GamersNET Playlist: De meest iconische gamemuziek uit de 90’s

Gamemuziek dat is toch de mooiste muziek die er is! Op de redactie luisteren we in ieder geval graag naar een lekkere soundtrack van een game. Daarom starten we vanaf vandaag een leuk project op GamersNET. We gaan samen een playlist van de beste en meest favoriete gamemuziek samenstellen. Eén keer in de drie weken plaatsen we een nieuw onderwerp waar die week over gediscussieerd kan worden. De crew kiest hier de de twee meest toffe nummers uit en voegt er zelf ook nog één aan toe. Deze tunes worden vervolgens aan de playlist toegevoegd, om uiteindelijk een playlist die je ten alle tijden op kan zetten te creëren. Dit is het begin van iets moois!


Op 3FM is de 90’s request week in volle gang. Wij sluiten hier ons gezellig bij aan door op zoek te gaan naar de meest iconische gamemuziek uit de 90’s. Aan welke gamemuziek moet jij meteen denken als je aan games uit de 90’s denkt? Let dus op dat de muziek die je noemt uit een game die tussen 1990 en 1999 is uitgekomen moet zijn.

 1.   
  Daan's avatar

  Super Mario World Music – Overworld (Composer: Koji Kondo)

  Leuke herinneringen aan! 8)

 2.   
  WesterW's avatar

  Maar… de jaren ’90 heeft zo veel iconische gamemuziek voortgebracht!

  Sonic the Hedgehog heeft de jaren ’90 bijvoorbeeld toch wel voor een groot deel gevormd en vooral Green Hill Zone bleek toch wel flink iconisch.

  Verder heeft The Legend of Zelda: Ocarina of Time en diens muziek toch ook beslist een stempel op de jaren ’90 weten te drukken. Vooral het Field Theme is een icoon geworden, maar eigenlijk is alle muziek van die game dat.

  Ook moet zeker One Winged Angel van Final Fantasy VII genoemd worden. Vooral het stuk vanaf 1:10 is bijna het nieuwe Final Fantasy thema geworden.

  Toch moet al het bovenstaande beslist onderdoen voor de muziek van Pokémon. De jaren ’90 stonden wereldwijd in het teken van de felgekleurde beestjes en iedereen, zelfs niet-gamers, kenden het themanummer.

 3.   
  Caroldus_Maximus's avatar

  Corridors of Time van de OST van Chrono Trigger. En natuurlijk het orkestrale One Winged Angel van de OST van Final Fantasy VII! 🙂
  Nog eentje dan: Brinstar Red Soil Swampy Area van Super Metroid. De geweldige creepy soundtrack gaf zoveel sfeer aan een van de titels uit de beginperiode van de succesvolle 16 bit-machine van Nintendo.

 4.   
  WesterW's avatar

  Caroldus_Maximus schreef, "[…]"

  Oh! Ja! De muziek van Super Metroid is echt zeker belangrijk geweest, vooral als je ook ziet dat alle composities uit dit deel worden hergebruikt in alle volgende delen.

  Chrono Trigger is echter gewoon een enorm sterke RPG, maar de muziek heeft niet bijzonder veel impact gehad (buiten het feit dat deze gewoonweg erg indrukwekkend is).

 5.   
  Hitman047's avatar

  Mooi, Super Mario World, Super Metroid, en Zelda zijn al genoemd. Dan hoef ik het zelf niet te doen. 😉

  Welke verder zeker niet mogen missen zijn: De Terran Theme van Starcraft en de soundtracks van Half-Life en Total Annihilation.

  En dan als laatste, wat mij betreft nu al de winnaar: De wereldberoemde Hell March uit Red Alert. 8)

 6.   
  nuclearnemo's avatar

  ”Hitman047″ schreef, "Mooi, Super Mario World, Super Metroid, en Zelda zijn al genoemd. Dan hoef ik het zelf niet te doen. 😉
  Welke verder zeker niet mogen missen zijn: De Terran Theme van Starcraft en de soundtracks van Half-Life en Total Annihilation.
  En dan als laatste, wat mij betreft nu al de winnaar: De wereldberoemde Hell March uit Red Alert. 8) "

  Hell march is waarschijnlijk ook mijn favoriet.
  In mijn ogen mag dit nummer van de Lemmings ook niet ontbreken.
  Of natuurlijk de Theme van Worms.
  Of de Theme van Age of Empires 1.

 7.   
  Remco_MUFC's avatar

  Daar mag de klassieker Pokemon Blauw/Rood niet aan ontbreken natuurlijk. 🙂

 8.   
  -050- Critical's avatar

  ja niet echt een gamemuziekje, maar voor mij onmisbaar met de 90 verbonden: song 2 van Blur als intro van fifa 98

 9.   
  Caroldus_Maximus's avatar

  Wesz schreef, "

  ”Caroldus_Maximus” schreef, "[…]"

  Chrono Trigger is echter gewoon een enorm sterke RPG, maar de muziek heeft niet bijzonder veel impact gehad (buiten het feit dat deze gewoonweg erg indrukwekkend is)."

  We zijn het vaak met elkaar eens, maar hier moet ik toch even met je in discussie gaan 😉 Naar mijn idee ging het niet om de impact die de betreffende muziek heeft gehad, maar om het aanprijzen van je favoriete soundtrack 🙂 Overigens hebben de soundtracks van zowel Trigger als Chross geweldige kritieken gehad en zijn diverse malen door orkesten uitgevoerd. Chrono Cross had ik graag genoemd, maar de Amerikaanse versie verscheen pas in 2000.
  Maar goed, ik als fan van de Chrono-saga zal deze soundtracks, die op mij persoonlijk een enorme impact hebben gehad, met man en macht verdedigen! 😉

 10.   
  WesterW's avatar

  Caroldus_Maximus schreef, "[…]"

  Tja, het gaat om de meest iconische muziek van de jaren ’90 en dat kun je natuurlijk op verschillende manieren interpreteren 😉

  Goede kritieken zeggen echter weinig over impact. Binnen het genre was het simpelweg erg goed, maar niet per se vooruitstrevend. Maarre, dat de soundtracks van de twee games awesome zijn, daar kan ik je alleen maar beamen. Hell, ik heb hier zelfs cd’s liggen met door orkesten opgevoerde Chrono Trigger-muziek!

 11.   
  toqeer's avatar

  final fantasy natuurlijk had ook wel mooie muziek 😛

 12.   
  firehopper211's avatar

  Ik kan gewoon niet kiezen, dus bij twijfel meerdere suggesties waarvan die bij één van de andere mensen als stem mag bijgeteld worden als die hetzelfde heeft.

  Secret of Mana – Into the Thick of It.
  Diddy Kong Racing – Theme.
  Diddy Kong Racing – Hot Top Volcano.
  Banjo-Kazooie – Theme.
  Banjo-Tooie – Witchey World.
  Banjo-Tooie – Grunty Industries (Inside)
  Zelda: A Link to the Past – Dark World.
  Zelda: Ocarina of Time – Gerudo Valley.
  😉

 13.   
  Sub-Zeuro's avatar

  De songs van Marioworld, Sonic en Mortal Kombat schieten mij als eerste binnen als ik aan gamemuziek van de jaren ’90 moet denken en ook de futuristische Starwing-snes muziek en ook de epische songs uit WWF Super Wrestlemania-snes. 🙂