”Pokémon zou Pokémon niet meer zijn als het in 3D was.”

Pokémon is al sinds zijn introductie op de Game Boy 2D. Dat is nooit anders geweest en zal ook niet anders worden, als het aan de producer ligt. Zijn reden: dan zou Pokémon niet meer zijn zoals Pokémon hoort te zijn.

En dat terwijl duizenden Pokémon-fans al jaren erg graag een 3D Pokémon zouden willen zien. Precies hetzelfde als de Game Boy- en Nintendo DS-spellen, maar dan in het groot en in echt 3D. Dezelfde speelwijze, hetzelfde universum, maar dan vele malen mooier dus. Volgens de producer, Junichi Masuda, zit dat er niet in. Hij legt uit:

For the Pokémon characters, one of the reasons we use sprites, at least currently, is because we like to have more of a comical kind of look, like an animation. This kind of visual style is what we want to do for the Pokémon games. If we were able to take that style we have now and have it translate into 3D with no problems; that is definitely something we would be into.
Vervolgens vertelt hij dat het gevoel en controle over het karakter erg belangrijk is. Dat zou volgens hem wel eens heel anders kunnen worden wanneer Pokémon plots 3D gaat.
It’s not just about the visual appearance either. The feeling and the control of the character is also very important to us. There is definitely a certain feeling you have when you control these 2D characters. It may be different if we switched over to 3D.
Op de vraag waarom het nieuwe Pokémon Black & White 2 niet op de Nintendo 3DS, maar op de originele Nintendo DS verschijnen, vertelde hij het volgende:
We really wanted to make sure that players of the original game would be able to play the sequels. Maybe not all of them have a Nintendo 3DS, but they definitely had a Nintendo DS if they played the original games.
Masuda wil dus dat de spelers van het eerste deel ook het tweede deel kunnen spelen. De rest van het interview lezen? Kijk dan even hier.

Voor Pokémon-fans zijn het mooie dagen. Gisteren werd de nieuwe Pokémon: Mystery Dungeon, die wel voor de Nintendo 3DS uitkomt, al bekendgemaakt. De nieuwe delen van Black en White voor de Nintendo DS, maar ook te spelen op de Nintendo 3DS, moeten op 12 oktober gaan verschijnen.

  1.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Pika??

  2.   
    Verbeemen's avatar

    Ach ja,
    kzou wel vetjes gevonden hebben als er zo’n GTA wereld was :p

  3.   
    Gunrunner120's avatar

    Dinorider schreef, "Pika??"

    chu 😛

  4.   
    BartjeZ's avatar

    boeit niks 3d
    pokemon ds spellen zoals diamond white blijven leuk ook al is het 0d 😀

  5.   
    toqeer's avatar

    lekker boeiend bw1 vond ik all zo mooi en bw2 is nog mooier
    meer kleur enz op ds 😛

  6.   
    Rijstekorrel's avatar

    toqeer schreef, "lekker boeiend bw1 vond ik all zo mooi en bw2 is nog mooier
    meer kleur enz op ds 😛 "

    Idd ik vond het zo ook al mooi hoeft nier perse in 3D

  7.   
    soldierarjan's avatar

    Pokemon blijft leuk zoals het is maar op de wii u zou in 3d pokemon wel leuk zijn.

  8.   
    firehopper211's avatar

    We hebben al eens in het verleden 2 3D Pokémon avonturen games op de Gamecube gehad, maar dat had net een iets totaal andere twist, Je had namelijk geen open wereld maar stukjes stad en gebieden en niet precé het vang ze allemaal systeem.

  9.   
    Daan's avatar

    Pokémon XD! Heb ik best vaak gespeeld op de Gamecube. Zeker een leuk spel.

    Ik snap de producer wel dat die het liefst Pokémon in 2D houdt echter moet die ook aan zijn fans denken. Als de helft wilt dat Pokémon in 3D uitkomt dan valt er best geld aan te verdienen lijkt me.

  10.   
    Flapjack's avatar

    en toch blijft emerald voor gba het beste

  11.   
    fdennis's avatar

    Pokemon is allang niet meer wat het wass. Samurai’s met pokemon dat is soms wel pokemon? Of die ranger games die de naam pokemon niet eens mogen hebben? Sorry hoor maar vind dit toch zon onzin. Ze hadden de game tenminste na die jaren toch eens mogen vernieuwen.

  12.   
    ronineter's avatar

    Flapjack schreef, "en toch blijft emerald voor gba het beste"

    Indeed

  13.   
    RenevdGijp's avatar

    En toch wil ik een 3D volwaardige console versie, och wat zou dat vet zijn. Uren vroeger achter Pokemon gezeten, en een 3D avontuur zou echt top zijn!

  14.   
    SonyBoy's avatar

    In andere woorden: Het is moeilijker om een 3D pokemon game te maken en dit verkoopt ook erg goed.

  15.   
    pindanootje91's avatar

    POkemon stadium??