Resident Evil 6 krijgt eigen community-website

Capcom heeft tijdens zijn pre-Gamescom persconferentie bekendgemaakt dat Resident Evil 6 een eigen community-website krijgt. Resident Evil.net houdt de vorderingen van de speler in detail bij en geeft daarnaast, om dat competitieve element aan te wakkeren, een mooi overzicht van de statistieken van zijn (of haar) vrienden.

Resident Evil.net zal onder meer statistieken bieden van wapengebruik, het aantal gedode vijanden, de voortgang van vrienden, topscores van Mercenaries en real-time voortgang in de game terwijl je speelt. Daarnaast is het ook mogelijk om als community de krachten te bundelen om nieuwe in-game content los te peuteren. Een gezamenlijk doel is bijvoorbeeld het doden van 10.000 zombies in één weekend. Resident Evil.net herbergt ook allerlei extra’s die door middel van RE Points gekocht kunnen worden. Deze punten kunnen worden verdiend door de game te spelen. Ten slotte worden alle mission files en story points die je tijdens het spelen tegenkomt op Resident Evil.net geregistreerd, zodat je ze later nog eens na kunt lezen.

Resident Evil.net is een gratis dienst die zal lopen via de PC. Hoewel ervan uit kan worden gegaan dat er ook een app zal verschijnen, is dit nog niet bevestigd. Resident Evil.net zal gelijktijdig met Resident Evil 6 gelanceerd worden.

  1.   
    gatemaster64's avatar

    leuk! 😀

  2.   
    Remco_MUFC's avatar

    Dat is goed, ik hou graag mijn statistieken bij. Vooral als ze succesvol zijn 😆