Nintendo TVii onthuld

Tijdens Nintendo Direct in Japan is zojuist een nieuwe dienst genaamd Nintendo TVii onthuld. Hiermee kun je verschillende films, TV-series en sportwedstrijden bekijken op je Wii U. Gebruikers kunnen door verschillende Mii’s van hun vrienden scrollen, die allemaal hun eigen favoriete series en films hebben. Op die manier kun je nieuwe content ontdekken.

De GamePad belooft een grote rol te gaan spelen bij TVii. Zo kun je op het tweede scherm van dit apparaat eenvoudig door shows scrollen, om vervolgens simpelweg aan te tikken welke je wilt zien. Ook bevat het scherm op de GamePad knoppen waarmee je de uitzending kunt pauzeren, stoppen of zelfs kunt opnemen! Daarnaast dient het scherm als sociale hub: dankzij de Facebook-integratie vertelt het je onder andere welke series je vrienden leuk vinden en het is zelfs mogelijk om tijdens het kijken tweets te plaatsen middels de controller. Tot slot is het mogelijk om op je GamePad trailers en reviews te bekijken, evenals de Wikipedia- en IMDB-pagina’s van de films en series.

Volgens Nintendo Amerika-president Reggie Fils-Aime liep Nintendo al geruimte tijd met dit idee en met de technologie van de Wii U was de tijd eindelijk rijp om het te introduceren. Dankzij de samenwerking met YouTube, Hulu, Netflix en Amazon belooft TVii een uitgebreid assortiment te gaan bieden, maar helaas is nog niet bekend of de service ook naar Europa komt. In Amerika wordt TVii gratis bij iedere Wii U geleverd.

  1.   
    Sympharion's avatar

    Hopelijk komt dit ook naar Europa.

  2.   
    Fawaka-W's avatar

    Tv programmas en een paar super series en het kan super uitpakken.

    wat dacht je van die nintendo tekenfilms van vroegah! (mario zelda paperboy enz) alleen daarvoor zou k al een WIIU halen dan haha

  3.   
    soldierarjan's avatar

    Dit kan een hele leuke toevoeging zijn alleen in europa en in nederland valt het vaak tegen met ondersteunig wegens rechten.

  4.   
    WarfailZ's avatar

    Komt wrs toch niet naar europa.

  5.   
    LHH's avatar

    Filmpje ervan gezien, als dit in Nederland net zo goed zou kunnen werken als in armerika dan zou het wel een hele toffe feature zijn