Geheugen Wii U is uit te breiden

Toen Nintendo gisteren de twee Wii U-bundels onthulde, viel op dat de console weinig ingebouwd geheugen huisvest. Voor 300 dollar krijg je 8GB geheugen en voor 32GB moet je nog eens 50 dollar extra betalen. Dit staat in schril contrast met de 250GB en 320GB die respectievelijk de Xbox 360 en PlayStation 3 huisvesten.

Reggie Fils-Aime, baas van Nintendo Amerika, heeft in een interview laten weten dat het geheugen van de Wii U wel uitbreidbaar is. Net als in het geval van de PlayStation 3, kun je via USB een externe harde schijf aansluiten. Fils-Aime vertelt:

You can plug in a full-on three terabyte hard drive if you want. I’ll love you as a digital consumer.
Fils-Aime verklaarde tevens waarom Nintendo ervoor heeft gekozen standaard zo weinig gigabytes in te bouwen. Volgens hem wordt de prijs van geheugen steeds lager en daarom willen ze consumenten zelf laten kiezen wanneer en tegen welke prijs ze het geheugen van hun apparaat uitbreiden:
The reason we did it that way is that the cost of that type of storage memory is plummeting. What we didn’t want to do is tie a profit model to something that’s gonna rapidly decline over time. We’ll let the consumer buy as much as they want, as cheaply as they want.
De Wii U verschijnt 30 november in Europa.

  1.   
    EggieGame's avatar

    Waarschijnlijk is dat DDR gehuigen, dan gaat dat wel makkelijk

  2.   
    Supermanneke's avatar

    EggieGame schreef, "Waarschijnlijk is dat DDR gehuigen, dan gaat dat wel makkelijk"

    Die 8GB misschien, maar dat lijkt me sterk voor 300 euro. En dan maar 50 euro extra voor 32gb is wel weinig…

  3.   
    Sympharion's avatar

    Mejunior schreef, "

    ”EggieGame” schreef, "Waarschijnlijk is dat DDR gehuigen, dan gaat dat wel makkelijk"

    Die 8GB misschien, maar dat lijkt me sterk voor 300 euro. En dan maar 50 euro extra voor 32gb is wel weinig…"

    Voor die 50 euro extra krijg je naast meer opslagcapaciteit ook nog een spel erbij die normaal 50-60 euro kost. Goede deal dus. ๐Ÿ˜‰

  4.   
    Hitman047's avatar

    Sympharion schreef, "

    ”Mejunior” schreef, "[quote=”EggieGame”].."

    Die 8GB misschien, maar dat lijkt me sterk voor 300 euro. En dan maar 50 euro extra voor 32gb is wel weinig…"

    Voor die 50 euro extra krijg je naast meer opslagcapaciteit ook nog een spel erbij die normaal 50-60 euro kost. Goede deal dus. ๐Ÿ˜‰ [/quote]
    Plus een adapter, docking station, console standaard en 2 jaar lang een Nintendo Network Premium abonnement, met 10% korting op je digitale aankopen.

    Eigenlijk hadden ze dat extra geheugen er niet eens bij hoeven doen. Zonder is het ook al ruimschoots het extra geld waard. ๐Ÿ˜‰

  5.   
    soldierarjan's avatar

    Ik vind het wel een apart idee om op de wii u een aparte harde schijf aan te sluiten heb je weer een extra apparaat erbij liggen.
    Vind het beter dat je gewoon net als bij ps3 de hardeschijf binnen in kan vervangen heb ik zelf ook gedaan stelt niks voor , hadden ze bij wii u ook moeten doen in mijn ogen.

  6.   
    fdennis's avatar

    Hitman047″]

    ”Sympharion schreef, "[quote=”Mejunior” schreef, ".."

    Voor die 50 euro extra krijg je naast meer opslagcapaciteit ook nog een spel erbij die normaal 50-60 euro kost. Goede deal dus. ๐Ÿ˜‰ "

    Plus een adapter, docking station, console standaard en 2 jaar lang een Nintendo Network Premium abonnement, met 10% korting op je digitale aankopen.
    Eigenlijk hadden ze dat extra geheugen er niet eens bij hoeven doen. Zonder is het ook al ruimschoots het extra geld waard. ๐Ÿ˜‰ [/quote]

    Ik vind dat de WiiU standaard minimaal 100gb moet bevatten. Ik zit nu al zeer crap met mijn 120gb (ps3) ivm muziek en gratis games op plus. Laat staan 32gb. Dit is gewoon een manier om de boel uit temelken. Want volgend jaar is er weer een nieuwere editie met veel meer gb. Dat doet Nintendo altijd. Net zoals de 3ds. Je koopt er 1 voor 250 euro. Vervolgens prijst ie 100 euro af. En even later komen ze met 3ds XL aan die 170 kost. Sorry maar dan voel ik me keihard genaaid.

  7.   
    ronineter's avatar

    Ach man ik had er toch wel extra geheugen in gedouwd als ik hem gekocht had als dat niet kon, ik ben daar tog eigenwijs genoeg voor, trust me i am an engineer

  8.   
    Jelkey's avatar

    stelletje whiners, lkkr belangrijk

    op deze manier koopt niemand iets dat hij misschien toch nooit gebruikt

  9.   
    SuperDre's avatar

    Het gaat hier om ‘extern’ geheugen ofwel HDD/SSD ‘geheugen’, niet om het interne DDR geheugen, dat is 2GB en kan niet worden uitgebreid.. ofwel het gaat om ‘opslag’ geheugen niet ‘werk’ geheugen…

  10.   
    Superwasbeer's avatar

    Goed gedaan van Nintendo