DRM is nu officieel geschrapt door Ubisoft

DRM, menig PC-gamer heeft er een grote hekel aan gekregen. Het is het systeem waarbij je PC altijd verbonden moet zijn met het internet, als je een game aan het spelen bent en dit om illegale downloads te voorkomen. Ubisoft heeft het systeem in het verleden fanatiek gebruikt, maar is er nu sinds een aantal maanden vanaf gestapt. Nu is dat ook officieel geworden met een statement van Stephanie Perlotti van Ubisoft:

We have listened to feedback, and since June last year our policy for all of PC games is that we only require a one-time online activation when you first install the game, and from then you are free to play the game offline.

Whenever you want to reach any online service, multiplayer, you will have to be connected, and obviously for online games you will also need to be online to play. But if you want to enjoy Assassin’s Creed III single player, you will be able to do that without being connected. And you will be able to activate the game on as many machines as you want.

Het is natuurlijk logisch dat een multiplayer-gedeelte van een game een verbinding met internet nodig heeft, maar nu is het dus officieel mogelijk om de singleplayer van elke PC-game van Ubisoft offline te spelen. Goed nieuws voor de gamer!

 1.   
  Daan's avatar

  Ben ik wel blij mee. Ben sowieso niet erg blij bij bepaalde games dat je altijd online moet zijn. Zoals bij Diablo 3. Daar merkte je de eerste 4 – 8 weken welke grote nadelen dat heeft.

 2.   
  Hitman047's avatar

  Dat is heel goed nieuws. Misschien dat Ubisoft eindelijk weer eens naar ons PC-gamers begint te luisteren. Ik denk dat we dat, als momenteel sterk groeiende markt, wel weer eens verdienen.

  Het afschaffen van DRM was een goede eerste stap, maar het kan nog veel beter. Dus Ubi, bij deze mijn (ons) lijstje:

   - Geen slechte ports meer, maar weer gewoon ouderwets, apart ontwikkelde PC versies van hoge kwaliteit.

   – Doe eens wat aan die beroerde matchmaking in al jullie PC-games.

   – En PC-games tegelijk met hun consolebroertjes lanceren zou ook niet verkeerd zijn.

  Misschien dat jullie dan, na jarenlange afwezigheid, eindelijk weer eens terug te vinden zijn op mijn persoonlijke lijst van favoriete ontwikkelaars/uitgevers. De kwaliteiten hebben jullie nog altijd in huis, nu de uitwerking nog. ๐Ÿ˜‰

 3.   
  MitchieB's avatar

  goed bezig ubi ik heb hun games links laten liggen vanwege de vreselijke beveiliging maar nu ze hem hebben geschrapt koop ik zeker assassins creed 3 op de pc inplaats van de console verise ๐Ÿ™‚

 4.   
  Cyart's avatar

  eindelijk, en hopelijk ook een hint naar andere developers ๐Ÿ˜€

 5.   
  ms13694's avatar

  Cyart schreef, "eindelijk, en hopelijk ook een hint naar andere developers ๐Ÿ˜€ "

  Geen enkele andere dev had zo’n extreem DRM beleid als Ubisoft

 6.   
  sthij's avatar

  Nou dit is goed nieuws ik zat er zeker aan te denken om ubisoft games op de pc te kopen maar door drm kocht ik ze meestal op me 360

 7.   
  Moon-Hero's avatar

  Hehe eindelijk.

 8.   
  Moon-Hero's avatar

  Hehe eindelijk.

 9.   
  Fox's avatar

  PC-Daan schreef, "Ben ik wel blij mee. Ben sowieso niet erg blij bij bepaalde games dat je altijd online moet zijn. Zoals bij Diablo 3. Daar merkte je de eerste 4 – 8 weken welke grote nadelen dat heeft."

  Bij diablo 3 was het van af het begin al bekend dat er een auction house zou komen. En als je naar diablo 2 gaat kijken en hoe erg er “gehackt” werd met weapons, dan begrijp je het wel waarom er DRM op diablo 3 zit.

  Maarja , het is goed dat DRM weg gaat. Want er waren genoeg voorbeelden dat dit het spel verhinderde en niet alleen maar in gameplay maar ook soms graphics glitches.

 10.   
  SN0WIE's avatar

  Godzijdank zijn we daar vanaf. Altijd als het internet even uit was om wat voor reden dan ook, waren de games van Ubisoft nooit te spelen!

 11.   
  Sem_The_Man's avatar

  Mooi zo! ๐Ÿ˜†