Enkele officiële hardware specificaties van de Wii U bekendgemaakt

Gisteren lekten de hardware specificaties van de Wii U al uit op het internet door middel van een gerucht en geloven deden we nog niet bepaald. Vandaag is het echter Nintendo zelf die voor het eerst bekend maakt wat er zoal aan krachtpatserij verstopt zit in het familievriendelijke uiterlijk van de Wii U.

Zoals al bekend is, bestaat het aanbod aan Wii U consoles uit twee verschillende soorten. Een zogenaamd basis- en premiummodel Wii U. Het basismodel is wit en beschikt over een flash geheugen van 8 gigabyte, terwijl de zwarte premium Wii U het doet met een ruime 32 gigabyte aan flash geheugen. Beide bundels beschikken over één Game Pad controller, bijbehorende stylus, standaard AC adapter en een HDMI aansluiting voor gamen op de high definition resolutie van 1080p. Het premiummodel is bovendien uitgerust met een Game Pad dock om de controller in op te laden en een speciaal standaard voor de Wii U zelf.

Nintendo President Satoru Iwata liet weten dat de Wii U een systeemgeheugen heeft van 1GB en evenals beschikt over 1GB aan gamegeheugen, wat komt op een totaal van 2GB tegenover de 512MB van de PlayStation 3 en Xbox 360. Wii U games worden op 25GB grote schijfjes gezet, waardoor het onwaarschijnlijk is dat een spel ook vereist dat het geïnstalleerd wordt op het geheugen van de Wii U zelf.

Volgens Iwata is de Wii U ruim twintig keer sneller dan de originele Wii, die inmiddels alweer zes jaar oud is. De Wii U gebruikt tevens 75 watt aan vermogen en opereert in een energiebesparende modus op 45 watt. De grootte van de Wii U bedraagt 46 mm x 172 mm x 268.5 mm als het apparaat horizontaal geplaatst is. Verdere specificaties zoals de geïmplementeerde videokaart en de processor waarop het apparaat draait, volgen wellicht nog.

  1.   
    firehopper211's avatar

    Dat het maar 32 GB is valt me zeer zwaar tegen, maar het is het is beste wat ik kan krijgen, t’s misschien dan weer wel handig om het zelf uit te breiden met USB’S en draagbare harde schijven.

  2.   
    Sympharion's avatar

    Day-1 Premium of ZombiU editie! 😀

  3.   
    Fawaka-W's avatar

    Intern geheugen is erg belangrijk! 4x zoveel als de ps3 en xbox360! mischien is de WiiU dan toch niet zo zwak als men voordeed. zeker in combinatie met een sterke 3d kaart hebben ze een prachtig apparaat.

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    Fawaka-W schreef, "Intern geheugen is erg belangrijk! 4x zoveel als de ps3 en xbox360! mischien is de WiiU dan toch niet zo zwak als men voordeed. zeker in combinatie met een sterke 3d kaart hebben ze een prachtig apparaat."

    Het is ook niet zo moeilijk om hem sterker te maken aangezien de ps3 en 360 ook al weer best wat jazr oud zijn.
    De wii u is helemaal niet krachtig.

  5.   
    Fawaka-W's avatar

    Carlos0_0″][quote=”Fawaka-W schreef, "Intern geheugen is erg belangrijk! 4x zoveel als de ps3 en xbox360! mischien is de WiiU dan toch niet zo zwak als men voordeed. zeker in combinatie met een sterke 3d kaart hebben ze een prachtig apparaat."

    Het is ook niet zo moeilijk om hem sterker te maken aangezien de ps3 en 360 ook al weer best wat jazr oud zijn.
    De wii u is helemaal niet krachtig.[/quote]

    Wel als je het vergelijkt met de geruchten. dat de WiiU mischien net ze zo sterk als de ps3 zou zijn. dan is dit voor mij toch een aangename verassing.

  6.   
    soldierarjan's avatar

    ”firehopper211″ schreef, "Dat het maar 32 GB is valt me zeer zwaar tegen, maar het is het is beste wat ik kan krijgen, t’s misschien dan weer wel handig om het zelf uit te breiden met USB’S en draagbare harde schijven.
    "

    Ja ik vind 32 Gb ook erg weinig dacht dat ze met wii u juist ook op online wil de richten.
    Ik heb paar maanden geleden me ps3 harde schijf van 250 na 500 Gb veranderd omdat vol is hoe snel is dat bij wii u wel niet.
    Heb zelf om me vita me geheugenkaart van 16 Gb soms al te weinig ruimte.