Script Remember Me 2 is af, maar wacht op goedkeuring Capcom

Ken je hem nog? Remember Me verscheen mid-2013 en voelde aan als een ruw edelsteentje. Waar de gameplay nogal simpel aanvoelde en de game kort was, wist de wereld en het verhaal wel een zekere charme te bezitten. De minpuntjes van het avontuur zouden eventueel met een vervolg weggepoetst kunnen worden, maar het is de vraag of die komt. Het blijkt dat het lot van een Remember Me 2 namelijk volledig in de handen van Capcom is.

Jean-Maxime Moris, Creative Director bij de Franse ontwikkelstudio Dontnod Entertainment, heeft aangegeven dat het script van Remember Me 2 geschreven is en dat het ontwikkelteam heel goed weet wat ze met een vervolg willen doen en wat voor onderdelen ze zouden willen fixen. Echter, aangezien Capcom de eigenaar is van de rechten van de game, zal de eindbeslissing bij Capcom liggen. Moris had zelf het volgende te zeggen:

I would absolutely love to [work on a sequel]. We know what we would do for Remember Me 2. The main story has been written we know what we would add to the recipe. We know what we would fix. It’s a game that’s ready to be made, but that decision is Capcom’s to make.
Op het moment is Dontnod bezig met het episodische Life is Strange, dat voorlopig aardig hoge ogen weet te gooien. Hiervan zouden vijf afleveringen uit moeten komen, maar het bedrijf heeft al de hoop uitgesproken een tweede seizoen te willen ontwikkelen. Ook dit is afhankelijk van een externe partij, in dit geval Square Enix, die uiteindelijk verdere episodes rood dan wel groen licht zal geven.

  1.   
    Papachico's avatar

    This is ten percent luck, twenty percent skill.
    Fifteen percent concentrated power of will.
    Five percent pleasure, fifty percent pain.
    And a hundred percent reason to remember the name!

  2.   
    gatemaster64's avatar

    Remember! Remember! THE 5TH OF NOVEMBER! 😆

    maar even ontopic: zou wel nice zijn als er een deel 2 komt, was zelf niet zo weg van de game,maar kon wel de sfeer en de wereld waarderen die ze hadden gemaakt, dus laat maar komen! 😀