EA Maxis: Markt voor PC-games springlevend

De PC-markt is niet dood, maar springlevend, aldus Kip Katsarelis, producent van de nieuwe SimCity bij ontwikkelaar EA Maxis. In een interview met Gamesindustry geeft Katsarelis aan waarom hij immer overtuigd is van de potentie van games voor de PC. Bovendien gaat hij in op de mogelijkheden voor SimCity.

Volgens Katsarelis is de markt voor PC-games verre van levenloos te noemen, sterker nog, de markt is springlevend:

We’re still seeing the PC market is not dead, it’s very much alive. Blizzard’s shown quite a bit of succes with their recent Diablo launch, The Sims is highly successful, so there’s a market there, we’ve got an audience there that wants games on that platform, and we are still a PC house and will continue to be so.
Deze uitspraak geeft ook aan waarom de nieuwe SimCity in eerste instantie gewoon weer ontwikkeld wordt voor de PC. Katsarelis sluit echter niet uit dat er ook versies van de game voor andere systemen zullen gaan verschijnen:
I can see us on many platforms, there’s definitely an appetite for SimCity, it’s one of those games that everybody can relate to, they all live somewhere.
Er werd al geëxperimenteerd met SimCity Social en SimCity Deluxe voor de iPhone, games die bewijzen dat het concept van SimCity op meerdere systemen toepasbaar is. Maar het zijn niet alleen de systemen die sinds de laatste echte SimCity-game uit 2003 zijn veranderd, er is ook een nieuwe generatie gamers die misschien nog helemaal niet bekend is met de ware potentie van de robuuste stedenbouwer:
Not only has gaming changed, there is that whole generation who may be aware of SimCity, and maybe they’ve played the iPhone version of it, but they haven’t really experienced that true experience on the PC. So we came out with SimCity Social, there’s CityVille too, there’s a whole new generation of city planners that would probably love to play our game.
Hoewel Katsarelis niet veel loslaat over de toekomst, geeft hij wel aan dat de Glassbox Engine waar de nieuwe SimCity op gaat draaien een investering voor de toekomst is. Dit betekent dat we ook na het verschijnen van SimCity waarschijnlijk nog veel van EA Maxis zullen gaan vernemen. SimCity wordt in het eerste kwartaal van 2013 verwacht.

  1.   
    SN0WIE's avatar

    Alleen erg jammer dat toch nog veel pc gamers hun games alleen maar downloaden.
    Maar het is inderdaad zo dat de pc nu springlevend is.

    Vooral nu kickstarters groot is geworden en daar veel indie projecten ondersteund worden. Daarnaast heb je zoals al gezegd was ook een paar grotere titels zoals Diablo III.

  2.   
    firehopper211's avatar

    Een PC heeft ook veel meer rekenkracht, wat er dan (denk ik) van uit gaat dat je je creaties zo groot mogelijk kan uitbreiden als jij maar wilt, daarnaast voegen mods altijd leuke dingen toe en een game als SimCity is dan ook het beste te besturen met muis en toetsenbord zodat je dan ook met bepaalde toetsen overal snel bij kan.

  3.   
    ReinsNL's avatar

    Tegenwoordig wordt er meer illegaal gedownload voor de Xbox360 dan voor de pc.
    😉

  4.   
    DeAdSeYe's avatar

    ReinsNL schreef, "Tegenwoordig wordt er meer illegaal gedownload voor de Xbox360 dan voor de pc.
    😉 "

    Er wordt ook genoeg voor de console illigaal gedownload, maar meer als de PC? Dat geloof ik nog niet helemaal zo!

  5.   
    Fox's avatar

    DeAdSeYe schreef, "

    ”ReinsNL” schreef, "Tegenwoordig wordt er meer illegaal gedownload voor de Xbox360 dan voor de pc.
    😉 "

    Er wordt ook genoeg voor de console illigaal gedownload, maar meer als de PC? Dat geloof ik nog niet helemaal zo! "

    Qua games liggen consoles wel voorop. Maar voor andere dingen zo als software/muziek/films ligt de pc natuurlijk voor. Dat komt voor denk ik door de prijsen van sommige programmas. Want voor MS Word ben je al snel 150+ kwijt voor 3 keys. En vooral doordat als jij je hardware update gelijk weer een key kwijt raakt snap ik het ook wel.
    ontopic:
    Ik zou liever willen zien dat alle ontwikkelaars dit door krijgen…

  6.   
    DeAdSeYe's avatar

    Heb je ook even gezocht waarom Office pakket zo duur is? 150+ is ook erg overdreven, wij bieden Studenten en Thuisgebruikers voor €119,- aan met 3 licencties.

    Wat denk jij hoeveel een bedrijf moet investeren om software te ontwikkelen, vooral Office? Dat kost tegenwoordig meer als een auto produceren in een fabriek. Mensen denken hierbij te simpel na en hebben totaal geen benul hoe het in elkaar zit.

    Tuurlijk is €119,- een rip uit ons lijf, maar als ik kijk na alle mogelijkheden en hoe uitgebreid software kan zijn.

    Daarnaast hebben de meeste scholen of bedrijven ook speciale afspraken met Microsoft en kun je algouw goedkoop software krijgen.