De grote GamersNET Gamescom 2012 FAQ

Welkom bij de Grote GamersNET Gamescom 2012 FAQ! In deze FAQ (frequently asked questions) vind je veel informatie om je alvast voor te bereiden op de Gamescom van dit jaar.

Wat is de Gamescom?
De Gamescom is een de grootste publieke gamesbeurs van de wereld. Waar de E3 vooral om de media en het bedrijfsleven draait, daar is de Gamescom ook voor alle liefhebbers toegankelijk. Vorig jaar trok deze beurs al ruim 275 duizend bezoekers in slechts vier dagen tijd. Dit is dus de beurs waar je als ‘gewone’ gamer zeker eens bij moet zijn. Er zijn enorme booths en allerlei grote games, booth babes, aankomende toppers, onverwacht leuke titels en dit jaar is er voor het eerst een heus cosplay village, waar mensen als hun favoriete gamekarakter kunnen pronken.

Wanneer is dit jaar de Gamescom?
In 2012 is de Gamescom van 15 tot en met 19 augustus. Eigenlijk zelfs al een dag eerder, want op dinsdag 14 augustus hebben Sony en Electronic Arts persconferenties die het startschot geven voor de beurs. Woensdag 15 augustus is een dag die exclusief voor de pers is, dus het grote publiek kan van 16 tot en met 19 augustus de beurs bezoeken.

Waar vindt de Gamescom 2012 plaats?
Net als vorig jaar is de Gamescom in de Koelnmesse in Keulen, Duitsland. Een enorm complex, waarbij meerdere grote hallen helemaal zijn volgebouwd met alles over games, van de grootste AAA-titels tot kleine ontwikkelaars en producenten van hardware en accessoires.

Wie zijn er op de Gamescom dit jaar aanwezig?
Natuurlijk wij van GamersNET! Peter, Richard, Tom, Daniël, Leon en Wester gaan de volledige beurs beleven, verkennen, verslaan en onveilig maken. Wat betreft de uitgevers is het dit jaar wel iets rustiger. THQ, SEGA, Microsoft en Nintendo zijn, in tegenstelling tot vorig jaar, dit jaar niet aanwezig. Erg jammer natuurlijk, maar alle andere uitgevers zijn aanwezig en ook heel veel kleine teams en fanatieke modders.

Wanneer zijn er grote persconferenties?
Op dinsdag 14 augustus hebben Electronic Arts en Sony een persconferentie.

– vanaf 16:00 uur geeft Electronic Arts een persconferentie. Verwacht Battlefield 3 DLC, FIFA 13, Dead Space 3, Crysis 3, Medal of Honor: Warfighter, Need for Speed: Most Wanted en meer. Deze persconferentie is live te volgen via GamersNET, waar je ook nog gezellig kunt chatten met medebezoekers.

– vanaf 19:00 uur is de persconferentie van Sony. Wat we precies te zien gaan krijgen is nog niet bekend, maar wellicht krijgen we wat meer te zien van The Last of Us en Beyond: Two Souls en een aantal Vita titels.

Welke games kunnen we verwachten tijdens de Gamescom 2012?
Makkelijk gezegd: alle aankomende titels van vrijwel alle grote uitgevers. Wil je weten of jouw favoriete uitgever aanwezig is? Check dan deze site.

Wat gaat GamersNET tijdens de Gamescom doen?
Heel veel! We zijn dit jaar met zes fanatieke crewleden aanwezig en we gaan volop video-items maken voor de meest hilarische, informatieve en spectaculaire GN ON TOURs. Verder zijn we ook van plan om regelmatig GN Radio op te nemen voor extra achtergronden, meningen, analyses en meer. En natuurlijk zal de redactie thuis jullie van alle laatste nieuwtjes voorzien en komen er zeer spoedig ontzettend veel (hands-on) previews en interviews aan, vers vanaf de beursvloer. Genoeg informatie dus om helemaal op de hoogte te blijven van jouw favoriete games!

En uiteraard kan je ook zelf weer actief worden door te Twitteren met hashtag #GNGC zodat jouw tweets in de timeline op de homepage van GamersNET komen te staan.

Kan ik ook naar de Gamescom?
Ja zeker! Het is een publieke beurs, dus als je wilt kan je er bij zijn. Keulen is niet zo heel ver over de Duitse grens en is zodoende voor de meeste Nederlanders en Belgen goed te doen qua afstand. Donderdag en vrijdag is de beurs open vanaf 10 uur in de ochtend tot 20:00 uur. Op zaterdag en zondag kan je al vanaf 9 uur ’s ochtends terecht en sluiten de deuren op zaterdag om 20:00 uur en zondag om 18:00 uur. Zoals je kunt zien heb je al voor slechts 10 euro een volledige dag toegang tot al dit moois.

Check GamersNET dus regelmatig de komende tijd om helemaal op de hoogte te blijven. En mocht je ook naar de beurs gaan, laat het ons dan zeker weten. Wie weet komen we elkaar dan wel tegen op de beursvloer en kan je schitteren in GN ON TOUR of GN RADIO.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren