Verkoopcijfers Max Payne 3 en Spec Ops: The Line vallen tegen

Take-Two Interactive heeft een teleurstellend kwartaal achter de rug. Dat maakte het bedrijf zojuist bekend in een rapport. Dit komt met name doordat de verkoopcijfers van hun twee belangrijkste titels, Max Payne 3 en Spec Ops: The Line, lager zijn uitgevallen dan men aanvankelijk had verwacht.

Max Payne 3 ging reeds 3 miljoen keer over de toonbank. Dit is natuurlijk geen resultaat om je voor te schamen, desalniettemin had Take-Two van een Rockstar-titel meer verwacht.

Al met al is er het afgelopen kwartaal 226 miljoen dollar bijgeschreven op de bankrekening van het bedrijf, maar dit is aanzienlijk minder dan vorig jaar. Toen bedroegen de inkomsten van Take-Two in dezelfde periode maar liefst 334,4 miljoen. Deze dalende omzet weerspiegelt zich in de uiteindelijke winst. Deze winst is namelijk onbestaande: Take-Two heeft het afgelopen kwartaal een nettoverlies van 110,9 miljoen dollar geleden en dat staat opnieuw in schril contrast met de 8,8 miljoen dollar verlies van vorig jaar.

Strauss Zelnick, de voorzitter en directeur van Take-Two, blijft ondanks deze teleurstellende resultaten optimistisch:

The outlook for our slate of upcoming releases is stronger than ever. Early consumer enthusiasm suggests robust demand for our extraordinary lineup of upcoming releases, particularly Borderlands 2, NBA 2K13 and BioShock Infinite.
Tot slot meldde Zelnick dat Grand Theft Auto V, een titel die de verliezen van het bedrijf waarschijnlijk in één klap zal wegpoetsen, in “volle ontwikkeling” is en “aanzienlijke vooruitgang” maakt.

 1.   
  soldierarjan's avatar

  Zoveel zullen er niet van merken ze hebben zat toptitels die in andere maanden weer genoeg geld in laatje zal brengen.

 2.   
  MildBobbySauce's avatar

  ik vind het kleine stukje onderaan boeiender dan de rest 😀

 3.   
  Hitman047's avatar

  ConnorKenway schreef, "ik vind het kleine stukje onderaan boeiender dan de rest 😀 "

  En dat was nog niet eens alles. Rockstar maakte ook bekend dat we GTA V definitief niet voor Maart 2013 hoeven te verwachten. (Nu was dat al enigszins bekend i.v.m. de planning voor het volgende fiscale jaar, maar toch.)

  Verder was het ook opvallend dat Strauss Zelnick weigerde in te gaan op vragen over Rockstar’s PS3-exclusive, Agent.

 4.   
  GamerJaime's avatar

  Hitman047″][quote=”ConnorKenway schreef, "ik vind het kleine stukje onderaan boeiender dan de rest 😀 "

  En dat was nog niet eens alles. Rockstar maakte ook bekend dat we GTA V definitief niet voor Maart 2013 hoeven te verwachten. (Nu was dat al enigszins bekend i.v.m. de planning voor het volgende fiscale jaar, maar toch.)[/quote]
  Ja dat had ik zo langzamerhand ook wel verwacht. Ben benieuwd wanneer we eindelijk eens een nieuwe trailer te zien krijgen en wat nieuwe info.

 5.   
  BartjeZ's avatar

  max payne 3 is wel jammer
  en spec ops had ik wel verwacht

 6.   
  Rijstekorrel's avatar

  Jammer dat Max Payne minder verkocht werd is echt een vet spel