games overtuigt het me al helemaal om hem te halen!

 •   
  Papachico's avatar

  Ik moet zeggen dat deze console er wel super dope uitziet! Damn wat vet!
  Ik denk qua accu dat tie opzich wel zo’n 5/6 uurtjes meegaat en dat je em oplaadt via het docking system dat je naast de tv zag. Toen er Mario Kart gespeeld werd vond ik de controller wel te klein en onhandig (het is immers een mini Wii controller). Het is dus een combo van een Wii en een Wii U + een bijna identieke X-box controller. Ik vraag me wel af of die Nintendo X-box controller meegeleverd zal worden of los verkrijgbaar zal zijn. Qua prijs denk ik aan zo’n 300-350 euro. Als laatste heeft Nintendo wel nagedacht over een console dat zowel solo als met vrienden te spelen is maar waar er maar 1 console en spel gebruikt hoeft te worden, mits je de Nintendo X-box controller meegeleverd krijgt uiteraard.

 •   
  Kardinalus's avatar

  Als er een volwaardige Pokemon op uit komt koop ik hem sowieso 🙂

 •   
  Tom's avatar

  Daar zat ik dus ook al aan te denken. Dit is voor Nintendo het perfecte apparaat om Pokémon een nieuwe, grotere generatie in de duwen, zonder dat het de handheld-formule kwijtraakt.

  Please Nintendo, klap gewoon een complete reboot van Pokémon Gold op dit ding, met een wereld zo groot en interessant als Skyrim. Zoiets zou een regelrechte system seller zijn.

 •   
  Throbert's avatar

  Nintendo altijd nummer 1 in innovatie, Sony en Microsoft zullen het wel weer gaan naapen in de nabije toekomst

 •   
  mmx's avatar

  Ik ben het met Mheiden eens ik voorzie ook een downfall voor de zoveelste keer .Ik hoi het wel bij de Ps4 en de Xbox one .

 •   
  Rijstekorrel's avatar

  Wat een miniatuur controller verschrikkelijk net zo groot als je duim, en de gewone controller lijkt mij ook niks.
  Maar goed eerst proberen en dan pas kritiek positief of negatief geven

 •   
  mattioza's avatar

  Ziet er zeker een leuk concept uit. Er zullen sowieso meer toppers moeten zijn dan bij de Wii U want dat was ook één van de grote nadelen. Gevaar bestaat ook dat het een console en handheld wil zijn, maar allebei net niet geslaagd uitgewerkt is.

 •   
  Leukste's avatar

  Heel tof concept!

 •   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik heb nu de echte controller gezien dit is beter, ik dacht dat de normale controller die kleine dingen waren naast scherm.

  Dus dat je die 2 aan elkaar klikt als controller, maar gelukkig is er ook nog een gewone controller.

 •   
  PaNNa's avatar

  Tom schreef, "Daar zat ik dus ook al aan te denken. Dit is voor Nintendo het perfecte apparaat om Pokémon een nieuwe, grotere generatie in de duwen, zonder dat het de handheld-formule kwijtraakt.
  Please Nintendo, klap gewoon een complete reboot van Pokémon Gold op dit ding, met een wereld zo groot en interessant als Skyrim. Zoiets zou een regelrechte system seller zijn."

  Als ze dit doen, de 1e en 2e GEN lanceren zouden ze zonder twijfel miljoenen kunnen verdienen zonder te overdrijven. Ik koop hem direct voor die games alleen.

 •   
  ozzman's avatar

  Grappig, de reacties zzijn vergelijkbaar met destijds van de WII U. Eerst maar zien of hier wel genoeg third party games voor uitkomen.
  Ik ben het eens met de punten van Neolite. ben bang dat dit net als de WII U wordt.
  We wachten af….