Nintendo bevestigt regiolock voor Wii U

Sommige Japanse games zullen nooit in Europa uitkomen, omdat hier te weinig interesse is in die spellen. Voor het kleine groepje geïnteresseerden rest er dan ook niets anders dan het spel te importeren. Voor games die uitkomen op de Wii U is, evenals bij de 3DS, dit helaas niet mogelijk.

Nintendo heeft namelijk bekendgemaakt dat er een regiolock op de Wii U zal zitten. Dit betekent dat je games die buiten jouw eigen regio komen niet af kunt spelen op de console. Een vertaalde tweet vertelt ons het volgende:

What can be played on the Wii U is restricted by a region-lock feature; software not sold in the same region cannot be played.
De Wii U van Nintendo verschijnt op 30 november in Europa, de verschillende bundels kennen adviesprijzen tussen de 299 en 399 euro.

  1.   
    Sympharion's avatar

    Vind ik niet zo’n probleem. Bij de Wii en Xbox 360 heb ik er ook nooit problemen mee gehad. De meeste games die ik wil komen ook in Europa uit en Japans kan ik niet lezen en schrijven. 🙂

  2.   
    firehopper211's avatar

    Als je stiekem toch geintresseerd bent of gewoon niet kan wachten op een bepaalde game, kun je misschien ook proberen een Japanse versie van de Wii U te importeren

  3.   
    Sympharion's avatar

    ”firehopper211″ schreef, "Als je stiekem toch geintresseerd bent of gewoon niet kan wachten op een bepaalde game, kun je misschien ook proberen een Japanse versie van de Wii U te importeren"

    Dat is waar. Hopelijk komt er weer zo iets als de Datel Freeloader voor Wii U. Dan kan je gewoon d.m.v. disc-swappen games uit een andere regio spelen.