Gamersnet.nl

Verkoopcijfers Battlefield 5 voldoen niet aan verwachtingen

Electronic Arts heeft de financiƫle cijfers van het afgelopen kwartaal bekendgemaakt richting investeerders. In deze periode is Battlefield 5 verschenen, maar de verkoopcijfers liegen er niet om. De verkoop van de game ligt volgens topman Andrew Wilson sterk onder de verwachtingen van Electronic Arts.

Battlefield 5 verscheen afgelopen jaar op 9 november en ging tot nu toe ruim 7 miljoen keer over de digitale toonbank. Volgens Andrew Wilson zijn dit een miljoen keer minder exemplaren dan gehoopt en is de mindere verkoop te wijten aan een moeizame release en het blijvend populaire Battlefield 1 en Battlefield 4.

Battlefield 5 krijgt in 2019 nog wel de nodige nieuwe content. Zo verschijnt volgende week de langverwachte coƶperatieve modus en volgt in maart de beloofde battle royale-modus Firestorm.

Deze maand zal sowieso erg belangrijk worden voor Electronic Arts. Op 22 februari verschijnt het veelbelovende Anthem en het bedrijf hoopt dat de verkoopcijfers daarvan het verlies van het afgelopen kwartaal dubbel en dwars goed maken.