Deze Amiibo zijn het populairst

Tijdens een financiële bijeenkomst van Nintendo, heeft CEO Satoru Iwata enkele feitjes over de verkoop van hun Amiibo-figuurtjes bekendgemaakt. Daarbij liet de beste man onderstaand diagram zien om te illustreren waar de grootste hoeveelheid Amiibo naartoe worden verscheept.

Het is duidelijk dat de Verenigde Staten en Canada een grote markt is voor de verzamelbare poppetjes, maar ook Europa doet het zeker niet verkeerd. Hoewel het hier gaat om het aantal verscheepte eenheden, gaf Iwata aan dat in elk van de regio’s de verkoopratio zo’n 70 procent bedraagt. Uitzondering is Australië, waar dit percentage momenteel op 90 procent staat.

Ook heeft Iwata een schema getoond waarin de individuele verkopen van de verschillende Amiibo tegen elkaar worden uitgezet. Hierbij moet wel gezegd worden dat deze tabel niet een perfect accurate weerspiegeling van de werkelijkheid vormt, daar sommige van de figuren in minder grote oplagen geleverd worden en dus kampen met schaarste.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    infamous's avatar

    Koop je toch liever games van?

  2.   
    Leukste's avatar

    Grappig hoe de top 3 overal redelijk dezelfde 3 characters zijn in een andere volgorde. Alleen Pikachu in Japan op 5? Wat is daar gebeurd? 😮

  3.   
    Neolite's avatar

    Het verbaasd mij met name dat Japan zo’n kleine markt is. Dit zou toch afzetmarkt nummer 1 moeten zijn voor Nintendo? Gezien het product zou je dit al helemaal moeten verwachten.

  4.   
    svenysven's avatar

    infamous schreef, "Koop je toch liever games van? "

    Lijkt mij ook, ik vind dit persoonlijk geldverspilling..