The Legend of Zelda Wii U uitgesteld; verschijnt niet in 2015

Slecht nieuws voor Nintendo-fans, maar het was te verwachten: het nieuwste deel van de Legend of Zelda-serie voor de Wii U is uitgesteld. Producer Eiji Aonuma sprak over dit uitstel in een filmpje op Facebook en meldde dat de eerder gezette releasedatum van eind 2015 niet behaald zal worden. Daarmee is het spel dus tot nog onbepaalde tijd uitgesteld.

Aonuma wist een positieve draai te geven aan dit nieuws, want de reden voor het uitstel zou zijn dat het ontwikkelteam nog meer mogelijkheden voor het spel heeft ontdekt. Aangezien ze deze nieuwigheden graag in de aankomende titel willen verwerken, zou een release in 2015 simpelweg niet realistisch zijn. In plaats van het op tijd afleveren van de game, ligt de prioriteit namelijk op de kwaliteit van de nieuwe Legend of Zelda.

Overigens heeft de producer van Zelda later nog via Miiverse bevestigt dat de Wii U-titel niet op de E3 getoond zal worden. Aangezien de kwaliteit en de daadwerkelijke ontwikkeling van het spel op de eerste plaats staan, is het tot dit besluit gekomen. Het volledige bericht van Aonuma luidt als volgt:

As I said in the video, we would like to take this time so we can bring you a very special experience, by making the ultimate Zelda game. Since we’d like to focus on developing the game we’ve decided to not show the game at this year’s E3. Thank you for your continued support, and I hope you’ll look forward to the game!

 1.   
  yannick_TXL's avatar

  Alleen hier voor zou ik een wii u kopen 😛

 2.   
  wishmaster's avatar

  (lees) launchtitel voor de nieuw nintendo…

 3.   
  Permeabletech's avatar

  Ach ja als het er beter van wordt wil ik nog wel even wachten hoor.

 4.   
  Bacotje's avatar

  Mjah of ze wachten eens met een releasedatum vast te prikken aan een game.

  Ik kan iig niet wachten op de game! Ben nu lekker vanaf retro begonnen met de zelda games….van de week twilight princes spelen en daarna skyward sword. Blijven toch heerlijke games!

 5.   
  Hitman047's avatar

  wishmaster schreef, "(lees) launchtitel voor de nieuw nintendo…"

  Of een Remaster… 😳

 6.   
  Valent!jn's avatar

  Zolang we maar weer een pareltje krijgen mogen ze hem van mij nog even uitstellen. 😉

 7.   
  Papachico's avatar

  Ik heb geen wii U helaas. Heb nog de vorige versie waar ik eigenlijk enkel skyward sword op heb haha. Ik vond het een zeer vermakelijke game, maar ik vond em op sommige punten een beetje tegenvallen. Zou ook kunnen zijn omdat t spel wat aan de makkelijke kant was. De puzzels zijn veelste easy. Qua graphics kwam twilight princess erg dichtbij van hoe ik t zou willen hebben. Dat E3 demo filmpje is pas hoe ik t zou willen hebben. Ik vind die cell-shaded ook vrij leuk om naar te kijken hoor maar van mij mag t wel eens wat volwassener worden., wat duisterder. Ik heb alle delen gespeeld en voor mij zou ik wel weer iets in de vorm van ocarina of time willen zien waar je kan switchen tussen child en adult. Zou ook kunnen dat ik alles na majora’s mask een beetje vond tegenvallen. Waren leuke games en de settings waren prima alleen vind ik dingen als zeilen of op een vogel zitten gewoonweg niks aan 😛

  Dat de nieuwste zelda game uitgesteld wordt, kan mij niks schelen. Ik speel liever een game dat gewoonweg perfect in elkaar steekt, waar t verhaal langer duurt, en waar de wereld groot is, dan een game dat goed aanvoelt maar je weet dat er gewoon iets ontbreekt. Mensen die nu zitten te huilen omdat de game uitgesteld wordt, zullen anders toch wel gaan huilen omdat de game te kort is en welk ander dingetje ze kunnen verzinnen.