‘Nieuwe PlayStation en Xbox gaan industrie redden’

De game-industrie is momenteel wat onstabiel. Games lijken minder te verkopen en bedrijven sluiten al jaren de deuren – hoewel de markt op het oog toch weer lijkt aan te trekken. Echter, om de markt weer kracht bij te schenken, zijn nieuwe consoles nodig, aldus onze geliefde Michael Pachter.

We believe that the publishers plan an unprecedented number of new games for launch in the first two years of the next generation, providing relief from the gamer fatigue we鈥檝e seen over the last three years.
Pachter zegt dat de nieuwe PlayStation en Xbox namelijk de industrie gaan redden. Hij meldt dat gamers de titels van de huidige consoles zat zijn en dat ze al een tijdje op de next generation zitten te wachten. De daling van verkopen en vertrouwen zal dan nog even doorzetten, tot Sony en Microsoft met de grote verrassing komen.
A new console cycle is likely to reverse the negative sales trends of the last several years, with next-generation consoles expected from each of the three manufacturers over the next 18 months. Nintendo will launch the Wii U on November 18, and, while neither Sony nor Microsoft has yet announced new hardware, we expect a PS4 no later than November 2013, and a next Xbox no later than March 2014.

  1.   
    ronineter's avatar

    Ik geloof er niks van. Als ze nu al minder kopen vanwege mindergeld dan zou niemand die apparaatjes kunnen kopen. En dus gaan ze 贸贸k geen loze game kopen en gaat alles alleen nog maar verder naar de fillistijnen

  2.   
    Remco_MUFC's avatar

    Zeker niet als ze de Xbox 400 Euro en de Playstation 600 euro laten prijzen. 馃槈

  3.   
    M@tthijs's avatar

    ronineter schreef, "Ik geloof er niks van. Als ze nu al minder kopen vanwege mindergeld dan zou niemand die apparaatjes kunnen kopen. En dus gaan ze 贸贸k geen loze game kopen en gaat alles alleen nog maar verder naar de fillistijnen"

    Waar lees jij dat de daling van verkopen te wijten is aan minder geld? Het probleem dat Patcher constateert, is dat de huidige games niet innovatief en vernieuwend meer zijn. De nieuwe generatie zal echter volgens hem met een uitermate goede line-up van launchtitels komen, die weer nieuw leven in de industrie (en de verkopen) zal blazen. 馃槈

  4.   
    Alfa Warrior's avatar

    Tot een jaar of twee, daarna is de PC weer dusdanig sterk dat consoles in het 8-bits tijdperk belanden vergeleken PC’s.

  5.   
    rikato's avatar

    PC gaat overheersen 8)

  6.   
    MitchieB's avatar

    dat de pc het krachtigste platform is zal altijd blijven maar de consoles zijn zodanig verouderd dat ze op gameplay gebied niet heel veel inovatiefs kunnen doen omdat er gewoon te weinig kracht is met de nieuwe consoles hebben ze weer een stuk meer mogelijkheden en zul je zien dat games ook weer vernieuwend worden.

  7.   
    Danielle.k's avatar

    MitchieB schreef, "dat de pc het krachtigste platform is zal altijd blijven maar de consoles zijn zodanig verouderd dat ze op gameplay gebied niet heel veel inovatiefs kunnen doen omdat er gewoon te weinig kracht is met de nieuwe consoles hebben ze weer een stuk meer mogelijkheden en zul je zien dat games ook weer vernieuwend worden."

    En op welk gebied is de PC dan wel innovatief bezig 馃槙 als je doelt op GFX dan is dat ook het enigste vind ik.
    Op welk gebied laat de PC innovatief andere mogelijkheden zien op gameplay gebied ?.

  8.   
    kater91's avatar

    Ik vind consoles inderdaad innovatiever dan PC. Veel dingen als Kinect en playstation move enzo. de uitwerking laat dan af en toe wel te wensen over maar innovatief is het wel. bij de pc zie je veel minder dit soort dingen.
    en door het feit dat je je pc continu van de nieuwste hardware kunt voorzien is het logisch dat die technisch voorop loopt.

  9.   
    mmx's avatar

    Wacht het rustig af de discussie PC vs Console blijft toch wel 馃槈

  10.   
    Blackeagle020's avatar

    Danielle.k schreef, "

    ”MitchieB” schreef, "dat de pc het krachtigste platform is zal altijd blijven maar de consoles zijn zodanig verouderd dat ze op gameplay gebied niet heel veel inovatiefs kunnen doen omdat er gewoon te weinig kracht is met de nieuwe consoles hebben ze weer een stuk meer mogelijkheden en zul je zien dat games ook weer vernieuwend worden."

