FIFA 13 krijgt geen vrouwelijke spelers

Veel mensen willen graag dat vrouwelijke spelers aan de FIFA-franchise worden toegevoegd. Hiervoor hebben al meer dan 3300 mensen een petitie getekend. Hierin staat dat het het het uitsluiten van vrouwelijke spelers er toe leidt dat dames zich minder kunnen identificeren in de game:

By offering just men’s teams as playable options on FIFA we’re not only denying these girls a chance to relate to the characters they play on a videogame, but we’re also wasting a great opportunity to encourage those same girls to be who they are, develop their passion, motivation and promote a healthy image and relation between women and sports.
De executive producer van FIFA, David Rutter, geeft aan dat EA heel veel suggesties binnenkrijgt en dat er voor het toevoegen van vrouwelijke spelers nog geen plannen zijn:
We get literally thousands upon thousands of suggestions from our fans for new features and we have to evaluate those suggestions, such as the inclusion of female players in the game, against our resources, priorities and overall fan feedback. At present, we don’t have plans to include female players in the game.
Wat vind jij, zou het mogelijk moeten zijn om ook met dames te voetballen?

  1.   
    evita's avatar

    Ik zie er weinig nut in. Vrouwenvoetbal is simpelweg peanuts vergeleken met de competitie voor mannen. Buiten een nieuwe skin verandert het trouwens toch niets aan het spelletje? Als ik in de meeste games de kans krijg een vrouwelijke avatar te gebruiken, dan doe ik dat heus wel, maar in een zo door mannen gedomineerde sport als voetbal lijkt het de moeite niet waard. Dan heb ik nog veel liever dat ze terug de zaalvoetbalmode er terug instoppen.

  2.   
    yostiemontana's avatar

    Waarschijnlijk doen ze het alleen om te voorkomen dat er een mod komt waardoor de vrouwelijke spelers geen kleren aan hebben 8)

  3.   
    jamrex007's avatar

    Ze kunnen voor de echte fans die daar van houden DLC uitbrengen om met vrouwelijke spelers te voetballen.

  4.   
    tijn80's avatar

    evita schreef, "Ik zie er weinig nut in. Vrouwenvoetbal is simpelweg peanuts vergeleken met de competitie voor mannen. Buiten een nieuwe skin verandert het trouwens toch niets aan het spelletje? Als ik in de meeste games de kans krijg een vrouwelijke avatar te gebruiken, dan doe ik dat heus wel, maar in een zo door mannen gedomineerde sport als voetbal lijkt het de moeite niet waard. Dan heb ik nog veel liever dat ze terug de zaalvoetbalmode er terug instoppen."

    We hebben het hier over een game, geen echt spel… Ze kunnen bij wijze van spreken Princess peach Ronaldo laten afdrogen, als ze haar zo programmeren.

  5.   
    -B9D7L-'s avatar

    Hahaha de Messi van de vrouwen zou dan algemeen 60 zijn ofsow 😆

  6.   
    Deadstriker's avatar

    Een mooi idee voor een mod.

  7.   
    Gunrunner120's avatar

    lekkere vrouwe emancipatie

  8.   
    Remco_MUFC's avatar

    Moet niet gekker worden he 😉

  9.   
    BartjeZ's avatar

    voordat ze aan vrouwenvoetbal doen moeten ze eerst maar in nederland tot en met de topklasse maken

  10.   
    Fox's avatar

    Bij de olympice spelen was het vrouwen voetbal best wel grappig om naar te kijken. Niet omdat het goed was.. maar gewoon dat het ” met ze alle op de bal” was bij de meeste landen.