Gamersnet.nl

Oproep aan Microsoft: tik 343 Industies op de vingers!

Deze week is de eerste exclusieve game gelanceerd voor de Xbox Series X (en pc). Die game is niet Halo Infinite, maar de horror-game The Medium. Hoewel The Medium absoluut fans heeft, is het natuurlijk niet het power house dat Halo is. De ontwikkeling van Halo Infinite is een ramp gebleken. Niet alleen werd de lancering in november niet gehaald, het hele ontwikkelproces is een puinhoop, met geruchten dat de game niet eerder zal verschijnen dan 2022 of zelfs in delen zal worden uitgebracht. Zelfs de herfst lijkt te ambitieus.

Deze week kwam ontwikkelaar 343 Industries weer met nieuws naar buiten, maar niet over het langverwachte vervolg op Halo 5, maar over The Master Chief Collection. Fans van de collectie zullen met rode koontjes van de opwinding dit bericht lezen, want je kunt straks de field-of-view aanpassen op de Xbox One en Xbox Series X | S. En dat allemaal met 120hz!

Kan iemand mij vertellen wat hier aan de hand is? The Master Chief Collection is een game uit 2014! Natuurlijk is Halo Reach in 2019 nog toegevoegd aan de bundel, maar waarom is er nog steeds een team bezig met het oppoetsen van het museumstuk dat Halo is? Ik begrijp dat er binnen 343 Industries meerdere studio’s zijn, waarbij de ene verantwoordelijk is voor Halo 6 en de andere voor The Master Chief Collection, maar het Halo 6-team heeft een groot probleem, ze verzuipen! De ontwikkeling van d̶e̶ ̶l̶a̶u̶n̶c̶h̶g̶a̶m̶e̶ ̶v̶a̶n̶ ̶d̶e̶ ̶X̶b̶o̶x̶ ̶S̶e̶r̶i̶e̶s̶ ̶X̶ Halo 6 is een totale puinhoop!

Mijn oproep aan Microsoft is dus: geef 343 Industries een tik op de vingers en laat ze per direct alle ontwikkelingen omtrent The Master Chief Collection stopzetten! Los eerst het probleem op met Halo Infinite en ga daarna (eventueel) weer verder met het opschonen van die fossielen van games. Het is alle hens aan dek! Het lijkt er op dat 343 geen nieuwe games meer durft te maken! Het zijn zulke enorme Bungie-fanboys, waardoor ze het vertrouwen in eigen producten totaal zijn verloren. Er moet worden ingegrepen!

Een nieuwe field-of-view setting is nodig binnen de eigen studio en niet in een game uit ̶2̶0̶0̶1̶ ̶(̶C̶E̶)̶,̶ ̶2̶0̶0̶4̶ ̶(̶2̶)̶,̶ ̶2̶0̶0̶7̶ ̶(̶3̶)̶,̶ ̶2̶0̶0̶9̶ ̶(̶O̶D̶S̶T̶)̶ 2014!

En waarom ik me zo boos maak? Ik hou van Halo, zoals te beluisteren is in twee Gamersnet Fanzones over de reeks.