    En op welk gebied is de PC dan wel innovatief bezig 馃槙 als je doelt op GFX dan is dat ook het enigste vind ik.
    Op welk gebied laat de PC innovatief andere mogelijkheden zien op gameplay gebied ?."

    Het belangrijkste bij de PC vind ik dat er heel veel (indie)titels zijn te vinden, en vooral die indie-titels zijn vaak innovatief. Dus ik denk(en hoop) dat de PC steeds meer gaat overheersen!

  11.   
    ShadyXL's avatar

    Ik denk dat de nieuwe Xbox eerder komt dan de PS4, niet andersom.

  12.   
    sthij's avatar

    ShadyXL schreef, "Ik denk dat de nieuwe Xbox eerder komt dan de PS4, niet andersom."

    Ik denk het niet grotere fout kan sony niet maken.

  13.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Ik wou deze artikel al bijna niet meer lezen. Had gelijk het idee dat het onzinnig nieuws van Pachter kwam. Enige nieuwtje wat ik hier uit kan halen is dat de beste man denkt dat de next XBOX later uit zal komen dan de PS4…wat goed mogelijk is…ben benieuwd!

  14.   
    toqeer's avatar

    ik wil dus wel weten hoe die volgende generaties consoles de game
    industrie gaan redden als het de ps3 en xbox 360 al niet gelukt is ps2 is de enigste
    waarvan ik zeg van ja veel games ps2 was gwn een monster 馃檪

  15.   
    ronineter's avatar

    M@tthijs schreef, "

    ”ronineter” schreef, "Ik geloof er niks van. Als ze nu al minder kopen vanwege mindergeld dan zou niemand die apparaatjes kunnen kopen. En dus gaan ze 贸贸k geen loze game kopen en gaat alles alleen nog maar verder naar de fillistijnen"

    Waar lees jij dat de daling van verkopen te wijten is aan minder geld? Het probleem dat Patcher constateert, is dat de huidige games niet innovatief en vernieuwend meer zijn. De nieuwe generatie zal echter volgens hem met een uitermate goede line-up van launchtitels komen, die weer nieuw leven in de industrie (en de verkopen) zal blazen. 馃槈 "

    Nauw die pachter heeft zwaar ongelijk omdat een nieuwe console niet de creativiteit van de ontwikkelaars vergroot, het probleem licht dan ook bij de ontwikkelaars dat de verkopen laag liggen, er zijn namelijk zat boeken en film universes die super vette games op kunnen leveren met totaal nieuwe concepten en gameplay. echter hebben tegenwoordig maar wienig ontwikkelaars de ballen om een nieuwe ip te maken zoals Bethesda. En een expert kan het ook maar aan het verkeerde eind hebben en ze zijn absoluut niet heilig. En uit ervaring blijk dat de meeste launch ips niet bepaald goed waren.

    Want zeg nu zelf, hoe vergroot een nieuwe console de creativiteit? Niet, iemand die geen nieuw ip kon maken voor zijn oude appratuur en geloof mij maar, die zogenaamde experts trekken altijd aan het kortste eind als het om de praktijk draait, ik heb namelijk al vaak zat gehad dat iets door een zogenaamd expert gezegt werdt waarna het gewoon faalde en ik nog gelijk kreeg achteraf omdat dat wel werkte. Nee ik geloof niet meer in die experts, van mij mogen ze gerust schoenen gaan poetsen ofzo en echt gaan werken.

  16.   
    Relief's avatar

    Jongens, dont get your hopes up. Consoles zijn veel meer op het metaal te programmeren waardoor je er veel meer uit kunt halen dan met een pc. Hoe krachtig je pc ook is, een console is veel efficienter en zal doordoor betere graphics tonen dan de meest high-end pc 馃槈

  17.   
    RenevdGijp's avatar

    Relief schreef, "Jongens, dont get your hopes up. Consoles zijn veel meer op het metaal te programmeren waardoor je er veel meer uit kunt halen dan met een pc. Hoe krachtig je pc ook is, een console is veel efficienter en zal doordoor betere graphics tonen dan de meest high-end pc ;)"

    Gedeeltelijk mee eens. Alles, met een korrel zout natuurlijk, wordt geprogrameerd voor console, die haal je voor een paar jaar in huis en scheelt een hoop geld met pc onderdelen. Daarbij haal je altijd het maximale eruit, want het maximum halen de ontwikkelaars eruit.