GN Lunchtip: Speel Spelunky in je Browser

Zit je op school, op het werk, in de trein of op een andere plek en ben je lekker je bammetjes aan het eten? Een heerlijk moment van rust, maar ook een moment waarop je even kijkt wat er allemaal op internet gebeurt. Met de GN Lunchtip krijg je iedere werkdag een leuke tip over gaming- of geek-cultuur om je tijd mee te verdoen. Leuke filmpjes, boeiende artikelen, spannende plaatjes of gewoon totale onzin.

Kort geleden verscheen Spelunky, een 2D-platformer, op de Xbox Live Marketplace. In deze game kruip je in de huid van een avonturier, die op avontuur gaat in een serie ondergrondse tunnels. Deze tunnels zitten uiteraard vol gevaren, schatten, hindernissen en dames in nood, waardoor je als speler je zeker niet zult vervelen.

De oorspronkelijke versie van Spelunky is vanaf nu ook gratis speelbaar via je browser. De game was namelijk oorspronkelijk gemaakt met GameMaker, die HTML5 ondersteunt. De game is via de website van de ontwikkelaar te spelen in je browser. Als je meer wilt weten over hoe deze game is omgezet naar HTML5, dan is op de website van de ontwikkelaar daar ook een interessant blog over te vinden.

Heb jij ook een leuke of boeiende tip voor ons? Stuur dan een mailtje inclusief je GamersNET-gebruikersnaam naar [email protected]. Volg GamersNET en de GN Lunchtip ook op Twitter en Facebook, want ook daar kun je jouw tips voor ons achterlaten.

Lunchtip gemist? Check de vorige! Zombies in New York
Eet smakelijk!
  1.   
    Moon-Hero's avatar

    Awesome 😀

  2.   
    Houserz's avatar

    moeilijk