70 procent van DC Universe Online-publiek speelt op PlayStation 3

Zeventig procent van de spelers van Sony’s free-to-play MMO DC Universe Online logt in vanaf een PlayStation 3, zo stelt de directeur van Sony Online Entertainment, John Smedley. Uit deze cijfers trekt Smedley de conclusie dat free-to-play niet alleen een succesvol marktmodel is voor Sony’s console, maar over het algemeen genomen het marktmodel van de toekomst zou kunnen worden.

Naar aanleiding van het succes van DC Universe Online op de PlayStation 3 is Smedley vastberaden om sceptici omtrent free-to-play de mond te snoeren:

It’s 70 per cent of the audience. Free-to-play on Playstation 3 is huge. In fact, right now, it’s us with DCUO and Free Realms and our friends at CCP with Dust 514 that are going to prove that this market really works.
Smedley erkent dat het overtuigen van Sony om met de PlayStation 3 op free-to-play in te gaan zetten de nodige voeten in de aarde heeft gehad, maar dat het succes van DC Universe Online de twijfel weg heeft weten te nemen:
I admit there was a mindset where when you use the word ‘free’ people pause. ‘Wait a minute, what do you mean by free?’ But even then people want to see the results. With DC Universe Online the split that we’re seeing ended the debate right there.
In november 2011 maakte Smedley al melding van de enorme groei die DC Universe Online sinds de switch naar het free-to-play-model had doorgemaakt. Zijn aanhoudende optimisme doet hem concluderen dat free-to-play gezien moet worden als een marktmodel voor de toekomst.

  1.   
    lassieman's avatar

    Zolang het geen pay to win is, is f2p goed.

  2.   
    Burrows's avatar

    F2P Zal ik het spelen maar anders ook niet ๐Ÿ™‚

  3.   
    ckerigon's avatar

    Burrows schreef, "F2P Zal ik het spelen maar anders ook niet ๐Ÿ™‚ "

    Same here, speel nu weekje Aion, maar als die niet F2P was geworden had ik hem ook nooit aangeraakt.

  4.   
    Fox's avatar

    ckerigon schreef, "

    ”Burrows” schreef, "F2P Zal ik het spelen maar anders ook niet ๐Ÿ™‚ "

    Same here, speel nu weekje Aion, maar als die niet F2P was geworden had ik hem ook nooit aangeraakt. "

    Aion is nog eigenlijk steeds betaald.. als je in het late game komt is er no way dat je het gaat reden zonder dat je betaald… Als je niet betaald kan je niet eens TRADEN, achterlijk gewoon.

    Maarja DC universe is het echt wel ward om het spelen. Geweldige story en het word bijna niet saai. PvP is altijd met presets dus er zijn dus ook geen P2win scenario’s.

  5.   
    Ika Q's avatar

    Fox schreef, "

    ”ckerigon” schreef, "[quote=”Burrows”].."

    Same here, speel nu weekje Aion, maar als die niet F2P was geworden had ik hem ook nooit aangeraakt. "

    Aion is nog eigenlijk steeds betaald.. als je in het late game komt is er no way dat je het gaat reden zonder dat je betaald… Als je niet betaald kan je niet eens TRADEN, achterlijk gewoon.
    Maarja DC universe is het echt wel ward om het spelen. Geweldige story en het word bijna niet saai. PvP is altijd met presets dus er zijn dus ook geen P2win scenario’s.[/quote]

    Aion is heus wel te doen zonder te traden, ik speel het spel al bij het begin die uitkwam. Ook al heb ik nu een grote voordeel met mijn Veteran account een starter account zou hierbij geen probleem hebben. En een gold pack kun je in de online shop of in-game kopen van andere mensen.